Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Τύμπανα Πολέμου ηχούν στα Σύνορα

ΜΟΣΧΑ (Sputnik) – Η εντατικοποίηση των στρατιωτικών κινήσεων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα στην Ουκρανία αποτελεί απειλή όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά και τους συμμάχους της», δήλωσε επίσημα ο Νικολάι Patrushev την Τετάρτη.

«Οι έμμεσες δράσεις έχουν γίνει ρουτίνα στον αγώνα των κυβερνήσεων για τα συμφέροντά τους: την αξιοποίηση των δυνατοτήτων διαμαρτυρίας του πληθυσμού, τις ριζοσπαστικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις, τις ιδιωτικές στρατιωτικές εκστρατείες. Η επιθετικότητα των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία αυξάνεται και με προσβλητικό για εμάς τρόπο προσπαθήσουν να... αυξήσουν τα δικαιώματα τους στα σύνορα μας. Αυτό το γεγονός αποτελεί απειλή για τη χώρα και τους συμμάχους της», ανέφερε ο Patrushev.
Οι σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Μόσχας επιδεινώθηκαν μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία και την κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης το 2014. Τον Απρίλιο του 2014, η συμμαχία ανέστειλε κάθε πρακτική συνεργασία με τη Ρωσία, κατηγορώντας τη Μόσχα πως τροφοδοτεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες και εξέφρασε την ανησυχία για την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα δυτικά σύνορα της.
Στις 14 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg δήλωσε ότι η συμμαχία δεν σχεδιάζει να επαναλάβει τη συνεργασία της με τη Ρωσία, ανεξάρτητα από τις παγκόσμιες απειλές (αντιμετώπιση της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος). Αντ ‘αυτού, ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει τις δυνάμεις του στην Ανατολική Ευρώπη.

http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: