Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης, για τον καραπάνο και τους συνεργάτες του - Δύο ώρες κατέθετε για τις ατασθαλίες του







Επί δύο ώρες κατέθετε ο πρώην δήμαρχος καραπάνος, στην Πταισματοδίκη Μεσολογγίου, για καταγγελίες που αφορούν εικονικά έργα, για έκδοση εφημερίδας χωρίς ΑΦΜ και παραστατικά, αλλά και για άλλες ατασθαλίες, οι οποίες βέβαια δεν ήταν η εξαίρεση του κανόνα, αλλά ο κανόνας άσκησης εξουσίας, του ευτραφούς δημαρχίσκου του Μεσολογγίου.

Η συνέχεια της υπόθεσης δεν είναι και από τα καλύτερα που έχει αντιμετωπίσει ο πρώην δημαρχίσκος, μιας και η τακτική ανακρίτρια τον περιμένει, πίσω από στοίβες φακέλλων, με αποδείξεις για κατάχρηση δημοσίου χρήματος και απ' ότι μαθαίνουμε, θα του απαγγελθούν περαιτέρω κατηγορίες για το νερό του Αιτωλικού, όπου ο καραπάνος ήδη διώκεται για παράβαση καθήκοντος, μιας και δεν εκτέλεσε την εντολή της Εισαγγελίας Μεσολογγίου, για παροχή πόσιμου νερού στους κατοίκους του Αιτωλικού, μέχρι να βρεθεί μόνιμη και ενδεδειγμένη λύση.

Στα εικονικά έργα θα θυμίσουμε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για καθαρισμό αποστραγγιστικών αυλάκων, όπου ο καραπάνος παρουσίασε και παρέδωσε προς πληρωμή, παρότι το σκαπτικό μηχάνημα, δεν είχε καθαρίσει πάνω από 5 μέτρα.
Το κακό είναι ότι κάποιος, δυστυχώς,  παρέλαβε αυτό το έργο και το πλήρωσε μάλιστα. Αυτός θα είναι και ο λόγος  που  καλέστηκε να καταθέσει και η πρώην αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας.

Το άλλο που δεν μπορεί να δικαιολογήσει ο καραπάνος, είναι η δημοσιογραφικές του ανησυχίες και η εμπλοκή του στην έκδοση τοπικής εφημερίδας, τύπου Αιχμής, με τη διαφορά ότι, η δική του εφημερίδα "Πρωτοσέλιδο Μεσολόγγι" δεν είχε ΑΦΜ, ούτε εκδότη, ούτε δημοσιογράφο, ούτε άδεια από την ΕΣΗΕΑ, ούτε είχε δηλώσει,  από που αντλεί το κεφάλαιο για την έκδοση της φυλλάδας, μιας και διανέμονταν δωρεάν.

Για τις υπόλοιπες οικονομικές ατασθαλίες του δημαρχίσκου, δεν θα τις αναφέρουμε τώρα, μιας και η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, το σίγουρο όμως είναι ότι το πταίσμα στην επόμενη φάση θα γίνει κακούργημα, μιας και πρόκειται για ιδιαιτέρως μεγάλο ποσό.

Το αφήγημα του καραπάνου, περί γεμάτων ταμείων και μεγαλόπνοων έργων, καταρρέει εκκωφαντικά και αναμένεται να συμπαρασύρει αρκετούς συνεργάτες του από την πρώην δημοτική αρχή.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι, ούτε οι ίδιοι οι δημοτικοί συνεργάτες και συνεργοί στην ενθυλάκωση  του δημοτικού χρήματος, δεν περίμεναν τέτοιες αποκλίσεις. Δηλαδή άλλα τους έλεγε ότι κλέβει, άλλα έκλεβε και στη μοιρασιά έδινε ψίχουλα, στους υπόλοιπους, κρατώντας την μερίδα του λέοντος για την αφεντιά του.

Είναι ελάχιστοι από την πρώην δημοτική αρχή ή την γνωστή ληστρική παρέα του δήμου, οι οποίοι ακόμη κρατούν διαύλους επικοινωνίας με τον καραπάνο.
Τρανταχτό παράδειγμα, ο σκαρμούτσος, ο οποίος και αυτός διώκεται για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την Κοινωφελή, παρότι, απ' ότι μαθαίνουμε, το μεγαλύτερο ποσοστό από τα ενθυλακωμένα χρήματα τα έπαιρνε ο καραπάνος, δίνοντάς του,  κάποια ποσά προς κατάθεση στον ΟΠΑΠ, στον πρόθυμο ηλίθιο σκαρμούτσο.

Το ερώτημά μας είναι, που ήταν μέχρι τώρα η δικαιοσύνη, που ήταν, όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση κατάγγειλε τις παρανομίες και τις ατασθαλίες του καραπάνου; 
 Που ήταν όταν το Αιτωλικό αιμορραγούσε και ζητούσε άμεση δικαίωση, για τα κόπρανα που του έδιναν για πόσιμο νερό.

Τι περίμενε δηλαδή, να αδειάσουν πρώτα τα ταμεία ή να υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις, απέναντι στον δικτατορίσκο, που την είδε και Κοσκωτάς;

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο, για την τότε κυβέρνηση, η οποία τάχθηκε στο πλευρό του από τη πρώτη στιγμή.

Αρωγός στην προσπάθεια του για την καταλήστευση, όχι μόνο του δημοτικού ταμείου, αλλά και του κράτους... ο ΣΥΡΙΖΑ με καθοδηγητές την τριανταφύλλου και τον κουρουμπλή, σταμάτησαν εν τη γενέσει, οποιοδήποτε έλεγχο από το Υπουργείο και μετέτρεψαν την αγανάκτηση των δημοτών του Αιτωλικού σε εκατομμύρια, ΔΥΟ για την ακρίβεια, με πρόσχημα την αγορά ή τον εκσυγχρονισμό της απαγορευμένης πηγής του Κεφαλοβρύσου.

Ελπίζουμε έστω και τώρα, να αποδοθεί δικαιοσύνη, ειδάλλως το αυγό του φιδιού θα βγάλει και άλλους τύπους σαν τον καραπάνο, με αποτέλεσμα ο δημαρχιακός θώκος να γίνει άλλοθι ή τρόπος νομιμοποίησης παράνομων εισοδημάτων, από κάθε τυχάρπαστο τυχοδιώκτη, που θα βρίσκει θαλπωρή στον ιερό δήμο της Ελλάδας.

Μας χρωστά πολλά η Ελλάδα - όπως έλεγε και ο αείμνηστος καραπάνος στους προεκλογικούς του λόγους.



Η ΓΕΚΙΑ















1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να σαπίσει στη φυλακή και να το περιλάβουν και οι μαύροι συγκρατούμενοι...είναι σίγουρο πως θα το ευχαριστηθεί ο γλυκουλης