Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Πόσο μαγνήσιο χρειάζεστε και σε ποιες τροφές θα το βρείτε

Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να γίνει αντιληπτή μέσω μιας σειράς συμπτωμάτων, όπως ατονία, ταχυκαρδίες, αδυναμία συγκέντρωσης κλπ. Το 60% του μαγνησίου βρίσκεται στα οστά μας, το υπόλοιπο στους ιστούς και περίπου το 1% βρίσκεται στο αίμα. 

Οι ενήλικες άνδρες πρέπει να λαμβάνουν 400 mg, ενώ οι γυναίκες 310 mg καθημερινά. Μετά την ηλικία των 30, αυτές οι ποσότητες ανεβαίνουν στα 420 και 320 mg αντίστοιχα. Εντάσσοντας τα παρακάτω τρόφιμα στη διατροφή σας, θα λάβετε τις απαραίτητες ποσότητες μαγνησίου που έχει ανάγκη το σώμα σας. ...

Αμύγδαλα
Περιέχουν 105 mg στο ¼ μιας κούπας. Παράλληλα, είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα μάτια, καθώς σε πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Σουσάμι
30 γραμμάρια ψημένο σουσάμι περιέχουν 101 mg μαγνησίου, και είναι επίσης γεμάτα με ψευδάργυρο, ο οποίος ενισχύει την παραγωγή τεστοστερόνης και σπέρματος στον άνδρα.

Ηλιόσποροι
Στο ¼ της κούπας, οι ηλιόσποροι περιέχουν 128 mg μαγνησίου, καθώς και αρκετά μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, για την καλή υγεία των οστών. Έχουν, επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λιπαρά, που βοηθούν στη μείωση της "κακής" χοληστερίνης.

Μπανάνες
Μία μεσαίου μεγέθους μπανάνα περιέχει 33 mg μαγνησίου. Επίσης, οι μπανάνες είναι από τις καλύτερες πηγές καλίου.

Κάσιους
¼ μιας κούπας με κάσιους μας προσφέρει 89 mg μαγνησίου, καθώς και σχεδόν 10% της καθημερινής μας δόσης σιδήρου.

Αποβουτυρωμένο γάλα
Μία κούπα γάλα περιέχει 27,8 mg μαγνησίου. Έχουμε μάθει να αγαπούμε το γάλα από τότε που ήμασταν παιδιά, και ο λόγος είναι καλός: μας προσφέρει το 1/3 της καθημερινής ποσότητας ασβεστίου που χρειαζόμαστε για να είναι υγιή τα οστά μας, καθώς και κάλιο, βιταμίνη D, πρωτεΐνες και βιταμίνη Β-12. Μπρόκολο Μισή κούπα μαγειρεμένο μπρόκολο μας προσφέρει 51 mg μαγνησίου. Περιέχει επίσης μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C.


onmed.gr f

Δεν υπάρχουν σχόλια: