ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” Τσίπρας και Καμμένος σχεδιάζουν μεθοδικά την Ολική Επαναφορά του Σκανδάλου της Siemens στην επικαιρότητα καθώς διαπίστωσαν ότι είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να βραχυκυκλώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και άλλα στελέχη της ΝΔ και όχι μόνο.
Ο Καμμένος διαθέτει όλο το Αρχείο της υπόθεσης καθώς και την περίφημη ατζέντα της Γραμματέως του Χριστοφοράκου Αικατερίνης Τσακάλου στην οποία φιγουράρουν οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα του επιχειρηματικού κόσμου, πολιτικών, εκδοτών και δημοσιογράφων που είχαν πιο στενές-από τις επαγγελματικές- σχέσεις με την σκανδαλιάρα πολυεθνική εταιρία. Η επαναφορά του Σκανδάλου της Siemens εκτιμούν από το Μέγαρο Μαξίμου ότι θα μπορούσε να είναι και ένα μέσο πίεσης προς την Γερμανία για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο που κάλυψε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας ακούστηκε να λέει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: ...
-Θα τον κάνω μια χαψιά…
Αν κάποιος θέλει να μάθει πως κυβερνιέται η Ελλάδα, δεν έχει παρά να διαβάσει την ατζέντα της Αικατερίνης Τσακάλου, της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens. Τα προσωπικά τηλέφωνα μεγαλοεπιχειρηματιών, κορυφαίων πολιτικών, μεγαλοδικηγόρων, τραπεζιτών, επικεφαλής των ΔΕΚΟ, δημοσιογράφων και φυσικά τα ονόματα των γραμματέων όλων των ισχυρών παραγόντων της διαπλοκής και των ΜΜΕ φιγουράρουν στη λίστα της. Παρότι είναι αυτονόητο μια πανίσχυρη πολυεθνική να διατηρεί αντίστοιχες ατζέντες, οι λεπτομέρειες που καταγράφει η ατζέντα της Τσακάλου θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν την μεθοδική δουλειά της STASI!
Third Day of the 2nd Conference of the SYRIZA ruling party, at the Tae Kwon Do Stadium, Faliro, Athens, on October 15, 2016 / Τρίτη μέρα του 2ου Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, στο Στάδιο του Τάε Κβον Ντο, Αθήνα, στις 15 Οκτωβρίου, 2016
Η ασυμβίβαστη δημοσιογράφος που αγωνίστηκε όσο κανείς άλλος για τη αποκάλυψη του σκανδάλου της Siemens, η Αριστέα Μπουγάτσου, δεν είναι πια μαζί μας. Εφυγε αγωνιζόμενη ως την τελευταία στιγμή για την διάσωση της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.
Ολο το διάστημα της έρευνάς της για το σκάναδαλο της Siemens o τότε βουλευτής και σημερινός αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος συνομιλούσε πολύ τακτικά με την Αριστέα. Ο ίδιος διαθέτει ένα πολύ πλούσιο Αρχείο.
Η Αριστέα μιλώντας στην Εξεταστική της Βουλής για την υπόθεση της Siemens κατήγγειλε παράνομες χρηματοδοτήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων από την εταιρεία Siemens από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Έκανε δε ακόμη λόγο για ένα τεράστιο και δαιδαλώδες κύκλωμα που χρησιμοποιούσε η εταιρεία με την αξιοποίηση εταιρειών επικοινωνίας, διαφημιστών, χρηματιστηριακών εταιρειών, δημοσιογράφων, ιδρυμάτων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Ο Χριστοφοράκος-σύμφωνα με την Αριστέα- συνέχισε αναλαμβάνοντας την εταιρεία μια πρακτική δεκαετιών με πληρωμές υπηρεσιακών παραγόντων και πολιτικών την ίδια περίοδο που υπογράφονταν συμβάσεις με διάφορους οργανισμούς του Δημοσίου.
Όπως επεσήμανε τα χρήματα δίνονταν με τη μορφή χορηγιών, προς διαφημιστές, δημοσιογράφους, το Μέγαρο Μουσικής και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Η δημοσιογράφος είχε επικαλεσθεί καταθέσεις και μαρτυρία του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία για ένα εκατομμύριο ευρώ κατατεθειμένο στην Ελβετία, πέραν του ενός εκατομμυρίου μάρκων που παραδέχθηκε ότι πήρε ο Θεόδωρος Τσουκάτος.
Πρόκειται, όπως είπε, για ποσό που κατατέθηκε σε δύο λογαριασμούς των 600.000 και 400.000 ευρώ και τους οποίους ζήτησαν όπως ισχυρίστηκε ο κ. Χριστοφοράκος, στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μείνουν στην Ελβετία, αλλά να τους διαχειριστεί ο κ. Τσουκάτος.
Παράλληλα επικαλέστηκε δική της έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων γνωστοποίησαν καταθέσεις την περίοδο 1990-1994 στη λιβεριανή εξωχώρια εταιρεία MAYO που έχει συνδεθεί με «μαύρες χρηματοδοτήσεις» στο κόμμα της ΝΔ και διερωτήθηκε, γιατί ο ανακριτής Νικόλαος Ζαγοριανός, αν και είχε στοιχεία για τους λογαριασμούς του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη ταυτόχρονα με της λιβεριανής off shore δεν έλεγξε τη δεύτερη υπόθεση.
Επικαλούμενη μαρτυρίες στελεχών της Siemens Γερμανίας, τόνισε ότι γνώριζαν εκ των προτέρων τις προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ το 2004 να φέρει νόμο με τον οποίο θα επέτρεπε τον επαναπατρισμό κεφαλαίων έναντι φορολογίας 3% (3259/04) και έτσι μόλις ψηφίστηκε κατατέθηκαν 20,9 εκατ. ευρώ στο κατάστημα της Σοσιετέ Ζενεράλ στην Κηφισιά προκειμένου να γίνονται οι «μαύρες πληρωμές».
«Ακόμη και το 2007 που είχε αρχίσει η διερεύνηση της υπόθεσης πολιτικοί από τα δύο μεγάλα κόμματα, ζητούσαν χρήματα», ανέφερε, επικαλούμενη την κατάθεση Χριστοφοράκου.
Δικογραφία-φωτιά με τρανταχτά ονόματα υπουργών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που σχετίζονται με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και την «αμαρτωλή» σύμβαση των 160 εκατομμυρίων ευρώ με τη SIEMENS δεν έφτασε ποτέ, ως ώφειλε, στη Βουλή, αλλά παρέμεινε στο συρτάρι του ανακριτή Δ. Οικονόμου-όπως απεκάλυψε η Αριστέα στην 2η μέρα της κατάθεσής της.
Για δεύτερη ημέρα κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens (φωτογραφία) η δημοσιογράφος της «Ε» Αριστέα Μπουγάτσου
Κατά περίεργη σύμπτωση όταν ο δικαστικός λειτουργός αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να στείλει την υπόθεση για τα περαιτέρω στο Κοινοβούλιο τον Μάιο του 2009, η τότε κυβέρνηση διέκοψε τις εργασίες με πρόφαση τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου, με συνέπεια να παραγραφούν οι όποιες πολιτικές ευθύνες και βεβαίως να μη συσταθεί εξεταστική επιτροπή.
Ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς για τους λόγους που δεν έστειλε τη δικογραφία ακόμη και μετά την επανάληψη των κοινοβουλευτικών εργασιών έδωσε, σύμφωνα με τα όσα φέρεται ότι είπε η δημοσιογράφος, «ακατάληπτες και μη πειστικές δικαιολογίες».
Το γεγονός πάντως είναι ότι και στην υπόθεση αυτή του προαστιακού σιδηροδρόμου περίοπτη θέση κατέχει η περιβόητη γερμανική εταιρεία.
Ο ανακριτής είχε στη διάθεσή του μαρτυρικές καταθέσεις που καταλόγιζαν ευθύνες σε πολιτικά στελέχη αρκετούς μήνες πριν κλείσει η Βουλή. Ο ίδιος πρωτοανέλαβε την υπόθεση τον Νοέμβριο του 2006. Ενα χρόνο μετά (Νοέμβριος 2007) την έθεσε στο αρχείο. Ωστόσο έπειτα από σχετική παραγγελία της εισαγγελέως Ξένιας Δημητρίου (Οκτώβριος 2008) την επανενεργοποίησε.
Η Αριστέα ανέφερε ότι εκείνοι που έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες στον κ. Οικονόμου ήταν τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΣΕ, Ε. Παναγιώτου και Δ. Καραπάνου. Ο τελευταίος μάλιστα ήταν ένας εξ αυτών που είχε ενημερώσει νωρίτερα τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά υπέστη πειθαρχικές κυρώσεις.
Η μάρτυρας έπειτα από σχετικές ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη υποστήριξε εξάλλου ότι ο φαύλος κύκλος των μαύρου χρήματος σε ό,τι αφορά τον ΟΣΕ είχε ξεκινήσει ήδη από το 1997 και συνεχίστηκε και το 2002 όπου δόθηκαν μίζες ύψους 15,9 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να εξασφαλιστεί η «ομερτά» μεταξύ εκείνων που προώθησαν τη συγκεκριμένη σύμβαση με τον προαστιακό.
Ανάλογο «φαγοπότι» υπήρξε όμως και με τον ΟΤΕ. Η δημοσιογράφος κατέθεσε ότι ο Οργανισμός δεν ενεργοποίησε σε καμία σύμβαση με τη SIEMENS τις ρήτρες που διέθετε ως «όπλο» προκειμένου να κοστίσει φθηνότερα στο Ελληνικό Δημόσιο. Η μάρτυρας επικαλέστηκε μάλιστα την κατάθεση του Γερμανού διαχειριστή των μαύρων ταμείων Χούμπερτ, ο οποίος είπε πως «δίναμε πολλά για να αγοράζουν ακριβότερα τα προϊόντα μας». Ο Χούμπερτ φέρεται να κατέθεσε συγκεκριμένα ότι παρά τις αλλαγές τεσσάρων διοικήσεων του ΟΤΕ (Συμεωνίδη, Μανασή, Αντωνακόπουλου, Βουρλούμη) η εταιρεία «λάδωνε στελέχη και συνδικαλιστές» ώστε να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης σε σχέση με άλλους ανταγωνιστές.
Από την πολύωρη κατάθεση της δεν μπορούσαν φυσικά να λείψουν και οι σχετικές αναφορές στο πρόσωπο του Μ. Χριστοφοράκου και στα ποσά που μοίραζε ώστε να κάμψει την «τιμή και τη συνείδηση» των εμπλεκομένων:Το καλοκαίρι του 2004 ο πρώην ισχυρός άντρας του γερμανικού κολοσσού τροφοδοτήθηκε με έξι εμβάσματα ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ μέσω εταιρειών συμβούλων τα οποία στη συνέχεια μοιράστηκαν σε διάφορα πρόσωπα.
http://kourdistoportocali.com/news-desk/ektakth-eidisitsipras-kammenos-etimazoun-oliki-epanafora-tou-skandalou-tis-siemens/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου