Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Τι κινδύνους εγκυμονεί η καισαρική ;

Αφού μελετήθηκαν διεξοδικά οι φάκελοι αρχείων περισσότερων από 10.000 μωρά που γεννήθηκαν στη Βρετανική επικράτεια...οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνα που είχαν γεννηθεί με καισαρική και σήμερα είναι 11 χρονών ήταν κατά 83% υπέρβαρα σε σχέση με εκείνα που είχαν γεννηθεί φυσιολογικά.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας επιβεβαιώνουν μία προηγούμενη έρευνα η οποία επίσης συνέδεε την καισαρική με την παιδική παχυσαρκία. Οι ερευνητές πιστεύουν πως τα μωρά που γεννιούνται με...φυσιολογικό τοκετό, εκτίθενται σε βακτήρια κατά την έξοδό τους από τον κόλπο τα οποία βοηθούν στην εξισορρόπηση του μεταβολισμού στο μέλλον.

Η έρευνα επίσης υποστηρίζει πως η μεγάλη αύξηση του ποσοστού παχύσαρκων παιδιών οφείλεται και στην ραγδαία αύξηση των καισαρικών τομών τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι τυχαίο που μία στις τέσσερις γεννήσεις είναι καισαρική τομή για να φτάνουν τον χρόνο γύρω στις 160.000. Γι' αυτό και οι γιατροί επιμένουν να λένε πως αν δεν συντρέχει καθαρά ιατρικός λόγος από τον οποίο εξαρτάται η ζωή μητέρας και παιδιού, δεν είναι αναγκαίο οι έγκυες να καταφεύγουν σε καισαρική επειδή ανησυχούν για το πόσο θα πονέσουν στον φυσιολογικό τοκετό.

ΠΗΓΗ : PERIERGAA

Δεν υπάρχουν σχόλια: