Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Η τραγικότητα ενός κρατικοδίαιτου δημόσιου επιχειρηματία, η αφέλεια των πολιτικών φλούφλιδων και η διάλυση μιας κοινωνίας.

Είχαμε άπαντες προειδοποιήσει ότι, τα δήθεν επιχειρηματικά παιχνίδια του πρώην επόπτη αλιείας, μόνο διχόνοια, εντάσεις και καταστροφές μπορούν να φέρουν.


Με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ψαράδες του Αιτωλικού, ξεδιπλώνουν την υπόθεση λιμνοθάλασσα και τις  όψιμες τροποποιήσεις του νόμου που διέπει την λειτουργία των συνεταιρισμών, αλλά και τα δικαιώματα των ελεύθερων αλιέων.


Καταλαβαίνουμε ότι πλέον η κοινωνία του Αιτωλικού και του Μεσολογγίου μπαίνει σε ένα στάδιο κοινωνικής αναταραχής, επειδή ο δημητρίου με πλάτη τον κούστα της ΛΑΕ και την τριανταφύλλου του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν να προωθήσουν με τη μορφή νόμου, τα επιχειρηματικά σχέδια του πρώτου.


Κουμπαράκια και τα τρία τους, μεγάλωσαν τα παιδιά τους μαζί, κατέστρωσαν τα σχέδια μαζί, αλλά έλειπε μέχρι τώρα ο συνδετικός κρίκος.

Ο κρίκος βρέθηκε και δεν είναι άλλος από κάποιους ελάχιστους  ψαράδες, όπου έλαχε τη συγκεκριμένη στιγμή να διοικούν τα ιβάρια.


Οι κύριοι αυτοί μαζί με τη κυρία, τους υποσχέθηκαν λαγούς με πετραχήλια, με σημαντικότερο αντάλλαγμα την δήθεν εσαεί κατοχή των ιβαριών.

Το αντίτιμο που τους ζητήθηκε δεν ήταν τίποτε άλλο, από την υπογραφή τους σε κείμενο που λέει ότι η ελεύθεροι αλιείς πρέπει να εκδιωχθούν από τη λιμνοθάλασσα, το οποίο κείμενο πήρε τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος και τροποποίηση παλαιότερου νόμου.

       

Αυτό βέβαια προκάλεσε την αντίδραση των ελεύθερων αλιέων με τραγικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, αποτελέσματα, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε διαπροσωπικό επίπεδο.

Ενημερώνουμε τους ελεύθερους αλιείς ότι, ας μην είναι και τόσο σίγουροι ότι όλοι οι συνεταιρισμοί έβαλαν την υπογραφή τους σε μια τέτοια κατάπτυστη  εξέλιξη.
Όπως βέβαια ενημερώνουμε και τους συνεταιρισμούς ότι, θα ήταν τραγικό να πιστέψει κάποιος ότι τύποι σαν τον δημητρίου, θα τιμήσουν το λόγο τους, είναι θέμα χρόνου το πότε θα εκδιωχθούν και οι ίδιοι από τα ιβάρια και τους συνεταιρισμούς.

Όσο για τον κούστα και την τριανταφύλλου, τους υποσχόμαστε μόνο ένα πράγμα.

Σπείρατε ανέμους ... θα θερίσετε θύελλες.   


=================================================================

Δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των μελών των αλιευτικών συνεταιρισμών, τα οποία φέρονται ότι υπέγραψαν για τον διωγμό των ελεύθερων αλιέων από τη λιμνοθάλασσα.

Δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των αλιέων που ανήκουν στους συνεταιρισμούς της λιμνοθάλασσας.

Οι συνάδελφοι αυτοί, βάλανε την υπογραφή τους και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, ώστε να έρθει το νέο Προεδρικό Διάταγμα 40/2016 και να τροποποιηθεί ο 420/1970.

Στο μεν πρώτο, προβλέπονταν ο εξοβελισμός της ελεύθερης αλιείας εντός της λιμνοθάλασσας και η νομιμοποίηση της παράνομης αλιείας, μέσα από τεχνοκρατικά τερτίπια και στο μεν δεύτερο, η απαγόρευση της ελεύθερης αλιείας με παράλληλη κατοχύρωση για τους ίδιους, την εκμετάλλευση των ιβαριών για πολλές δεκαετίες.

Πιστεύουμε ότι οι συνάδελφοι αυτοί, ενέδωσαν στα κελεύσματα κάποιων συμβούλων, αεριτζήδων ή  τυχοδιωκτών, όπου ο τελικός τους σκοπός δεν είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συνεταιριστών, αλλά η υφαρπαγή ολόκληρης της λιμνοθάλασσας για ίδιο όφελος.

Όμως επειδή  οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, φέρουν το βάρος της υπογραφής που κατέθεσαν και δεν δίστασαν να συμφωνήσουν στην εκδίωξη των ίδιων τους των συναδέλφων, εμείς σαν Σύλλογος Αλιέων της Λιμνοθάλασσας, είμαστε αναγκασμένοι να κινηθούμε ενάντια στους προαναφερόμενους νόμους, αλλά και σε όσους τους προώθησαν. ...

Στα πλαίσια αυτά ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τα ονόματα που απαρτίζουν τους συνεταιρισμούς οι οποίοι, υποτίθεται ότι συμφωνούν με την εκδίωξη των συναδέλφων τους και βέβαια αν πράγματι έχουν τη ιδιότητα του αλιέα.

Στους πίνακες που ακολουθούν απουσιάζουν τα ονόματα των συνεταιρισμών που ανήκουν στο δήμο Μεσολογγίου.
Η Εποπτεία Αλιείας του νομού μας, αρνήθηκε να μας τα κοινοποιήσει , με την δικαιολογία ότι η ίδια δεν κρατά στοιχεία και δεδομένα, γι' αυτούς τους συνεταιρισμούς.

Το γεγονός έχει ήδη καταγγελθεί στην εισαγγελία Μεσολογγίου, όπως βέβαια και η εμμονή της συγκεκριμένης υπηρεσίας να εκδίδει έγγραφα βάση του νέου Προεδρικού Διατάγματος (πράσινες άδειες), παρότι ο Σύλλογός μας έχει προσφύγει στο ΣτΕ και η η προσφυγή μας αυτή έχει γίνει αποδεκτή.
Για αυτές τις ενέργειες, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία εναντίον της επόπτριας αλιείας.


  ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΟΜΜΑ - ΣΧΟΙΝΙΑΣ - ΑΛ/ΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ''ΑΓΙΑ
ΕΙΡΗΝΗ''




ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΡΟΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ - ΑΛ/ΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ''ΤΑ ΡΕΜΠΑΚΙΑ''





ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΟΛΗ - ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ''ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ''



ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΠΟΤΑΜΟΣ - ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ''ΤΟ
ΣΚΑΛΙ''

ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΑΔΙ - ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ''ΤΟ ΔΙΒΑΡΙ''



ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΤΟΥΡΛΙΔΑ - ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ''ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ''



ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΔΙΑΥΛΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ  
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ''Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ''



ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΣΟΥΠΗ ΠΕΤΑΛΑΣ - ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ''ΑΓ.
ΑΡΤΕΜΙΟΣ''

http://aliisetolikou.blogspot.gr/2017/12/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: