Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Για τρίτη φορά «χτύπησαν» το 2ο δημοτικό σχολείο Αιτωλικού

Δεν πίστευαν στα μάτια τους σήμερα το πρωί τα παιδιά και οι δάσκαλοι του 2ου δημοτικού και νηπιαγωγείου Αιτωλικού, όταν έφτασαν στο σχολείο και αντίκρισαν την αίθουσα του νηπιαγωγείου άνω κάτω, και είναι η τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο που γίνεται διάρρηξη στο 2ο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Αιτωλικού.

Οι διαρρήκτες σκαρφάλωσαν στα κάγκελα της περίφραξης από τη νότια πλευρά του κτιρίου και αφού μπήκαν στον προαύλιο χώρο, έσπασαν τα κάγκελα ενός παραθύρου, από το οποίο μπήκαν πρώτα στην αίθουσα του νηπιαγωγείου. Αφού πέταξαν όλα τα πράγματα των μικρών παιδιών στο πάτωμα, έσπασαν το φεγγίτη της πόρτας, η οποία ήταν κλειδωμένη και πέρασαν στο διάδρομο και από εκεί με την ίδια μέθοδο, πέρασαν και σε άλλους χώρους. Άρπαξαν υπολογιστές καιαντικείμενα από το χημείο καθώς και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως το βίντεο, το φαξ, και άλλα. Ο διευθυντής Γιώργος Τσέλιος ειδοποίησε την αστυνομία και στο χώρο έφθασε άμεσα η σήμανση, προκειμένου να βρει αποτυπώματα των δραστών. Όπως είπε ο κ. Τσέλιος είναι η τρίτη φορά που το σχολείο μπαίνει στο στόχαστρο κλεφτών τους τελευταίους μήνες, αρχής γεννωμένης από το ξήλωμα των καλωδίων του αλεξικέραυνου, που κάποιοι τα πήραν για να εκμεταλλευτούν το χαλκό. Μάλιστα μόλις πριν δυο ημέρες αντικαταστάθηκε το σύστημα, με δαπάνες του δήμου.. Η αστυνομία αναζητά τους δράστες, οι οποίοι κινήθηκαν με πολύ άνεση στο χώρο, πράγμα που δημιουργεί υποψίες ότι ενδεχομένως να τους ήταν γνωστός. Μετά από αυτό το συμβάν και κάποια άλλα μεμονωμένα που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες η ανησυχία επανέρχεται στο Αιτωλικό και οι κάτοικοι φοβούνται μην επιστρέψουν τα προβλήματα του παρελθόντος με τους τσιγγάνους.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

http://www.aixmi-news.gr/index.php/epikairotita/messolonghi/11952-gia-triti-fora-qxtipisanq-to-2o-dimotiko-sxoleio-aitolikou

Δεν υπάρχουν σχόλια: