Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Nέα μπλεξίματα για Ψωμιάδη: Ποινική δίωξη για έργα «φαντάσματα» 1,2 εκατ. ευρώ... Στο προθάλαμο ο καραπάνοςΣτο προθάλαμο της δίωξης για τα εικονικά έργα που πιάστηκε να  έχει εκτελέσει ο υποτιθέμενος δήμαρχος Μεσολογγίου - καραπάνος, αλλά και με μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, για όλα εκείνα τα έργα και τα τιμολόγια που πληρώθηκαν και υπάρχουν ανάμεσά μας μόνο ως φαντάσματα.

Μαζί του και όλα εκείνα τα καραπανάκια, πρόεδροι, δημοτικοί σύμβουλοι και λοιπά κηπευτικά του δημοτικού συνδυασμού του καραπάνου "Δήμος για τα παιδιά μας"

Ακολουθούν τα έργα που έγιναν στη λιμνοθάλασσα όπου μόνο ο Ποσειδώνας μπορεί να επιβεβαιώσει την ύπαρξή τους.

Άντε, κάθε κατεργάρης στο πάγκο του ... καλά περάσατε στη μπανανία του Μεσολογγίου κύριοι, μόνο που το κόστος του εισιτηρίου θα έπρεπε να το ξέρατε, ότι πληρώνεται μετά το τέλος της παράστασης.

=============================================================================================================================================================================================================================================================================================================================

Νέα μπλεξίματα για τον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκη Παναγιώτη Ψωμιάδη.


Μετά την υπόθεση με τα γνωστά «45άρια», για τα οποία έχει παραπεμφθεί σε δίκη, ο εισαγγελέας διαφθοράς του άσκησε νέα ποινική δίωξη για έργα που χαρακτηρίζονται «φαντάσματα», για τα οποία όμως πληρώθηκαν πρόσωπα με ποσό που φτάνει το 1,2 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης άσκησε σε βάρος του πρώην νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, του αδερφού του, που διετέλεσε αναπληρωτής νομάρχης, Διονύση Ψωμιάδη και του τότε γενικού γραμματέα της νομαρχίας, ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου και για συνέργεια στα αδικήματα για τον πρώην γενικό γραμματέα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ύστερα από έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης στο διάστημα 2007 – 2010, η νομαρχία ανέλαβε την εκτέλεση οκτώ έργων που συνδυάστηκαν με ... προσλήψεις 82 εποχικών υπαλλήλων, καθώς αφορούσαν υπηρεσίες Γραφείου Τύπου, ταξινόμηση και αρχειοθέτηση προγραμμάτων, καταγραφή των αδειών αλιείας, την ηλεκτρονική καταγραφή των αθλητικών ενώσεων και σωματείων και τέτοια, των οποίων το κόστος έφτανε το 1,2 εκ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως κανένα από τα έργα αυτά δεν εκτελέστηκε όπως είχε προγραμματιστεί, παρ’ ότι τα χρήματα από το Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση καταβλήθηκαν κανονικά.


Ακόμη καταγράφονται αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι από τους εποχικούς υπαλλήλους που πληρώθηκαν για τα συγκεκριμένα έργα, παρείχαν σε άλλα πρόσωπα τις υπηρεσίες τους, που δεν είχαν σχέση με τη Νομαρχία.

Ο εισαγγελέας διαφθοράς μετά τη δίωξη που άσκησε παρέπεμψε την υπόθεση στην ανάκριση, όπου θα εξεταστούν και οι βεβαιώσεις εκτέλεσης των έργων που έχουν εντοπιστεί από τους επιθεωρητές.


https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: