Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Η Πρωτοβάθμια στην Ανάκριση






Εξελίξεις και στην επιτροπή πρωτοβάθμιας παιδείας, είχαμε σήμερα, μιας και η ανακρίτρια κάλεσε για κατάθεση την προϊσταμένη του δήμου να καταθέσει, για τα 70.000 ευρώ που λείπουν από το ταμείο, στο οποίο υπεύθυνος ήταν ο γνωστός συνδικαλιστής του κλάδου, αλλά και δημοτικός σύμβουλος του καραπάνου... σκαρμούτσος τασούλης.

Μαθαίνουμε ότι η η προϊσταμένη, ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί ή ας το πούμε καλύτερα, να καταθέσει για το αδικαιολόγητο έλλειμμα που παρουσιάζει το ταμείο της Πρωτοβάθμιας του ιερού δήμου.
Η προϊσταμένη ήταν από τα πρώτα άτομα που κατήγγειλαν το γεγονός της ενθυλάκωσης από τη μαφία της συμμορίας του καραπάνου.

Όπως είχαμε γράψει, ο σκαρμούτσος έπαιρνε τα χρήματα που προορίζονταν για πληρωμές, κυρίως θέρμανσης των δημοτικών σχολείων και τα κατέθετε σε δικό του λογαριασμό.

Η κατάσταση είναι πολύ ποιο δύσκολη απ' ότι δείχνει, γιατί ο σκαρμούτσος, εκμεταλλεύονταν την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του και σήκωνε χρήματα από τη τράπεζα, τα οποία ήταν στο όνομά τους, ως υπεύθυνοι σχολικών μονάδων, αφήνοντας απλήρωτους τους λογαριασμούς και υπόλογους τους ίδιους.

Είναι αρκετοί από αυτούς που περιμένουν την έκβαση της ανάκρισης, ώστε να καταθέσουν και αυτοί μηνύσεις και αγωγές, εναντίον του πρώην συνδικαλιστή και συνεταίρου του καραπάνου.


Από την άλλη, ο δήμος έχει βάλει και αυτός ορκωτούς λογιστές να ψάξουν τα οικονομικά της επιτροπής Πρωτοβάθμιας Παιδείας, σε βάθος 3ετίας, οπότε τα ευρήματα προς την ανακρίτρια, λογικό είναι ότι θα ξεπεράσουν κατά πολύ το ποσό των 70χιλιάδων ευρώ.

Βέβαια θα πρέπει να προσθέσουμε και τα εικονικά τιμολόγια που όλοι ξέρουν αλλά δεν τολμούσαν μέχρι τώρα να καταγγείλουν, γιατί ο καραπάνος θα τους καρατομούσε.

Είναι τα τιμολόγια για ζημιές κυρίως ηλεκτρολογικές και υδραυλικές, όπου ένα εξάρτημα των 10 ευρώ, χρεώνονταν 350 και ένας σωλήνας των 25, γύρω στα 700 ευρώ.
Και καλά όλα αυτά, αλλά ακόμη και σήμερα εάν κάποιος πάει να ελέγξει αυτά τα νέα εξαρτήματα ή ανταλλακτικά, θα διαπιστώσει ότι ακόμη υπάρχουν τα παλιά και η ζημιά, ακόμη δεν έχει επισκευαστεί .
Θυμίζουμε ακόμη την αγορά air condition για παιδικούς σταθμούς, για το καλοκαίρι που θα ήταν κλειστά, τα οποία αγοράστηκαν και μάλλον τοποθετήθηκαν, αλλά μέχρι σήμερα είναι ανεξόφλητα, γιατί δεν υπάρχει έγκριση από κανένα αρμόδιο όργανο. 

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο πρόθημα ηλίθιος σκαρμούτσος, ήταν η τελευταία τρύπα της φλογέρας, μιας και το μεγαλύτερο ποσό  της υπεξαίρεσης, τα έπαιρνε ο... καραπάνος, δίνοντας κάτι ψιλά στην υπόλοιπη συμμορία.
Αυτός ήταν και ο λόγος που απηύδησε ο σκαρμούτσος και αποφάσισε να βάλει χέρι στα χρήματα για τη θέρμανση των σχολείων.

Η δυσθεώρητη βλακεία του σκαρμούτσου ήταν, το πάθος του για τον τζόγο, στον οποίο κατέθετε αστρονομικά ποσά για την εποχή που ζούμε, αλλά και για την θέση του ως εκπαιδευτικού.

Αυτό το γεγονός ήταν και η ευκαιρία για τον καραπάνο, την οποία και εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο βαθμό.

Από τη μια είχε, ένα ψυχικά ασταθές άτομο με εμμονή στο τζόγο, το οποίο τον μετέτρεπε σε πρόθυμο για κάθε θυσία, αρκεί να είχε την ευκαιρία της στιγμιαίας  ηδονής, από τη συμπλήρωση κάποιου τυχερού δελτίου.
Από την άλλη είχε, ένα πιστό συνεργάτη και πολύτιμο ψήφο στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να περνά με πλειοψηφία, τα εικονικά έργα ή τις μεγαλόπνοες επενδύσεις του, για προσωπικό όφελος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο σκαρμούτσος διώκεται και για την άλλη μαύρη τρύπα στην Κοινωφελή, όπου το άνοιγμα ξεπερνά τις 500χιλιάδες, αγγίζοντας τις 700, απλά στη σημερινή περίπτωση, τίθεται και θέμα δεοντολογίας, για τη στάση του, απέναντι στους συναδέλφους του και την κομματική του παράταξη.

Όσο για τον καραπάνο, μάλλον οποιοδήποτε σχόλιο περισσεύει, αρκεί να σας μεταφέρουμε την αντίδρασή του,τότε που είχε δημοσιευθεί η υπεξαίρεση, ως εύρημα, στο πηγαδάκι που είχε στήσει, με τους δημοτικούς του συμβούλους, πριν αρχίσει κάποιο από τα πρώτα δημοτικό συμβούλιο της νέας περιόδου.



Καλά ρε μαλάκα σκαρμούτσε, έκλεβες και δεν μας το ΄πες;;;

Αυτός είναι ο καραπάνος και αυτή είναι η πολιτική του τυχοδιωκτισμού που εφαρμόζει σε κάθε επαγγελματικό ή πολιτικό του βήμα.

Καλά θα κάνουν οι  συνεργάτες του στην αρπαχτή, να ανοίξουν τα στόματα και να φανερώσουν πρόσωπα και πράγματα, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο καραπάνος στην κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Είναι κρίμα να πληρώσουν τα πρόσωπα που είναι δίπλα σας, την ηλιθιότητά σας και τη δίψα για εξουσία, που σας παρείχε ο τυχοδιώκτης καραπάνος.









                                                                                                  Ο ΔΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: