Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΑΚΟΜΗ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ;;;

Ξεκίνησε εκστρατεία υποδοχής μεταναστών
Γίνε αγρότης στην Ελβετία με μισθό 3.000 ευρώ !!!



ΕΡΩΤΗΣΗ :
Γιατί η Ελβετία που μισθοδοτεί τους αγρότες με 3.000, σε αντίθεση με την Ελλάδα που τους έχει να πεθαίνουν στην πείνα, έχει ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα ;;;
Και γιατί στην Ελβετία η ανταγωνιστικότητα δεν απαιτεί μισθούς των 300 ευρώ ;;;

Η χώρα προωθεί πιλοτικό πρόγραμμα τριών ετών προσλαμβάνοντας πρόσφυγες για να εργαστούν σε αγροκτήματα Πιλοτικό πρόγραμμα τριών ετών που προωθεί η Ελβετία θα επιτρέπει σε μετανάστες να εργάζονται σε φάρμες με μισθό που ξεκινά από τα... 2.000 ευρώ και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 3.000 ευρώ.

Η Ενωση Ελβετών Αγροτών και το Υφυπουργείο Μετανάστευσης (SEM) τάχθηκαν υπέρ της απασχόλησης των...προσφύγων. Δέκα αγροκτήματα σε όλη την Ελβετία έχουν επιλεγεί για αυτή την πιλοτική δοκιμή και ήδη αρκετοί είναι οι πρόσφυγες εργαζόμενοι που έχουν συμφωνήσει να εργαστούν.

Ο μισθός του νεοπροσληφθέντα «αγρότη» για τον πρώτο μήνα θα είναι 2000 ευρώ και από τον δεύτερο μήνα θα φτάσει ακόμα και τα 3000 ευρώ. Ηδη η Ενωση Ελβετών Αγροτών ξεκίνησε εκστρατεία υποδοχής μεταναστών τους οποίους προτίθεται να εντάξει επαγγελματικά στις αγροτικές εργασίες (επί πληρωμή) και με παράλληλες παροχές όπως η εκμάθηση της γλώσσας.
Σύμφωνα με την Ενωση και το SEM οι πρόσφυγες που θα προσληφθούν θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και να ενσωματωθούν αρμονικά στην τοπική κοινωνία. Επί του παρόντος, μόνο το ένα τρίτο του συνόλου των προσφύγων είναι σε θέση να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό τα πρώτα χρόνια στην Ελβετία. Οι αγρότες θα ωφεληθούν από αυτό πρόγραμμα και δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν για εποχικούς εργάτες ή για εργάτες εκτός συνόρων της χώρας.

Η Ενωση Αγροτών επεσήμανε ότι ο γεωργικός τομέας απασχολεί περίπου 25.000 έως 35.000 ξένους εποχικούς εργαζομένους κυρίως Πολωνούς ή Πορτογάλους. Ομως επειδή έχουν χιλιάδες πρόσφυγες από την Αφρική σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλύτερο να τους προσφέρουν δουλειά από το να τους βλέπουν να περιφέρονται άπραγοι στους δρόμους των πόλεων και των χωριών και να... ενοχλούν τους κατοίκους.

Χαιρετίζουμε την κίνηση αυτή ως ένα θετικό βήμα», είπε η Stefan Frey, εκπρόσωπος του Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

Ωστόσο, ελπίζει ότι το πιλοτικό σχέδιο θα οδηγήσει σε εναρμόνιση των κανονισμών και κινήτρων σε ολόκληρη τη χώρα για να ωφελήσει τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους αγρότες. «Επί του παρόντος, κάθε καντόνι έχει τους δικούς του κανόνες», είπε.


http://wwwaristofanis.blogspot.gr/2015/05/blog-post_738.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: