Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αλέκος Αλαβάνος για τις αποκαλύψεις FT και Geitner: «Περιοδεύων θίασος η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας»



Οι αποκαλύψεις FT και του πρώην υπουργού οικονομικών των ΗΠΑ μας προσφέρουν μια ιδιαίτερα χρήσιμη συμβολή για το σήμερα.



1] Μέχρι το τέλος του 2011 στην ηγεσία της ΕΕ επικρατούσε πανικός στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να προχωρήσει σε παύση πληρωμών ή να αποχωρήσει απο το ευρώ. Μέχρι τότε υπήρχε ενδεχομένως η δυνατότητα διαπραγμάτευσης εάν είχαμε μια κυβέρνηση με τόλμη και σταθερή πλεύση. Αυτό δυστυχώς δεν συνέβαινε. Η δυνατότητα διαπραγμάτευσης μέσα στην ευρωζώνη ουσιαστικά έχει κλείσει απο τις αρχές του 2012 με το PSI.

2] Το 2010 -11 η πολιτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίστηκε από αίσθημα υποτέλειας , σπασμωδικότητας, έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου και προσωπικές φιλοδοξίες. Απο το τέλος του 2011 στο χορό μπήκε και η ηγεσία της ΝΔ που εγκατέλειψε ολα τα κηρύγματα περί ανάπτυξης και αντίθεσης στα μνημόνια για χάρη της πρωθυπουργικής καρέκλας.

Απο τα μέσα του 2012 συμμετέχει και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο αλλά και απο αμερικανικού εδάφους ο πρόεδρός του το κατήγγειλε ως ''εθνική καταστροφή'' και φτάνει μέχρι την επαίσχυντη δήλωση Δραγασάκη σε βουλευτές της Μέρκελ οτι η Γερμανία δεν ευθύνεται για το οικονομικο έγκλημα στην Ελλάδα. Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία της χώρας έχει καταντήσει ενας περιοδεύων θίασος στον ευρωπαικό και διεθνή χώρο.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε οτι είναι εντελώς ανίκανη να δώσει απάντηση στο αίτημα για τη...σωτηρία του τόπου.

3] Απο τη συνάντηση Geitner και Σόιμπλε συνάγεται οτι η Γερμανία και όλη η Ευρωζώνη έχουν διαμορφώσει σχεδιο β για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας ή άλλης περιφερειακής χώρας απο το ευρώ. Η μόνη που δεν είχε και δεν εχει είναι η Ελλάδα την οποία αφορά άμεσα. Αυτό αποτελεί μελανή κηλίδα για την ελληνική κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση που δεν το ζήτησε ποτέ.

4] Ο εναλλακτικός δρόμος είναι αναγκαίος και κατεπείγων σήμερα που η κοινωνία και η οικονομία εχουν φτάσει πια στα όρια επιβίωσης.
Εμείς ως ΣΧΕΔΙΟ Β αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί επιμένουμε σε αυτή την ανάγκη και εχουμε επεξεργασθεί τις συντεταγμένες μιας εναλλακτικής πρότασης.


http://sxedio-b.gr/index.php/press/item/816-alavanos

Δεν υπάρχουν σχόλια: