Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Φωτιά στο γήπεδο του Αιτωλικού.




Έπιασε τον απόπατο η κατάσταση που επικρατεί στο γήπεδο του Αιτωλικού.

Το τελευταίο αναμενόμενο φιάσκο, μετά την εγκατάλειψή του τα 5 τελευταία χρόνια, ήταν η πυρκαγιά που σημειώθηκε σήμερα, στον ανύπαρκτο χλοοτάπητα, όπου υποτίθεται ότι ασκούνται και παίζουν μπάλα τα παιδιά της πόλης μας, αλλά και η ομάδα του ΆΡΗ Αιτωλικού.

Όπως  είχαμε εκθέσει στο αφιέρωμά μας   εδώ,    για το γήπεδο του Αιτωλικού, ο χλοοτάπητας πληρώθηκε δύο φορές για να μπορέσει να γίνει πράσινος με τις προδιαγραφές που απαιτούνται.
 Και τις δύο φορές ανατέθηκε στο ίδιο πρόσωπο, που ήταν υπεύθυνο για την αστοχία.

Για την ακρίβεια, ο αξιότιμος πρώην δήμαρχος της ιεράς πόλης, καραπάνος, ανάθεσε στον υιό Τέγα να σπείρει το νέο χλοοτάπητα έναντι 25.000 ευρώ, δηλαδή σύνολο 50.000 ευρώ.
Ο χλοοτάπητας βέβαια δεν βγήκε ποτέ, γιατί μάλλον δεν περίσσεψαν σποράκια, μιας και η μίζα του καραπάνου, προσέγγιζε το 30% από την ολική δαπάνη.

Η νομοθεσία βέβαια προβλέπει ότι, ο εργολάβος είναι υπεύθυνος για το δημόσιο έργο, ακόμη και μετά την παράδοση και παραλαβή από το φορέα του δημοσίου για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Αυτό δεν έγινε ποτέ και όχι μόνο δεν έγινε, αλλά ο καραπάνος ανάθεσε για άλλα τόσα χιλιάρικα στον ίδιο εργολάβο, δηλ. τον υιό Τέγα, να ξανασπείρει το γήπεδο του Αιτωλικού, μάλλον επειδή η πρώτη προσπάθεια κρίθηκε επιτυχής, όσων αφορά τουλάχιστον την  διαδικασία της μίζας.

Η δεύτερη φορά αποδείχθηκε, ακόμη χειρότερη από τη πρώτη, αν λάβουμε υπόψιν, ότι το ποσοστό πρασινίσματος τη πρώτη φορά ήταν γύρω στο 30%, ενώ τη δεύτερη το πράσινο χρώμα δεν κάλυπτε ούτε το 15% της συνολικής επιφάνειας του γηπέδου. ...

Η νέα δημοτική αρχή, μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έχει δείξει κάποιο ενδιαφέρον για την κατάσταση που επικρατεί στο γήπεδο, πλην κάποιας επίσκεψης του δημάρχου, για να δει και να εκτιμήσει ο ίδιος ο δήμαρχος από κοντά, την κατάντια του γηπέδου.

Ο δε υιός Τέγας, απ' ότι μαθαίνουμε, όχι μόνο δεν φοβήθηκε τις συνέπειες από την οφθαλμοφανή αστοχία του, στο έργο που ανάλαβε, αλλά κάποιοι του δώσανε και νέες αναθέσεις, ευελπιστώντας μάλλον, ότι ο πατέρας Τέγας και γνωστός σταθμάρχης του τρένου του Μεσολογγίου, θα βοηθήσει στις δημοτικές εκλογές, τους ευεργέτες, του οκνηρού υιού του.

Εμείς ρωτάμε: Πήγε στον εισαγγελέα η υπόθεση Γήπεδο Αιτωλικού και οι σκανδαλώδεις αναθέσεις του καραπάνου, στον Τέγα και την εταιρεία του που δουλεύει μόνο με αναθέσεις από τον δημόσιο τομέα;

Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία Τέγα, έχει πάρει αναθέσεις για να εξολοθρεύσει το κόκκινο σκαθάρι του Φοίνικα, να ξεριζώσει τα χορταράκια από τα μνημεία των νεκροταφείων και επίσης να βγάλει τα χορταράκια, από τις όχθες των αποστραγγιστικών αυλάκων του ιερού δήμου.

Δηλαδή, (ποιο ηλίθιος πεθαίνεις),  όχι ότι είναι ανοικτή πρόσκληση για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, αλλά θεωρούσαν δεδομένο ότι, η έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο είναι δεδομένη, ότι το Υπουργείο της τότε κυβέρνησης Σύριζα, δεν θα αντιδρούσε και η δικαιοσύνη θα τιτίβιζε αδιάφορα ακόμη και αν υπήρχε καταγγελία, όπως και έγινε.

Καλούμε το νέο δήμαρχο, να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό από τα βαρίδια του παρελθόντος και τα άτομα που έχουν καταθέσει τις περγαμηνές τους στη διαπλοκή και το παρασκήνιο. Η εμπλοκή τους σε ΜΜΕ, που έχουν μόνο σκοπό την χειραγώγηση των δημοτών, δεν αφήνει κανένα περιθώριο σκέψης και αναβολής.

Ήδη ο κόσμος έχει αγανακτήσει, ήδη η δημοτική παράταξη μετρά απώλειες οι οποίες έχουν κοινό παρανομαστή το ίδιο πρόσωπο.

Όταν κάποιος είναι φελλός, μη περιμένεις δήμαρχε να σε βγάλει στην επιφάνεια για να ανασάνεις, τον εαυτό του θα σώσει, γιατί άλλη δουλειά δεν ξέρει να κάνει.











                                                                                                                  Ο ΔΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: