Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Ευεργετικό το σουσάμι για την υγεία και την καλή διάθεση

Το σουσάμι είναι ευεργετικό για την υγεία μας αφού συμβάλλει στην καλή διάθεση, στη χαλάρωση και τον καλό ύπνο, αλλά στην αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων που απασχολούν τον γυναικείο πληθυσμό, όπως τους πόνους περιόδου και το λαμπερό δέρμα.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Medicinal Food» η συστηματική χορήγηση συστατικών του σουσαμιού, όπως η σησαμόλη, είχε στον οργανισμό αντίστοιχη δράση με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Επιπλέον, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ...ασβέστιο και μαγνήσιο αλλά και θειαμίνη και τρυπτοφάνη, το σουσάμι μπορεί να συμβάλει στην παραγωγή σεροτονίνης, που βοηθά στο να χαλαρώνουμε, αλλά και να έχουμε ένα βαθύ και ξεκούραστο ύπνο.

Επίσης, η βιταμίνη Β6, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει βοηθούν στην καλύτερη μυϊκή λειτουργία και χαλάρωση, μειώνοντας τους πόνους τις τελευταίες ημέρες πριν την περίοδο.

Όσον αφορά στη φροντίδα του δέρματος, το σουσάμι παρουσιάζει έντονη αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ συμβάλλει στην προστασία της επιδερμίδας από τις ακτίνες UV. Παράλληλα, η υψηλή περιεκτικότητα του σε λιπαρά οξέα και σε αντιοξειδωτικά συστατικά, συμβάλλουν στην ομαλή ενυδάτωση της επιδερμίδας και την προστασία της από οξειδωτικούς παράγοντες.



http://www.pronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: