Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Η επιτυχία του περιπτέρου του δήμου Μεσολογγίου και η εκθαμβωτική του παρουσία στην έκθεση της Περιφέρειας.




Με αρκετά καλή συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε  το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η αγροτική έκθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Κεφαλόβρυσο.

Αρκετοί οι έμποροι, αλλά και οι παραγωγοί που διαφήμισαν τα προϊόντα τους.

...
Εκείνο όμως που έκανε πάταγο, ήταν το περίπτερο του δήμου Μεσολογγίου, το οποίο ξεχώριζε από όλα τα άλλα, μιας και άνθρωποι με μεράκι και  ζήλο, εκθείασαν τα προϊόντα του δήμου μας.

Μια γενική εικόνα αυτού του περιπτέρου βλέπουμε στην άνω φωτογραφία και σας διαβεβαιώνουμε δεν είναι φωτοσόπ, ούτε κάποια κακή λήψη από άσχημη οπτική γωνία.
Είναι το περίπτερο του δήμου μας, ένας δήμος που παλεύει να βγει από την απομόνωση, την απαξίωση και την εγκατάλειψη.
Σε πρώτο πλάνο βλέπετε τα προϊόντα που  με χαρά διαφήμιζαν στους επισκέπτες, τα μέλη της δημοτικής αρχής.





Δεν έλειψαν και οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των προσπαθούντων της δημοτικής αρχής να γεφυρώσουν το χάσμα αιώνων από την λίθινη εποχή με τη σημερινή πραγματικότητα, με μια νόστιμη θα λέγαμε,  αναπολιστική κατασκευή.
Είναι γνωστό ακόμη και στον τελευταίο σκεπτόμενο  επισκέπτη, ότι οι λιμναίες κατασκευές σπιτιών ήταν αυτές που γλύτωσαν το ανθρώπινο γένος από τα άγρια θηρία,  σήμερα, οι δημότες της ιερής πόλης μπορούν να βρουν καταφύγιο από την ασχήμια τη βρομιά του δήμου της ιεράς πόλης  του Μεσολογγίου (όπως θα έλεγε και ο Λύρος)  και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής. 




Δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι αιθέριες υπάρξεις της δημοτικής αρχής, η Μέμη και η Περσεφώνη, οι οποίες έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους μπας και προσελκύσουν κάποιο καταπονημένο επισκέπτη της έκθεσης.
Εξού  και το χαρτί κουζίνας της μιας και το υγρό για πότισμα της άλλης.
Κατά τα άλλα, το Μεσολόγγι, από ότι μας πληροφορεί η φωτο, έχει και νοικοκυρές που ξέρουν να χειρίζονται την ηλεκτρική κουζίνα άψογα. Έτσι ο επισκέπτης μπορεί να φάει χαλβα (όχι Κραβαρίτικο, αυτό έχει το νόου χάου, άλλος) κατσαρόλας, κεκάκια, κανταΐφακια και άλλα εδέσματα που μπορεί ο καθείς να  φάει μόνο στην ιερά πόλη. 
Εμείς μάθαμε ότι υπήρχαν ακόμη και σουφλιμάδες, αλλά μια προσεκτικότερη παρατήρηση στη φωτό, μας έπεισε για την κατάληξη του τοπικού εδέσματος. 






Εδώ βλέπουμε μάλλον μια διαμαρτυρία για το κλείσιμο των ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, όπου απεικονίζετε η έξυπνη κατασκευή, ενός τοπικού μάστορα που έχει κατοχυρώσει την εφεύρεση, όπου με απλές τάβλες, οι φοιτητές μας μπορούν να έχουν γραφείο, τραπέζι και κρεβάτι, τρία σε ένα, ώστε να γλυτώνουν έξοδα και μελαλίδικες ετοιμασίες. 
Η κατασκευή ήδη έχει γίνει ανάρπαστη στο εξωτερικό και οι πρώτες παραγγελίες δεν άργησαν να φτάσουν, πριν καν τελειώσει η έκθεση του περιπτέρου.  
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και αν υπάρξουν αντιδράσεις από την Βιτάλ - Σασούν, εδώ είμαστε αδέλφια, θα σας στηρίξουμε. 







Άλλη μια απεικόνιση των χαλβαδομεζέδων της δημοτικής αρχής με πρωτεργάτη τον αντιδήμαρχο Αιτωλικού, ο οποίος έχει στείλει φίλους συγγενείς και γνωστούς μπροστά στη κάμερα για να γεμίσει ο χώρος της φωτό. 








Μετά από μια τέτοια επιτυχία, θα ήταν σφάλμα δυσθεώρητο, εάν δεν περνούσε στην ιστορία με μια αναμνηστική φωτό, ο σκληρός πυρήνας της δημοτικής αρχής.
Ο κύριος στη μέση είναι ο δήμαρχος Ξηρομέρου και καλέστηκε επίμονα από τον συνάδελφο Λύρο, ώστε να έχει κάποια αξία για τον ιστορικό του μέλλοντος, αυτή η φωτό. 
Επίσης, έγινε σε όλους κατανοητό, που πήγε το άλλο μισό κοντοσούβλι,  με τρεις μπύρες και λίγες πατάτες τηγανιτές. 






Ναι αυτό που όλοι βλέπετε είναι το αποκορύφωμα, μιας υπερπροσπάθειας της δημοτικής αρχής του Λύρου, η οποία κρατήθηκε μυστική μέχρι τελευταία στιγμή για να μην την υποκλέψουν οι Κινέζοι με έδρα την Κόσκο του Πειραιά.
Είναι ένα δείγμα νανοτεχνολογίας, όπου ο κατασκευαστής αρχικά είχε εμπνευστεί από την γνωστή ταινία...."Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά μας" 
Είναι και αυτό μια πραγματικότητα στον ιερό δήμο του ραδιομεγάρου και απεικονίζει το μεγάλο έργο της δημοτικής αρχής που παραμένει αφανές.






Δεν θα μπορούσε να λείψει και η ακέφαλη γυναίκα του Μεσολογγίου, η οποία εκθειάζει την τοπική ενδυμασία, η οποία παραμένει αναλλοίωτη από το '21 και σήμερα είναι η υποχρεωτική ένδυση των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο, αλλά και για όλες τις γυναίκες που έρχονται σε επαφή με το πλήθος των τουριστών. 
Εμείς βρήκαμε τη μάχιμη γυναίκα εκείνης της εποχής και όπως θα διαπιστώσετε ... η ζωή τελικά είναι ένας κύκλος 








Ο χορηγός της εκπομπής, δικαιούται και αυτός το τραπέζι του... άξιος. 






Κουβερτόρια , μαξιλαροθήκες, χαλιά αλλά μέχρι και καρέκλες μπορείς να αγοράσεις από την ιερά πόλη και μη μου πείτε ότι τέτοια υπάρχουν παντού.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχουν και αν υπάρχουν, δεν έχουν  αυτή την ιερότητα της Λιμνοθάλασσας, της γκλαμουργιάς της Λυρικής τραγωδίας αυτού του τόπου.
Στο βάθος διακρίνουμε τη νέα μόδα στη πόση και για ότι άλλο βάλει ο νους σας 






Και φτάσαμε στο τέλος με μια αποκάλυψη ...
Αυτός ο τόπος βγάζει και πορτοκάλια και λεμόνια, αλλά και ρόιδα.
Δίπλα ακριβώς έχουμε το όπλο του δήμου μας, στην ενεργειακή κρίση που μας έφερε ο καταραμένος Πούτιν. 
Κλαρίδια από ελιές για προσάναμμα, αλλά και για κυρίως θέρμανση.
Είναι και αυτό μια παγκόσμια πατέντα της δημοτικής αρχής Λύρου, που προορίζεται για άμεση εξαγωγή στους αδελφούς του Δεξιού Τομέα της Ουκρανίας, ώστε να αντισταθούν μέχρι τέλους στην επέλαση του κακού. 


Αυτά για φέτος από το περίπτερο της δημοτικής αρχής του Λύρου όπου δυσφημίστηκε ο δήμος μας και κονόμησαν κάποιοι.

Ελπίζουμε του χρόνου, η δημοτική αρχή να υπάρχει ακόμη και να μας χαρίζει γέλιο όπως και σήμερα 


Ο ΠΙΣΤΣΙΡΙΚΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: