Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Τσίπρας - Πρότυπο Συνεταιριστικής δράσης ο Συνεταιρισμός της Κλείσοβας ... Βέβαια και θα ήταν , Αν ήταν Συνεταιρισμός




Ως πρότυπο συνεταιριστικής δράσης, αποκάλεσε ο πρόεδρος του Σύριζα, Τσίπρας, τον συνεταιρισμό "Αναγέννηση" της Κλείσοβας,  και εμείς θέτουμε το ερώτημα : 

 Είναι συνεταιρισμός το καμάρι του προέδρου του Σύριζα, ή απλά τα παράκεντρα ,  του στρέβλωσαν την αλήθεια που όλοι οι ψαράδες ξέρουν. 

Καταρχάς, ο εν λόγω συνεταιρισμός, αποτελείτε, σχεδόν στο σύνολό του, από μέλη της ίδιας οικογένειας,
αυτό από μόνο του το κατατάσσει στις οικογενειακές επιχειρήσεις  και όχι στους συνεταιρισμούς. 

Δεύτερον, τα μερίσματα ενός συνεταιρισμού, δηλαδή με απλά λόγια τα χρήματα που παίρνουν οι συνέταιροι στο τέλος του έτους από την παραγωγή, θα πρέπει να είναι ισόποσα  για κάθε συνέταιρο

Συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Αναγέννηση;

Φυσικά και όχι .

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού , ο οποίος διατηρεί και συντηρεί τη πελατειακή επαφή, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας και τον δήμο της ιεράς πόλης (βλέπε καραπάνος), επίσημα και με δημοσιευμένα στοιχεία στη Διαύγεια, παίρνει τη μερίδα του λέοντος.
Οι υπόλοιποι συνέταιροι, παίρνουν το μεροκάματο και στο τέλος του χρόνου,  ένα μπόνους της τάξης του κάτι λιγότερο από χίλια ευρώ.

Δεν ξέρουμε εάν ο πρόεδρος του Σύριζα, έχει γνώση  από συνεταιριστικές μερίδες  και ισολογισμούς, αλλά εμάς κάπου εδώ αρχίζει και μας βρομάει η δουλειά.

Ωραία, ο κύριος πρόεδρος του συνεταιρισμού, αποφάσισε να παίρνει περισσότερα, που είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να τον κατακεραυνώσουν ; 

Όχι απλά δεν υπάρχουν, αλλά είναι και συμμέτοχοι σε αυτή την διαδικασία, μιας και όπως είπαμε, ο εν λόγω συνεταιρισμός συντηρεί και τροφοδοτεί τους υπαλλήλους που τον εποπτεύουν. 

Ο κύριος Τσίπρας μάλλον αγνοεί ότι, ο συνεταιρισμός Αναγέννηση, κέρδισε τη δημοπρασία για το ιβάρι της Κλείσοβας, πριν περίπου 10 χρόνια και μάλιστα χωρίς να έχει καν ΑΦΜ συνεταιρισμού, παρά αλιευτικού συλλόγου.
ΑΦΜ συνεταιρισμού απέκτησε πριν ενάμιση χρόνο και εάν νομίζει ο κύριος Τσίπρας ότι αυτό είναι αδιανόητο, θα του προσθέσουμε ότι πήρε μέρος στη δημοπρασία με την ένδειξη ή τον χαρακτηρισμό από την εποπτεία αλιείας, ως "υπό σύσταση συνεταιρισμός" .

Θα μας πείτε αυτό, το απαγορεύει ρητά  ο νόμος.

Άντε !!! 

Επίσης ο κύριος Τσίπρας ζήτησε αποζημιώσεις για τον πρότυπο συνεταιρισμό, μιας και όπως του είπαν, οι συνέταιροι είχαν βάλει τα ψάρια τους σε τάφρους διαχείμασης και όταν θέλησαν να τα πουλήσουν, δεν είχαν πως, μιας και ο κορωνοϊός τους έκλεισε τις αγορές. 

Και οι γλάστρες γέλαγαν σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι,  με τις γελοιότητες που προέτρεψαν τον Τσίπρα  να πει .

Η παραγωγή των ιβαριών κύριε Τσίπρα, διαρκεί το πολύ, μέχρι αρχές Δεκέμβρη, μετά τα ιβάρια είναι άδεια από ψάρια μιας και έχουν πιαστεί στις ιχθυοπαγίδες , πριν ξεφύγουν στον Πατραϊκό κόλπο.

Στη τάφρο διαχείμασης, (εάν λειτουργεί), θα πρέπει να υπάρχουν μόνο υπομεγέθη  ψάρια, τα οποία όταν θα ζεστάνει ο καιρός, θα πρέπει να απελευθερώνονται  εκ'  νέου στη λιμνοθάλασσα, ώστε να εμπλουτίσουν την συνολική  παραγωγή .
Άντε και ας πούμε ότι εμείς έχουμε άδικο, ποιο είναι το πρόβλημα να πουλήσουν τα αποθέματά τους σήμερα; 
Κανένα, μάλλον ποιο συμφέρουσα είναι σήμερα η τιμή των ψαριών, παρά το Φλεβάρη ή τον Απρίλιο. 

Εσείς όμως πρόεδρε, αυτά τα υπομεγέθη ψάρια, τα φάγατε, σας τα πρόσφεραν, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ως κατόρθωμα.
Κανείς δεν σας είπε, ότι εκείνη τη στιγμή νομιμοποιούσατε, βαρύτατη παρανομία, περί αλιείας και εμπορίας υπομεγεθών ιχθύων.


Σας πρόσφεραν εκτός από παραπληροφόρηση και αυγοτάραχο, το μοναδικό ΠΟΠ προϊόν όπως σας το σέρβιραν, της λιμνοθάλασσας.
Ρωτήσατε ποιες είναι οι προϋποθέσεις, για να ονομαστεί ΠΟΠ ; 

Θα σας πούμε εμείς.

Πρέπει να συσκευάζεται στο μέρος που αλιεύεται ... και που αλιεύεται πρόεδρε; στη θάλασσα βέβαια.
Θα μας πεις, ωραία και πως συσκευάζεται στη θάλασσα όταν δεν υπάρχουν κτήρια  με άδεια οικοδομής, που απαιτεί ο νόμος; 

Αχ πρόεδρε, μάλλον δεν ξέρεις ότι ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση Σύριζα και ξεσήκωσε τους ελεύθερους αλιείς, προβλέπει, υποχρεωτική έκδοση οικοδομικής άδειας, εντός της λιμνοθάλασσας, από την τοπική πολεοδομία, για να μπορεί ο συνεταιρισμός Αναγέννηση να κομπάζει.


Φτάνουν αυτά ή θέλετε κι' άλλα κύριε Τσίπρα; 

Ρωτήσατε μήπως πόσα σκάφη έχει ο συνεταιρισμός και πότε τα απέκτησε ; 
Όχι βέβαια, εδώ δεν ρωτάει το ίδιο το λιμεναρχείο και η εποπτεία αλιείας του νομού, εσείς θα ρωτούσατε  ;

  Μόλις 4, πρόεδρε, όταν θα έπρεπε κάθε συνέταιρος για να έχει την ιδιότητα του αλιέα και το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι, να έχει σκάφος στο όνομά του. 
Εάν σας ενδιαφέρει το πότε αποκτήθηκαν, σας λέμε, ότι μόλις πριν δύο χρόνια, όταν η δήθεν συνεταιριστική τους δραστηριότητα   στο δημόσιο χώρο της Κλείσοβας, μετρά ήδη  δέκα χρόνια. 

Δηλαδή ήταν ένας συνεταιρισμός που ασκούσε αλιεία μάλλον επιβιβαζόμενος πάνω σε σαμπρέλες ή σχεδίες με καλάμια και φελιζόλ. 

Πως όμως μπορούν και πουλάνε αυτά τα υπομεγέθη ψάρια, ως παστά ; 

Εδώ πρόεδρε θα μας συγχωρήσεις, γιατί εμπλέκεται το Πανεπιστήμιο Πατρών και κάποιος καθηγητής (στην επόμενη ανάρτηση το όνομα), ο οποίος τους διασφαλίζει άδειες για επιστημονικούς σκοπούς. 

Μάλιστα κ. Πρόεδρε, που να το φανταστείτε ότι ο συνεταιρισμός Αναγέννηση, έχει και μετοχές στην επιστήμη !!! 

Το ίδιο πανεπιστήμιο και ο ίδιος καθηγητής τους διασφαλίζει, άδεια αλιείας με παράνομα εργαλεία και εκτός του χώρου του ιβαριού, δηλ. στον Πατραϊκό κόλπο, πράγμα που επίσης ο νόμος το απαγορεύει ρητά. 
 Ας μη ξεχνάμε όμως , όλα αυτά για την επιστήμη και τη έρευνα που σας έβαλαν να πείτε στο βίντεο.

Ελπίζουμε να γίναμε αντιληπτοί, γιατί λέμε ότι ο συνεταιρισμός Αναγέννηση, συντηρεί το πελατειακό κράτος.
Είναι το ίδιο ακριβώς παρακράτος, που σας έβαλε στο στόμα τα λόγια που είπατε στο βίντεο.

Η ερώτηση, όλα τα λεφτά, δεν είναι άλλη από το, καλά όλα αυτά, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος να καταγγείλει, κάποιος να ελέγξει, κάποιος να διαμαρτυρηθεί;

Βεβαίως κύριε Τσίπρα και βρέθηκε, βεβαίως και έχει επέμβει το ΣΔΟΕ, βεβαίως και έχει οδηγηθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη, το ζητούμενο όμως για σας και το κόμμα σας, είναι ότι οι μηχανισμοί άσκησης πιέσεων (του πελατειακού κράτους) , αγωνίζονται νυχθημερόν,   ώστε να συγκαλυφθούν οι παρανομίες του συνεταιρισμού και να μην καταγράφονται  στο λιμεναρχείο και την εποπτεία αλιείας, ώστε να μην γίνει ο έκπτωτος ο πρότυπος συνεταιρισμός σας.

 Και δυστυχώς όλα αυτά τα κατορθώματα  προέρχονται από το ίδιο σας το κόμμα, σε άψογη συνεργασία , τουλάχιστον μέχρι τώρα με την ακροδεξιά της πρώην δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου .

Τα στελέχη σας είναι αυτά, που σας εξευτέλισαν πάνω στις πελάδες με τις ασχετοσύνες που αραδιάσατε και τα ίδια αυτά στελέχη είναι αυτά που όχι μόνο συγκαλύπτουν, αλλά και προωθούσαν νόμους επί κυβερνήσεως Σύριζα, για να μπορέσουν να νομιμοποιήσουν τα οικονομικά και θεσμικά εγκλήματα του πρότυπου συνεταιρισμού , όπως τους χαρακτηρίσατε, ώστε να έχουν οι ίδιοι μια αστείρευτη πηγή αδήλωτου εισοδήματος.

Εάν δεν πιστεύεται εμάς τους κακούς πρόεδρε, πιστέψτε τον ίδιο τον πρόεδρο της Αναγέννησης, ο οποίος από το βήμα της βουλής , όχι μόνο παραδέχεται την μη ύπαρξη συνεταιριστικού ΑΦΜ, αλλά και ευχαριστεί δημόσια τον τότε Υπουργό Αποστόλου, γιατί ο νέος νόμος του Σύριζα, νομιμοποιεί αυτές του τις παρανομίες στην οικογενειακή του επιχείρηση. 

Δεν είναι δυνατόν λέει, να έχουμε πάρει μέρος σε δημοπρασίες, σε επενδυτικά προγράμματα   και να μην μας αναγνωρίζει το κράτος ως συνεταιρισμό, να μην υπάρχουμε στο μητρώο του Υπουργείου.
 Η δράση μας και μόνο, επιβάλει να αναγνωριστούμε αναδρομικά, ώστε να μην μας τρέχουν στα δικαστήρια, οι ελεύθεροι αλιείς!!! ... (που με το νομοσχέδιό σας εκδιώξατε   από τη λιμνοθάλασσα, ). 
 
Αίσχος προσθέτουμε εμείς . 

(Απολαύστε τον πρόεδρο του πρότυπου συνεταιρισμού,  από το 6:30 λεπτό)



Αυτά σε βάλανε και υπέγραφες  πρόεδρεεε, να γιατί σε εξαφάνισαν από την Αιτωλοακαρνανία.

Είναι τα ίδια πρόσωπα και ο ίδιος παρανομαστής, όταν στο Αγρίνιο σε βάλανε να πεις ότι λύσαμε το πρόβλημα της ύδρευσης του Αιτωλικού. 

Που να φανταστείς, ότι με αυτό το τρόπο έδινες μπόνους στον πρώην δήμαρχο καραπάνο, με τον οποίο τα συγκεκριμένα  στελέχη σου, τα είχαν κάνει πλακάκια και έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να μην κατεβάσει ο Σύριζα υποψήφιο στο Μεσολόγγι , για να μπορέσουν να ωθήσουν τους ψηφοφόρους στην αγκαλιά του απατεώνα καραπάνου.

Και αν δεν σε πείθει  ούτε αυτό, για κοίταξε ακόμη μια φορά το νόμο που ψήφισε η βουλή σου για την αλιεία, θα δεις ότι για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα στο δήμαρχο Μεσολογγίου να διορίζει ο ίδιος, συνεταιρισμό στο ιχθυοτροφείο της Κλείσοβας  και εάν ρωτήσεις που ήταν υποψήφιος ο πρόεδρος του συνεταιρισμού στις δημοτικές εκλογές δια της συζύγου, θα σου πούμε ότι το φαντάζεσαι αλλά φοβάσαι να το πεις  μεγαλοφώνως. 
Και βέβαια ήταν υποψήφια με τον καραπάνο, μιας και οι άνθρωποί σου δούλευαν για αυτόν.

Υπάρχει μια έκθεση, βάση της οποίας, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για τον πρότυπο συνεταιρισμό σου πρόεδρε, είναι η έκθεση ΣΔΟΕ, την οποία θα την δημοσιεύσουμε για να δεις και εσύ ότι αυτά που αναφέρουμε, είναι τα ελάχιστα.

Ελπίζουμε μόνο να μην ρωτήσεις γιατί δεν δημοσιεύθηκε μέχρι τώρα, ώστε να προστατευθεί ο κόσμος και οι υπόλοιποι ψαράδες από το παρακράτος που δημιούργησαν τα στελέχη σου.

Αυτό ψάξτο  μόνο σου, εάν έχει απομείνει κάποιος σοβαρός και ηθικός  στην οργάνωση της Αιτωλοακαρνανίας  


Μ.Ε.Π 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: