Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Υπεύθυνος για το σκοτάδι στο Αιτωλικό με τρία γράμματα ... ποιος να 'ναι, μα ποιος μπορεί να είναι ???



Στο σκοτάδι το Αιτωλικό, όπως συνηθίζεται βέβαια όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα με την παρούσα δημοτική αρχή του καραπάνου.

Το φαινόμενο γνωστό σε όλους τους κατοίκους του Αιτωλικού αλλά και στους επίδοξους ληστές που βρίσκουν την ευκαιρία να γλιστρήσουν μέσα στο σκοτάδι και να ξεγυμνώσουν ή να ελαφρύνουν (όπως το πάρει κανείς) από το βάρος της κατοχής, αντικείμενα μεγάλης αξίας ή χρήματα, από τους κατόχους τους.

Η κατάσταση αυτή όμως δεν μπορεί να είναι ανεκτή από την κοινωνία, η οποία επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή και πολλές φορές ακόμη και στις δικαστικές αρχές που επιτρέπουν στον κάθε σαρδανάπαλο που διοικεί, να μπορεί χωρίς επιπτώσεις να βυθίζει στο σκοτάδι ολόκληρη πόλη και να θέτει σε κίνδυνο ζωές, περιουσίες, αλλά ακόμη και την οδική ασφάλεια όπως αυτή στο δρόμο πάνω στα γεφύρια, παρότι η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη για την ποιότητα και το εύρος της ισχύος που πρέπει να έχει ο φωτισμός, μιας και είναι αναγκαστικό πέρασμα για αυτοκίνητα αλλά και πεζούς.

Με το πρόβλημα αυτό ασχολήθηκε και ο εκπρόσωπος του δήμου μούκουλας ή γένδουλας, διότι όπως προαναφέραμε η κατάσταση αυτή ανήκει στη κατηγορία του φαινομένου και αν θυμάστε ο μούκουλας έχει πάντα την απάντηση για όλα τα προβλήματα ... όλα είναι ένα φυσικό φαινόμενο.

Αυτή τη φορά όμως, ο γραφικός αυτός τύπος μας εξέπληξε.

Δεν είπε ότι είναι όλα εκπορευόμενα από το Θεό, αλλά από ... και για να σας κρατήσουμε σε αγωνία, κατονόμασε μεγάλη εταιρεία με τρία γράμματα ως υπεύθυνη για το μαύρο σκοτάδι που πνίγει το Αιτωλικό.

Ρε ποια να είναι; χμμμ, διαβάστε παρακάτω για να το πληροφορηθείτε και εσείς οι άσχετοι και να αφήσετε ήσυχο τον μπανιέρα και τον μούκουλα να κάνει τη δουλειά του.
Απεφάνθη τελικά αυτός ο λαμπρός νέος, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο ότι για όλα φταίει η ΔΕΗ, νάτα τα τρία γράμματα και να και ο υπεύθυνος για την δυστυχία των Αιτωλικιωτών.

Το φαινόμενο όμως αυτό, όπως λέει ο Τζόνι Γουόκερ της δημοτικής αρχής ή μούκουλας όπως τον ξέρουμε, εμφανίζετε μόνο όταν αρχίζει και ψιχαλίζει και ο ερωτισμός των δημοτών του Αιτωλικού βρίσκεται στο μάξιμουμ.


Οπότε ευτυχώς που μας πληροφόρησε ο πρόεδρος και τώρα ξέρουμε ότι έχουμε σκοτάδι μόνο όταν τα καιρικά φαινόμενα συντονίζονται άρρηκτα με τη λίμπιντο των δημοτών.

Όμως μέσα από τη δυστυχία πάντα υπάρχει και θα υπάρχει σωτηρία.
Ποιο είναι το πρόσωπο που μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος;
Μα φυσικά ο γαλάνης, ναι ναι, ο πρώην δήμαρχος Αιτωλικού, αυτός που ξεπούλησε τον τόπο μας, αυτός που πήγε ένα αιώνα πίσω την πραγματικότητα του Αιτωλικού.
Να λοιπόν πως δένει η κομπόστα και παρότι υπεύθυνη η ΔΕΗ, αυτόματα γίνετε και σωτήρας, διότι εμείς οι καλοί και ανεύθυνοι, έχουμε δόντι τον προϊστάμενο.

Μετά από όλα αυτά, ας επανέλθουμε στο φυσικό φαινόμενο, διότι μόνο μια Θεϊκή παρέμβαση μπορεί να μας γλυτώσει από τα κοπρόσκυλα που μας διοικούν.
Διαβάστε το αφιέρωμα της φυλλάδας του Μεσολογγίου στο πρόβλημα.

Με την πρώτη ψιχάλα το Αιτωλικό βυθίζεται στο σκοτάδι

Στα σκοτάδια βυθίζεται το Αιτωλικό κάθε φορά που βρέχει, αφού όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος, Γιώργος Γένδουλας, παθαίνει βλάβη ο δημοτικός φωτισμός.

Με την πρώτη ψιχάλα το σύστημα πέφτει σε πολλές περιοχές του νησιού και εκτός αυτού. Οι οχλήσεις προς τον ΔΕΔΔΗΕ και την ΔΕΗ είναι πολλές από τον ίδιο τον πρόεδρο αλλά και κατοίκους, όμως δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Γένδουλας, η ΔΕΗ τον αγνοεί και δεν κάνει καμία ενέργεια να διορθώσει τις βλάβες, ώστε να μην συμβαίνει το ίδιο κάθε φορά.

Το χειρότερο όλων βέβαια είναι ότι το σκοτάδι ευνοεί τους επίδοξους κλέφτες που δρουν ανενόχλητοι και επιδίδονται σε κλοπές και διαρρήξεις.

Επειδή όμως ο χειμώνας τώρα ξεκινάει, αν δεν γίνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση το πρόβλημα θα υπάρχει συνεχώς και οι κάτοικοι νιώθουν ανασφαλείς. Μάλιστα πολλοί τα βάζουν και με τον Αιτωλικώτη προϊστάμενο του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκο Γαλάνη, που δεν φροντίζει να κάνει κάτι για τον τόπο του.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ


Η ΓΕΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: