Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Τα γυάλινα τούνελ στον Άρη και τ’ άλλα μυστήρια του κόκκινου πλανήτη

Γυάλινα τούνελ στον Άρη 1Τα γυάλινα θολωτά τούνελ του πλανήτη Άρη αποτελούν ένα άγνωστο φυσικό φαινόμενο γεωλογικής διάβρωσης ή μήπως μαρτυρούν την ύπαρξη αρχαίας εξωγήινης τεχνολογίας;
Παρακάτω σας παραθέτουμε φωτογραφίες της NASA που επιτείνουν το μυστήριο του φαινομένου.
Γυάλινα τούνελ στον Άρη 2Φωτεινή πηγή διέρχεται μέσα από το θολωτό τούνελ ή παιχνίδι του φακού;;
Γυάλινα τούνελ στον Άρη 4
Γυάλινο τούνελ στην επιφάνεια του Άρη.
...

Γυάλινα τούνελ στον Άρη 3Γυάλινα τούνελ στον Άρη 5Παρουσία νερού και αντανάκλαση του θολωτού τούνελ;
Γυάλινα τούνελ στον Άρη 6Αλήθεια πως δημιουργήθηκε όλη αυτή η κατασκευή;;
NYT2009010215202094C Μια άλλη εκδοχή
Πρόσωπο στον Άρη 1
Το μυστήριο με το ανάγλυφο πρόσωπο
Πρόσωπο στον Αρη 2
Γεωλογική ανωμαλία ή αρχαιολογικό εύρημα;; Η παραπάνω φωτογραφία διχάζει μέχρι σήμερα.
Γυάλινα τούνελ στον Άρη 8
Γυάλινα τούνελ στον Άρη 9
Κρατήρες που συνδέονται δια μέσω των τούνελ;;
Γυάλινα τούνελ στον Άρη 10Διάφορες ανωμαλίες στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη
Γυάλινα τούνελ στον Άρη 11
Γυάλινα τούνελ στον Αρη 12
Η φωτεινή πηγή καθώς διέρχεται του τούνελ
Κρατήρες στον Αρη 1
Διάφοροι κρατήρες στον Άρη
Πρόσωπο στον Άρη 3 Όταν το μυαλό παίζει με την εικόνα
Πρόσωπο στον Άρη 4
Η «Face on Mars» φωτογραφία του 1976 και η αποκατάστασή της σήμερα

Το πρόσωπο στον Άρη

Με πρώτο και καλύτερο το περίφημο Πρόσωπο στον Άρη (Face on Mars), τον θρύλο που γέννησε η φωτογραφία που πάρθηκε το 1976 από την αποστολή του Viking 1.
Το πρόσωπο στην έρημο της Κυδωνίας, όπως ονομάζεται αυτή η αχανής, επίπεδη περιοχή του πλανήτη, έμοιαζε συνταρακτικά με ανθρώπινο πρόσωπο ή καλύτερα σαν μάσκα φαραωνικού βασιλιά και αμέσως έγινε πασίγνωστο pop icon. Παρότι οι επιστήμονες της NASA επέμεναν πως δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα τεράστιο βραχώδες σύμπλεγμα όπου πάνω του έκαναν παράξενα παιχνίδια το φως και η σκιά, ένα σωρό, σοβαροί επιστήμονες ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του και παρά τα επιχειρήματα και τα αντεπιχειρήματα ότι πρόκειται για τεχνητή κατασκευή, η υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί ακόμα.

Πυραμίδες στον Άρη 1Πυραμίδες

Άλλο μυστήριο στην επιφάνειά του το σύμπλεγμα από πυραμίδες που διαπιστώθηκαν αρχικά από τις φωτογραΠυραμίδα στον Άρη 2φίες του Viking και ήρθαν να «επαληθευτούν» από την κοντινότερη φωτογραφία που έδωσε πρόσφατα το ερευνητικό σκάφος Curiosity με την εικόνα της κόλουρης πυραμίδας. Οι τελευταίες εικόνες, μακριά από την Κυδωνία, από άλλες περιοχές του πλανήτη έκαναν τον πρόεδρο της Εταιρείας για την Έρευνα των Ανωμαλιών στον Άρη, Andrew Basiago να αποκαλέσει την ανακάλυψη «Νέα Κυδωνία» και να υποστηρίξει σθεναρά πως υπήρξαν κατά τα φαινόμενα 3 πολιτισμοί στον πλανήτη ο ένας εκ των οποίων ήταν ενεργός κάτω από την επιφάνειά του.

Τα αρδευτικά κανάλια και οι μεγαλιθικές κατασκευές στον Άρη

Γυάλινα τούνελ στον Άρη 13Γυάλινα τούνελ στον Άρη 14

 Πόλεις και αρδευτικά κανάλια

Η ιστορία με τα αρδευτικά κανάλια είναι παλιά, η πρώτη που παρατηρήθηκε, αρχικά από τον διευθυντή του Μιλάνου, Τζιοβάνι Σκιαπαρέλι, ήδη το 1877, που είδε τότε με τα τηλεσκόπιά του αρδευτικά κανάλια να ξεκινούν από τους πόλους του πλανήτη και να απλώνονται σε όλη του την έκταση.
Η θεωρία υποστηρίχθηκε στη συνέχεια από πολλούς και σοβαρούς ανθρώπους που φιλοτέχνησαν και χάρτες των καναλιών του Άρη μέχρι και το πολύ εντυπωσιακό σύμπλεγμα του αρειανού γυάλινου συστήματος καναλιών (Martian Glass Tunnel System” που παραφαίνεται δομημένο, κατασκευασμένο και τέλειο για να είναι άλλη μια δημιουργική τυχαία παραξενιά της φύσης.
Ομοίως εντυπωσιακές είναι και οι φωτογραφίες που δείχνουν οργανωμένα οικοδομικά «τετράγωνα» στην επιφάνειά του σε αλφαδιασμένους σχηματισμούς και καλά μετρημένους κανάβους για να είναι φυσικές δημιουργίες.
Μορφές στον Άρη 1
Η Αρειανή «γοργόνα» σε μακρινό πλάνο και ζουμ
Δάκτυλο στον Άρη
Το δάχτυλο που δεν δείχνει, αλλά είναι στο διάστημα
Ον στον Άρη
Το ον που μοιάζει με φώκια

 Μια γοργόνα στο έδαφος του Άρη και το ανθρώπινο δάχτυλο

Άλλη μια από τις πρόσφατες παραξενιές ο σχηματισμός που μοιάζει με γυναίκα καθισμένη πάνω σε βράχο και σε στάση που θυμίζει το γνωστό άγαλμα της γοργόνας της Κοπεγχάγης.
Τις φωτογραφίες έδωσε το Curiosity Rover, που ενώ υποτίθεται θα τέλειωνε την παραφιλολογία για Αρειανούς και ξεχασμένους διαστημικούς πολιτισμούς, έδωσε τροφή για καινούργιους μύθους αφού οι εικόνες του, πιο καλές, πιο κοντινές και πιο διαθέσιμες μέσω της τεχνολογίας σε εκατομμύρια φαν στον πλανήτη πέρασαν από ψιλή «κρισάρα» και ενδελεχείς παρατηρήσεις με καινούργια εργαλεία.
Άλλη φωτό έδειξε έναν βράχο τόσο αληθοφανώς ομοιάζοντα με ανθρώπινο δάχτυλο που οι φήμες για τεράστια γλυπτά διάσπαρτα στην επιφάνεια του πλανήτη, πάλι έδωσαν και πήραν.
Άλλη έδειχνε ένα αναποδογυρισμένο γιγάντιο σανδάλι, μια άλλη την πολύ καθαρή παράσταση μιας θόλου και μια ακόμα υπονοούσε την ύπαρξη/παράσταση ενός οργανικού όντος, ένα Αρειανό πλάσμα που θύμιζε πιο πολύ ζώο παρά πέτρα.
Μεταλλικό αντικείμενο στον Άρη
Μεταλλικό αντικείμενο στην επιφάνεια του Άρη

UFO Δραστηριότητα

Κι ανάμεσα στις φωτογραφίες που υπαινίσσονταν την ύπαρξη και δράση αρχαίων εξωγήινων πολιτισμών που πιθανόν τέλειωσαν τον κύκλο της ζωής τους και είτε αφανίστηκαν είτε αποδήμησαν σε άλλους γαλαξίες και πλανήτες (πιθανόν ζουν και ανάμεσά μας;) υπήρχαν και δύο άλλες που άφηναν ερωτηματικά για εξωγήινη δραστηριότητα στο σήμερα.
Η μία δείχνει ιπτάμενα-αντικείμενα –ή φώτα;- φωτογραφημένα στον Αρειανό ουρανό από το γήινο σκάφος και η άλλη την ύπαρξη ενός μεταλλικού, μορφικά στέρεου αντικειμένου πεταμένου και ευκρινώς παρόν στο χώμα του κόκκινου πλανήτη.
Πόσα από αυτά είναι παραδοξότητες της όρασης και παιχνίδια του φωτός, πόσα ευσεβείς πόθοι και ανθρώπινες φαντασιώσεις και πόσα αλήθεια, είναι δύσκολο να το πούμε σήμερα.
Ευτυχώς οι άνθρωποι προγραμματίζουμε πολλές ερχόμενες αποστολές στον Άρη, επανδρωμένες και μη για το άμεσο και μακρινό μέλλον και τα μυστήρια είτε θα λυθούν είτε θα συσσωρεύονται σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση.
Αν καλοκοιτάμε τον πλανήτη για επόμενο σπίτι μας –ή ενδιάμεσο σταθμό μας- καλό είναι να έχουμε το νου μας.
Και η εκδοχή του καλλιτέχνη για όλα αυτά…
Γυάλινα τούνελ στον Άρη

http://antexeistinalitheia.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: