Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Πως ρέει το μαύρο χρήμα στο δήμο Μεσολογγίου;

Τις τελευταίες μέρες είχαμε μια οξεία αντιπαράθεση μεταξύ Κατσούλη και Αναγνωστόπουλου για θέμα που στους περισσότερους δημότες παραμένει στη σκιά της καθημερινότητας.
Το θέμα ακούει στο όνομα της Αναπτυξιακής Εταιρείας του δήμου Μεσολογγίου και η σημερινή προσπάθεια επαναλειτουργίας της από την σημερινή δημοτική αρχή του καραπάνου.

Θέμα που όπως είπαμε για το πλατύ κοινό και για τους περισσότερους δημότες, δεν υπάρχει  γιατί θεωρητικά δεν τους αγγίζει. Έλα μου όμως που μέσα από αυτή τη διαμάχη, έγινε ολοφάνερη η διαδικασία της ροής του μαύρου χρήματος στο δημοτικό κατάστημα του Μεσολογγίου, έλα μου που πλέον το ερώτημα πως τα τρώνε δήμαρχος και συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, έγινε κατανοητό, έστω και εν μέρη.

Ο δήμος Μεσολογγίου λοιπόν, είχε μια Αναπτυξιακή Εταιρεία, μέσα από την οποία περνούσαν όλα τα χρήματα για προγράμματα και άλλες εκφάνσεις της δημοτικής ζωής του τόπου.
Πιστή και αυτή η εταιρεία στο μοντέλο ανάπτυξης του νεοελληνικού κράτους, έβλεπε και προωθούσε την ανάπτυξη μέσα από προσωπικές σχέσεις, μέσα από άσχετες επενδύσεις και άχρηστες εκδηλώσεις, που δεν συνέβαλαν βέβαια στην ανάπτυξη του τόπου αλλά στην ανάπτυξη της τσέπης του εκάστοτε δημάρχου, των πιστών του δημοτικών συμβούλων και των... κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών της περιοχής.





Επειδή όμως τα χρήματα ήταν πολλά και ο κόπος απόκτησής του ελάχιστος, κάπου χάθηκε ο έλεγχος και η εταιρεία έκλεισε λόγο χρεών.
Ο έλεγχος που ακολούθησε, διαπίστωσε ότι δεν είχε τίποτα να διαπιστώσει, διότι δεν παραδόθηκε τίποτα στα χέρια των ελεγκτών.
Το πόρισμα των ελεγκτών τα λέει όλα, εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή και ίσως ακόμη μπορέσουμε να ακούσουμε το κροτάλισμα από τις μασέλες των τοπικών μας σωτήρων.


Το ακραίο γεγονός αλλά όχι και μοναδικό είναι ότι αυτή η εταιρεία παρότι δεν λειτουργούσε, κάποιοι έκοβαν τιμολόγια στο όνομά της και κάποιοι άλλοι δικαιολογούσαν έξοδα προσωπικά.




Στη σελίδα 20 του πορίσματος, που αναφέρει ο Κατσούλης στην ανακοίνωσή του, απαντά στη παιδική αθωότητα του Αναγνωστόπουλου, που ισχυρίζεται ότι ο ίδιος ουδέποτε ρωτήθηκε για την τύχη του αρχείου. Εκεί διαβάσουμε ότι ο συνεργάτης του τότε δημάρχου, μπροστά στην πιθανότητα να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, δίνει στεγνά τον Αναγνωστόπουλο και τον καρφώνει μάλιστα με αριθμούς εγγράφων και πρωτοκόλλων.





Αν λοιπόν κάποιοι αναρωτήθηκαν τι διάολο έπαθε ο Αναγνωστόπουλος, ένας βέρος Πασόκος και εκπρόσωπος μάλιστα υποτίθεται του ιδεολογικού τμήματος αυτής της παράταξης και υποστηρίζει μέχρι θανάτου τον σημερινό δήμαρχο Μεσολογγίου, εύκολα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πάρε - δώσε και οι προεκλογικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι καραπάνου - Αναγνωστόπουλου, είχαν ως περιεχόμενο την νομική ασυλία του δεύτερου.

Αν κάποιος αναρωτιέται γιατί αυτή η πρεμούρα να φτιάξει ιπποδρόμιο στον Αγ. Γεώργιο ο καραπάνος, ίσως τώρα να αρχίσει να αχνοφαίνεται η απάντηση, ( μην ανησυχείς δήμαρχε, θα έχουμε αφιέρωμα)

Το ερώτημα είναι όμως γιατί ο καραπάνος επιστράτευσε τα καραπανάκια του για να ψηφίσουν την επαναλειτουργία της συγκεκριμένης εταιρείας.
Μα φυσικά γιατί ο Γιάννος του δίδαξε το τρόπο που μπορεί αν αποσπάσει μεγάλα ποσά, μέσο της υποτιθέμενης αναπτυξιακής εταιρείας.


Για ακόμη μια φορά ο καραπάνος ήθελε με όλες τις δυνάμεις να δικαιολογήσει το προσωνύμιο που του έχει δώσει η Μεσολογγίτικη κοινωνία, ο 25%

Το καλό είναι ότι ο εισαγγελέας ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του, με εκείνον τον ψυχίατρο τι θα κάνουμε; θα πάρει το θάρρος κάποιος να σηκώσει το τηλέφωνο;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

απιστευτες λαμογιες