Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου από το ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ


Ταξικά, μεσολογγίτικα και με σωστό σημάδι


Βασίλης Μπρούμας
ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ


Οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί, η αστική τάξη της χώρας μας, τα κόμματά της και οι κυβερνήσεις της είναι σύσσωμα αποφασισμένοι να ακολουθήσουν  τη μνημονιακή πολιτική, παρά την κατηγορηματική αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων σε αυτή εξαιτίας των ανείπωτων δεινών που συνεπιφέρει σε οικονομικό, κοινωνικό. εθνικό και ανθρωπιστικό επίπεδο.
          Η διαχωριστική γραμμή πλέον στην ελληνική κοινωνία σήμερα είναι ποιοι είναι υπέρ του Μνημονίου και της εξ αυτού απορρέουσας πολιτικής εξοντωτικής λιτότητας και ποιοι εναντίον.
          Βλέπουμε με έκπληξη να υπάρχει σε εθνικό επίπεδο πληθώρα απίστευτα πρόθυμων να εκτελέσουν οποιαδήποτε εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για οικονομική εξόντωση του ελληνικού λαού, ελπίζοντας ότι έτσι θα σώσουν το πολιτικό τομάρι τους και δεν θα...μπουν στη φυλακή όσοι εξ αυτών έχουν διαπράξει οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά εγκλήματα και εγκλήματα εναντίον του Μεσολογγίου.
Η καθοριστική συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση και του νέου πακέτου μνημονιακών μέτρων οικονομικής εξόντωσης των Ελλήνων και εξανδραποδισμού της Ελλάδας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η τελευταία σοβαρότατη και ολέθρια πολιτική πράξη του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βοηθούμενοι από τη θέση «παρών» και όχι την καταψήφιση εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, θα κατορθώσουν να περάσουν τα μέτρα. Άλλο αν θα υπάρχει κυβέρνηση να τα εφαρμόσει…
Το χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης και των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ από τη μια πλευρά και του λαού από την άλλη γίνεται πλέον αγεφύρωτο και αρχίζει να καταπίνει το ένα κόμμα μετά το άλλο.
Η στήριξη αστών και Γερμανών στην κυβέρνηση Σαμαρά ή σε όποια άλλη συνεχίσει το έργο της δεν μπορεί πάντως να αντισταθμιστεί παρά μόνο από ένα πανίσχυρο λαϊκό κίνημα που όμως μέχρι στιγμής δεν έχει συγκροτηθεί. Έτσι βλέπουμε να σκληραίνει διαρκώς η μνημονιακή πολιτική, καθώς δεν συναντά την αναγκαία λαϊκή αντίσταση για την αναχαίτισή της. Και όμως, αργά ή γρήγορα, η αντίσταση του λαού θα καταστεί ικανή να ανατρέψει την ασκούμενη πολιτική και να εκμηδενίσει αυτούς που την εφαρμόζουν. Μας περιμένουν χαλεποί, ζοφεροί αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέροντες και ίσως κοσμοϊστορικοί καιροί.
Σ’ αυτό το κλίμα και με δεδομένη επιπρόσθετα την απίστευτη αποικιοποίηση της χώρας μας, τι να πει κανείς για το Μεσολόγγι; Εντούτοις, στο Μεσολόγγι μπορεί να αισθανθεί κανείς ιδιαίτερα τη ντροπή για τα όχι απλώς ταπεινωτικά αλλά κυριολεκτικά εξευτελιστικά πράγματα που απαιτεί η Γερμανία από τη χώρα μας, σαν να είναι κατακτημένη, υπόδουλη σ’ αυτούς χώρα, και να νιώσει μια απέραντη θλίψη συνειδητοποιώντας πώς κατάντησαν την Ελλάδα διεθνώς από τη μια και την Ιερή Πόλη από την άλλη οι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Δεν έχουμε όμως καιρό για ντροπές και μελαγχολίες αλλά για αντίσταση και αγώνα. Πρέπει εδώ τώρα να δώσουμε σκληρή μάχη για το Νοσοκομείο. Να μην επιτρέψουμε να ολοκληρώσει το έγκλημα της υποβάθμισής του η θλιβερή συγκυβέρνηση. Όσο και αν ο αγώνας γίνεται πιο δύσκολος, πρέπει να δουν πως οι Μεσολογγίτες, οι Ναυπάκτιοι και οι Αστακιώτες δεν παραδίνουν τα όπλα και συνεχίζουν τη μάχη για την ανατροπή της απόφασης της συγχώνευσης. Είναι απαραίτητο να συγκροτηθεί ένα Συντονιστικό Κέντρο Αγώνα για το Νοσοκομείο (ΣΚΑΝ) με λογική αποφασιστικού αγώνα. Με αίσθημα τιμής και ευθύνης, με μαχητικότητα, περηφάνια, πίστη στο δίκαιο, στη δύναμή μας και στη νίκη. Να παλέψουμε ταξικά και μεσολογγίτικα. Να σημαδέψουμε σωστά. Να ραγίσουμε τα μνημόνιά τους, να πάρουν πίσω το μέτρο για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Ας τους πει κάποιος, π.χ. ο δήμαρχος Μεσολογγίου, πως θα είναι ελαφρυντικό για τα υπόλοιπα εγκλήματά τους εναντίον του Μεσολογγίου, για τα οποία αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν, να «μην πειράξουν» το Νοσοκομείο του.
Αλλά, μια στιγμή, μπορεί ο δήμαρχος; Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ο Πάνος Κατσούλης , ως «παρελθούσης» χρήσεως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με τις όποιες ρεαλιστικές ή υπερφίαλες φιλοδοξίες του, είναι αν παραμένει σε τοπικό αυτοδιοικητικό επίπεδο προσδεδεμένος με την πολιτική του Μνημονίου και του…Αγρινίου. Κι ας μην προσπαθεί να την «κάνει» τώρα προς τη ΔΗΜΑΡ(της Ρεπούση, της Φούντα, του «αγαπητού»του Φώτη και τόσων άλλων μπουμπουκιών). Όσοι παραμένουν ταυτισμένοι με τα Μνημόνια σε όποιο επίπεδο, έχουν ήδη απωλέσει τη λαϊκή βάση στήριξής τους. Όσο ισχυρές πλάτες κι αν τους στηρίζουν παρασκηνιακά, δεν έχουν προοπτική, δεν έχουν μέλλον, δεν έχουν διαπραγματευτική ισχύ, κύρος, αξιοπιστία. Το παιχνίδι το έχουν ήδη χάσει, έστω και αν δεν το έχουν συνειδητοποιήσει. Δεν μπορούν λοιπόν τέτοια άτομα να εκφράσουν ούτε το λαϊκό αίσθημα, ούτε το αδούλωτο φρόνημα, το αίτημα της αξιοπρέπειας, τη μαχητικότητα, να επιδείξουν την αναγκαία αποφασιστικότητα, την πίστη στον αγώνα και να εγγυηθούν για τη νίκη στην περίπτωση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Άλλωστε, ο δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου , όπως ο ίδιος ανέφερε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, «μίλησα δύο φορές μέχρι τώρα με τον υπουργό κ. Μ.Σαλμά ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι το Νοσοκομείο δεν θα κλείσει». Τώρα, μάλιστα. Σωθήκαμε! Εντάξει, μπορείς να καθίσεις στην άκρη τώρα δήμαρχε, να ξεκουραστείς κιόλας, μέχρι να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα, με ποιους είσαι και τι θέλεις.
Προτείνεται, λοιπόν, εν τέλει, στο Συντονιστικό Κέντρο Αγώνα για το Νοσοκομείο (ΣΚΑΝ) ως συντονιστής μια προσωπικότητα από το χώρο των ψαράδων που να εκφράζει τη στοιχειώδη μεσολογγίτικη συνείδηση, υποστηριζόμενη από τους μεγάλους και μικρούς συλλόγους, τα Εργατικά Κέντρα Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου και όποιον άλλον θέλει και μπορεί να συμμετάσχει. Έτσι θα πετύχουμε το στόχο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: