Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

MΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΗΠΑ: Μεταλλαγμένο ψάρι-βαμπίρ ερημώνει ποτάμια

Με δηλητήρια θέλουν να εξοντώσουν στη Λίμνη Μίσιγκαν το μεταλλαγμένο ψάρι lampreys οι υπηρεσίες για τη φροντίδα της άγριας ζωής των ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα είδος που έχει λάβει την ονομασία «ψάρι-βαμπίρ», καθώς τρέφεται με αίμα που ρουφάει από άλλα ψάρια, τα οποία εξοντώνει απ'όπου κολυμπάει. Δείτε την πρώτη φωτό πως κολλάνε επάνω στην πέτροφα και της ρουφάνε το αίμα.

Το μήκος τους φτάνει τα... 60 με 90 εκατοστά και χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι η απουσία της γνάθου. Το στόμα τους (φωτό κάτω) είναι στρογγυλό και «εξοπλίζεται» με αιχμηρά δόντια με τα οποία γαντζώνεται στο θύμα και ρουφάει αίμα και άλλα σωματικά υγρά, με αποτέλεσμα να το αδυνατίζει ή να το οδηγεί στο θάνατο.

Αρχικά το είδος εντοπιζόταν τον Ατλαντικό κοντά σε υπονόμους και παραλιακά εργοστάσια, αλλά, καθώς μπορούν να ζήσουν και σε γλυκό νερό, μετανάστευσαν μέσω καναλιών στις Μεγάλες Λίμνες της Β. Αμερικής. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’40, ευθύνεται για τον αποδεκατισμό των πληθυσμών της πέστροφας και άλλων ειδών που ζουν εκεί.

Λέτε να έχει σχέση με την τρόικα; Γιατί τρέφονται με τον ίδιο τρόπο...







Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: