Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ελληνοελβετός Τραπεζίτης (Μπλεγμένος Στα Μέγα Σκάνδαλα Siemens κα Υποβρυχίων) σε Συνέντευξη Σοκ!

Συνέντευξη-σοκ του Ελληνοελβετού τραπεζίτη Φ. Λυγινού, μπλεγμένου με τις μίζες της Siemens και των υποβρυχίων
Συνέντευξη-σοκ του Ελληνοελβετού τραπεζίτη Φ. Λυγινού, μπλεγμένου με τις μίζες της Siemens και των υποβρυχίων
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Checkpoint Alpha» και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου έδωσε ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος συνεργαζόταν επί σειράν ετών με τους κατηγορουμένους για μίζες εκατομμυρίων ευρώ στα σκάνδαλα των εξοπλιστικών και της Siemens. Ειδικότερα, ο Φάνης Λυγινός υπήρξε συνεργάτης του Ελβετού τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος κρατείται στις Φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους αποδίδει η ελληνική Δικαιοσύνη, οι Οσβαλντ και Λυγινός φέρεται ότι στήριξαν το «οικοδόμημα» της διακίνησης των «χρυσών μιζών» στα σκάνδαλα των εξοπλιστικών και της Siemens, μεταφέροντας παράνομα χρήματα μέσω λογαριασμών αλλά και τοις μετρητοίς με τέτοιες μεθόδους, ώστε να μη ... γίνει αντιληπτή η πραγματική προέλευσή τους.

Στη συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων, ενώ έχει παραπεμφθεί στο εδώλιο και για το σκάνδαλο της Siemens, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τις ελληνικές Αρχές, ζητώντας όμως συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις. «Ημουν από τους πρώτους που πήραν τηλέφωνο τον ανακριτή για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Του είπα ότι θέλω να μιλήσω, αλλά του ζήτησα κάποιες διαβεβαιώσεις, ότι δεν θα εκτεθώ, δεν θα διασυρθώ και ότι δεν θα με κλείσει στη φυλακή, τις οποίες δεν μου έδωσε. Του πρότεινα να κάνουμε τηλεδιάσκεψη, να του πληρώσω εγώ τα εισιτήρια και να έρθει εδώ αυτός να πάμε στην ελληνική πρεσβεία και να του πω ό,τι ξέρω. Αρνήθηκαν τα πάντα» τόνισε ο κ. Λυγινός.

Πρώτος μάρτυρας

Επιπλέον, ο τραπεζίτης επεσήμανε ότι ήταν ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε για το σκάνδαλο της Siemens στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου (νυν οικονομικός εισαγγελέας), αλλά και ότι εμφανίστηκε ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Νίκου Πιπιλίγκα για την ίδια υπόθεση προκειμένου να απολογηθεί. Ο κ. Λυγινός υποστήριξε ότι υπάρχει μια «στόχευση» στο πρόσωπό του από τις ελληνικές Αρχές. «Είναι προδιατεθειμένοι να με κλείσουν μέσα. Πιθανόν έχουν αποφασίσει ότι θα είμαι ο αποδιοπομπαίος τράγος» σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε στη συνέντευξή του σε βασικούς κατηγορουμένους στις υποθέσεις των εξοπλιστικών και της Siemens με τους οποίους συνεργάστηκε, όπως ο Πρόδρομος Μαυρίδης (πρώην στέλεχος της Siemens Hellas), ο Παναγιώτης Ευσταθίου (αντιπρόσωπος εταιριών οπλικών συστημάτων) και ο Αντώνης Κάντας (πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών). Τόνισε ότι αυτού του είδους οι συναλλαγές εκείνη την περίοδο ήταν κοινή πρακτική.



Δεν υπάρχουν σχόλια: