Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Μήνυση Χ.Σπίρτζη για τη χορήγηση ραδιοσυχνοτήτων στη Digea

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, αναφορικά με τη χορήγηση των ραδιοσυχνοτήτων στη Digea.

O αναπληρωτής υπουργός κατέθεσε παράλληλα και έγγραφα τεκμηρίωσης, αναφορικά με τη λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ) και τον Διαγωνισμό για τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής στην DIGEA.

Με τη μήνυση ζητά να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν πιθανά αδικήματα από πράξεις ή/και παραλείψεις μελών της ... ΕΕΤΤ, που έχουν διατελέσει και διατελούν μέλη της από τον Οκτώβριο 2012 έως σήμερα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, κατατέθηκαν στοιχεία, "προκειμένου να διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη ό,τι εμφιλοχώρησε στην όλη διαδικασία του διαγωνισμού της DIGEA σωρεία παρατυπιών και μηνόμιμων ενεργειών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μη επίτευξη πραγματικού και ελεύθερου ανταγωνισμού, κατά ευθεία παράβαση της κύριας λειτουργίας και αποστολής της ΕΕΤΤ ως Εθνικής Ρυθμιστικής Αρχής (άρθρο 6 του Ν.4070/2012)".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: