Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Τι άλλο θα ακούσουμε !!! Και ποτάμια θα σας φέρουμε - Μπανιέρας δαγκωτό

Ποτάμια μπορεί να μην μας φέρει ο Μπανιέρας, αλλά τα λύματα του Βιολογικού καθαρισμού της πόλης του Αιτωλικού, θα τα πάει μια βόλτα μέχρι το Νιχώρι.

Στο δε Νιχώρι, ο βιολογικός καθαρισμός μπορεί να μην λειτουργεί, αλλά αυτό είναι μια άλλη υποκειμενική υπόθεση για τους ειδήμονες του κυβερνείου της δημαρχείας του Μεσολογγίου, της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας και των συναρμόδιων Υπηρεσιών.

Την εμφάνισή του έκανε κείμενο (ανυπόγραφο), σήμερα στο διαδίκτυο, όπου μιλά για έργα εκατομμυρίων, αγωγών που θα ξεκινούν από το Αιτωλικό και θα καταλήγουν στο Νεοχώρι και ειδικότερα στον ποταμό Αχελώο, ώστε να μεταφερθούν τα λύματα του Αιτωλικού, μιας και ο Βιολογικός καθαρισμός δεν λειτουργεί.

Το έργο λέει θα κοστίσει κάποια εκατομμύρια, αλλά τι είναι όλα αυτά για έναν δήμαρχο σαν τον Μπανιέρα; Πάσα-τέμπος !

Εμείς όμως απορούμε, γιατί ορέ καλόπαιδα αυτή η κάψα για τα λύματα του Αιτωλικού; Εσείς δεν είσαστε αυτοί που έλεγαν ότι ο Βιολογικός του Αιτωλικού λειτουργεί άψογα;

Εσείς δεν λέγατε ότι τα φύκια στη Νίδοβα είναι ένα φυσικό φαινόμενο, όπως και η βρομιά της πηγής του Κεφαλοβρύσου;

Εσείς δεν λέγατε ότι η μεταφορά στο βιολογικό του Νεοχωρίου, έχει απορριφθεί από το Υπουργείο και την ΕΕ, επειδή ο Βιολογικός του Αιτωλικού έχει αναβαθμιστεί πρόσφατα και ότι με αυτή τη πρόταση είναι σαν να ζητάμε την δημόσια παραδοχή ότι σπαταλήθηκαν χρήματα, χωρίς σχεδιασμό και αποτέλεσμα;

Τα καραπανάκια του Αιτωλικού, τι λένε για το θέμα; εκτός από το να εκλιπαρούν για να παίρνουν θέσεις με μηνιάτικο (άκοπο χρήμα), των ίδιων και των παιδιών τους ή των συγγενικών τους προσώπων;
Μέχρι χτες μας έλεγαν ότι, όλα λειτουργούν σωστά και τα φύκια θα τα μάζευαν με ειδικό δίχτυ, στυλ τράτας! Στο ερώτημα τι θα έκαναν τα ψάρια που ενδεχομένως να έπιαναν, η απάντηση ήταν ότι θα τα μοίραζαν στις φτωχογειτονιές, επιτελώντας έτσι και ένα σπουδαίο έργο κοινωνικής προσφοράς.

Ρε δε ντρέπεστε αλήτες, Ουστ ρεμάλια

Διαβάστε το κείμενο, με κάθε επιφύλαξη, εμείς δεν το προτείνουμε, αλλά αν το πάρετε απόφαση, απομακρύνετε τα παιδιά από το δωμάτιο.

Προωθείται η μεταφορά των λυμάτων του Αιτωλικού στο Βιολογικό Καθαρισμό Οινιάδων
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την διαφύλαξη του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, δρομολογείται μετά από συναντήσεις του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, με τους συναρμόδιους φορείς.

Πρόκειται για την κατασκευή του δικτύου μεταφοράς λυμάτων Αιτωλικού και Κεφαλοβρύσου στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Οινιάδων. Το έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό του κεντρικού αντλιοστασίου Αιτωλικού, την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μήκους 282 μέτρων καθώς επίσης καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς προς την ΕΕΛ Οινιάδων. Το συνολικό μήκος του αγωγού μεταφοράς των λυμάτων ανέρχεται σε ... 10.591 μέτρα, περιλαμβάνοντας επίσης την κατασκευή ενός ενδιάμεσου αντλιοστασίου.

Το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 2.143.000 ευρώ, διαθέτει πληρότητα μελετών και περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων. Με την ολοκλήρωσή του ουσιαστικά καταργείται ο βιολογικός καθαρισμός του Αιτωλικού, ενώ τα λύματα θα μεταφέρονται πλέον στον Β.Κ. του πρώην Δήμου Οινιάδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: