Βy Richard Kuklinski
Έρχεται λοιπόν ο “πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους Έλληνες σε κουλτούρα
εμβολιασμού” και καθώς τα στόματα στο παγκόσμιο χωριό ανοίγουν με ανάρτησή
του στο Twitter να περιγράψει τη κατάστασή του>
Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα
στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα
θετικό.
Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι
να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
Ο κ. Τσίπρας που δημοσίευσε στο Twitter το
αποτέλεσμα του θετικού του τεστ λέει πως ο ίδιος παραμένει θετικός και θα
μπορούσε να κυκλοφορήσει γιατί έχει ολοκληρώσει την πενθήμερη καραντίνα
του, αλλά επιλέγει να μην το κάνει.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ένας από τους χιλιάδες ασθενείς στη χώρα μας που έχουν διαγνωσθεί με COVOD-19 παρότι έκαναν την 3η δόση.
Οι άνθρωποι που θα έπρεπε να είχαν στον οργανισμό τους έναν στρατό από αντισώματα ένας μετά τον άλλον ανεβάζουν στα social media το φιάσκο της 3ης δόσης με συπτώματα τα οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες μπερδεύονται γλυκά με τις παρενέργειες του εμβολίου.
...Παρενέργειες που επικαιροποιημένα δελτία τύπου που έρχονται από την καρδιά της Ευρώπης τις περιγράφουν σαν νέα άγνωστα συμπτώματα της Omicron-θα μπορούσε να συμβαίνει κι αυτό μια και τόσο ο ιός και οι μεταλλάξεις του όσο και τα εμβόλια είναι εργαστηριακής προέλευσης με ιδιαίτερη επίδραση στο νευρολογικό σύστημα εκτός τα υπόλοιπα σημεία του οργανισμού στα οποία επιτίθενται.
«Θα μπορούσα να πάω σήμερα στη Βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό», λέει ο ίδιος και συμπληρώνει πως δεν θα το κάνει, κάτι που είναι επιλογή του, σε αντίθεση με, πολλούς άλλους στην ίδια θέση, όπως λέει, «οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…».
Για ένα άγνωστο μέχρι σήμερα σύμπτωμα της
ιδιαίτερα μεταδοτικής παραλλαγής «Omicron» μας ενημερώνει το
protothema>
Την ώρα που τα περισσότερα συμπτώματα της μετάλλαξης «Omicron» είναι γνωστά στην ιατρική κοινότητα, το αμερικανικό «Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων» (CDC) ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα νέο σύμπτωμα, το οποίο δεν θα πρέπει να περνάει απαρατήρητο.
Όπως τόνισε, ο ασθενής που νιώθει σαν να βρίσκεται σε μία κατάσταση αποπροσανατολισμού, θα πρέπει να ζητά τη βοήθεια ειδικών. Aλλά και όποιος αντιμετωπίζει δυσκολία στην αναπνοή, επίμονο πόνο ή πίεση στο στήθος, έχει υπνηλία ή είναι χλωμός και το δέρμα, τα χείλη ή τα νύχια του να γίνονται «μπλε», θα πρέπει να επισκέπτεται γιατρό.
Στη σχετική ανακοίνωσή του, το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης
Νόσων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αίσθημα της σύγχυσης (που προκαλεί ο “φυσικής προελεύσεως” ιός σύμφωνα με τον καθηγητή Τσιόδρα, ο οποίος έβαλε το εκτοπισμά του εις το ράφι του τόκου και
εξαφανίστηκε έως την επόμενη αποστολή) είναι πλέον όλο και πιο συχνό σε όσους έχουν μολυνθεί από την
μετάλλαξη «Omicron» και όχι από τη boosterάτη.
(Οποιος από εμάς βρίσκεται σε κατάσταση αποπροσανατολισμού να παίρνει τηλέφωνο τον Θοδωρή Βασιλακόπουλο να τον φέρνει στα ίσα του)
Επιπλέον, η έρευνα της εφαρμογής για τα συμπτώματα της νόσου Covid «ZOE», που χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση, όπως και αυτή του Πανεπιστημίου King’s College του Λονδίνου, διαπίστωσαν ότι οι πολλοί φορείς της παραλλαγής «Omicron», έχουν εμφανίσει αλλαγή στη συμπεριφορά τους, σαν να βρίσκονται σε παραλήρημα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Express».
Η «Μελέτη Συμπτωμάτων της Covid» (ZOE), έχει εντοπίσει τα συνήθη συμπτώματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό δείχνοντας ότι διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με το αν κανείς εμβολιαστεί ή όχι.
Πονοκέφαλος
Αν και ο πονοκέφαλος είναι λιγότερο γνωστό σύμπτωμα της Covid, είναι ένα από τα πιο πρώιμα σημάδια, σύμφωνα με τη μελέτη ZOE. Επιπλέον, είναι πιο κοινό σύμπτωμα από τα κλασικά (συμπτώματα) του βήχα, του πυρετού και της απώλειας όσφρησης.
Καταρροή
Τον περασμένο χειμώνα, η μελέτη ZOE διαπίστωσε ότι η ρινική καταρροή ήταν το δεύτερο πιο συχνά αναφερόμενο σύμπτωμα μετά τους πονοκεφάλους, με σχεδόν το 60% όσων βρέθηκαν θετικοί στην Covid με απώλεια όσφρησης να αναφέρουν επίσης ότι έχουν καταρροή.
Φτάρνισμα
Η μελέτη ZOE διαπίστωσε ότι όταν φταρνίζεται κανείς περισσότερο από το συνηθισμένο, μπορεί να είναι σημάδι της Covid σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί, αν και τονίζει ότι το φτάρνισμα είναι πολύ πιο πιθανό να είναι σημάδι κρυολογήματος ή αλλεργίας.
Πονόλαιμος
Πολλά άτομα με Covid παραπονιούνται ότι έχουν πονόλαιμο που μοιάζει με αυτόν που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς όταν έχει κρυολόγημα ή λαρυγγίτιδα. Ο πονόλαιμος που σχετίζεται με τη νόσο Covid, τείνει να είναι ήπιος και δεν διαρκεί περισσότερο από πέντε ημέρες, επομένως ένας πολύ επώδυνος πονόλαιμος που διαρκεί περισσότερο, είναι πιθανό να είναι κάτι άλλο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης ZOE, σχεδόν οι μισοί από τους νοσήσαντες με Covid, αναφέρουν ότι έχουν πονόλαιμο, αν και αυτό είναι πιο συχνό σε ενήλικες ηλικίας 18-65 ετών σε σχέση με τους ηλικιωμένους ή τους κάτω των 18 ετών.
Απώλεια όσφρησης
Παραμένει ο ισχυρότερος δείκτης μόλυνσης από τη Covid, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή τη σοβαρότητα της ασθένειας ενός ατόμου. Ενώ οι νοσήσαντες μπορεί να μην χάσουν τελείως την όσφρησή τους, μπορεί αυτή να αλλάξει, και να μην μπορούν να μυρίσουν πράγματα με έντονο άρωμα. Επίσης, μπορεί να επηρεαστεί και η αίσθηση της γεύσης.
Επίμονος βήχας
Ο επίμονος βήχας είναι ευρέως αποδεκτό ότι είναι ένα από τα τρία κύρια συμπτώματα της Covid, αλλά, σύμφωνα με τη μελέτη ZOE, μόνο περίπου τέσσερις στους 10 νοσήσαντες θα τον εμφανίσουν. Σε αυτό το πλαίσιο, «επίμονος» σημαίνει βήχας πολλές φορές την ημέρα, «για μισή μέρα ή περισσότερο». Ο βήχας που σχετίζεται με τη νόσο Covid, είναι συνήθως ξηρόβηχας. Ένας επίμονος βήχας τείνει να εμφανίζεται περίπου λίγες ημέρες μετά τη νόσηση και συνήθως διαρκεί περίπου τέσσερις ή πέντε ημέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου