Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Απίστευτες καταστροφές και πάλι στις Μαγούλες (φωτο - βίντεο)



Στο κυνήγι πήραν οι κάτοικοι τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας.
Ήρθαν λέει για να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος και της καταστροφής. 
Την ίδια ώρα ο δήμος Μεσολογγίου λόγο των καταστροφών από τις βροχοπτώσεις της προηγούμενης χρονιάς, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και μάλιστα μετά από τις γνωστές παρεμβάσεις των βολευτών του ΣΥΡΙΖΑ τριανταφύλλου -κουρουμπλή, αυτό έγινε δύο φορές στον ίδιο χρόνο, πράγμα πρωτοφανές στα Ελληνικά χρονικά, ώστε να μπορούν οι εταιρείες του κουρουμπλή και σπίρτζη να αναλαμβάνουν τις εργολαβίες χωρίς διαγωνισμό και η τριανταφύλλου να συνεχίσει ανενόχλητη να πουλά τη λιμνοθάλασσα στον κουμπάρο της και πρώην επόπτη αλιείας.

Μετά από τόσο χρήμα, παρανομίες και παράνομες αναθέσεις, ο καραπάνος συνέχισε να παραδίδει προς πληρωμή αντιπλημμυρικά έργα  που ποτέ δεν έγιναν, ενθυλακόνοντας τα συμφωνηθέντα με τους άνω πολιτικούς , δήθεν αντιπάλους του.

Στο βίντεο ακούγονται βαριές κατηγορίες που πρέπει να ακουστούν και να φτάσουν μέχρι τον εισαγγελέα.

Υ.Γ στο 1:23 ακούγετε κάποιος να απαντάει στο ερώτημα της δημοσιογράφου τι έγινε εδώ; ο κάτοικος απαντάει ειρωνικά,  ότι πέρασε η Πηνελόπη, που δεν είναι άλλο από την ονομασία του καιρικού φαινομένου όπως το ονόμασαν οι μετεωρολόγοι.

Οπότε για άλλη μια φορά μας φταίει ο κακός μας ο καιρός. 

Μ.Ε.Π 

==========================================================================================================================

Καταστροφές σε σπίτια χωράφια και δρόμους στον οικισμό





Απίστευτες είναι οι καταστροφές που σημειώθηκαν στην περιοχή Μαγούλες Αιτωλικού, στο Χαλίκι, στη θέση «Πούντες» και σε άλλα κοντινά σημεία, μέσα σε λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης.

Οι κάτοικοι και οι αγρότες είναι απελπισμένοι για τις μεγάλες ζημιές που έγιναν στα σπίτια, τις αποθήκες και τα χωράφια τους και συνάμα εξαγριωμένοι, αφού και πέρυσι είχαν συμβεί τα ίδια και, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, δεν έγιναν τα έργα που ήταν απαραίτητα για να γλυτώσουν οι περιουσίες των ανθρώπων. Στις Μαγούλες τα νερά που ήρθαν από το βουνό έφεραν μαζί τους πέτρες, ξύλα, κλαδιά και αδρανή υλικά, που κατέληξαν μέσα στα χωράφια και τις αποθήκες. Ο κεντρικός δρόμος του οικισμού, αποκλείστηκε και οι κάτοικοι προσπάθησαν με δικά τους μέσα να ...καθαρίσουν για να αποκατασταθεί, έστω και υποτυπωδώς, η πρόσβαση.

Ολόκληρα στρέμματα δενδροκαλλιεργειών μετατράπηκαν σε λίμνη στη θέση «Πούντες». Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, στον αύλακα αυτόν συγκεντρώνονται τα όμβρια από Χρυσοβέργι, Χαλίκι και την γύρω περιοχή. Όμως η συγκεκριμένη δίοδος δεν μπορεί να απορροφήσει όλο αυτό τον όγκο νερού και έτσι καταλήγει μέσα στα χωράφια. Από την περιοχή περνούν και οι γραμμές του τρένου, οι οποίες, σε πολλά σημεία έχουν μείνει στον αέρα, αφού το έδαφος έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Τις καταστροφές είδε από κοντά ο αντιπεριφερειάρχης Έργων, Γιάννης Λύτρας, ο αντιδήμαρχος Αιτωλικού, Ανδρέας Κότσαλος και ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Λύρος. Όταν έφθασαν εκεί οι αιρετοί οι κάτοικοι εξαγριώθηκαν ακόμη περισσότερο και αντέδρασαν έντονα, αφού θεωρούν ότι εμπαίζονται από όλους και έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Ο κόμπος πλέον έχει φθάσει στο χτένι και απειλούν με μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου, μήπως καταφέρουν να βρουν το δίκιο τους.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: