Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ με ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις στο Δήμο μας με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.
Η σειρά των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί, προέβλεπαν την αθρόα συμμετοχή των δημοτών όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, (αφού είχε γίνει πρόβλεψη για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα), ΑΛΛΑ και την προσέλευση επισκεπτών, με αποτέλεσμα φρέσκο χρήμα να εισρεύσει στα ταμεία των τοπικών επιχειρήσεων.
Κατά γενική ομολογία, ήταν οι ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ των τελευταίων 193 ετών.
Αυτό οφείλεται φυσικά στην άψογη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου μας, που υπό την καθοδήγηση του εμπνευσμένου δήμαρχου Νικολέοντος Γαλανάρτη του Αλαζώνος, ΑΛΛΑ και του κ. Δημήτρη Καραδήμα, Πρόέδρου της Δημοτικής επιχείρησης του Δήμου μας. Καθοριστική βεβαίως κρίνεται και η συμμετοχή και συνεργασία των ικανότατων δημοτικών συμβούλων.

Στην ωραία φωτό μας, βλέπετε την υπέροχη φάτνη που στήθηκε με την προσωπική επίβλεψη του κ. δημάρχου μας, στην πλατεία της πόλης.
Κάντε click στο διαβάστε περισσότερα, και δείτε φωτογραφίες από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις, αλλά και τον στολισμό των δημοτικών διαμερισμάτων........

φωτό 1.
Το εντυπωσιακό δέντρο που στήθηκε στην πλατεία της πόλης. Στο βάθος διακρίνεται ένα μεγάλο κτήριο της πλατείας


φωτό 2.
Το δέντρο στα φραγουλέϊκα, το επιμελήθηκε ο ΙΔΙΟΣ ο φραγκούλης


φωτό 3 - 4
Το εντυπωσιακό χρυσό δέντρο στο Χρυσοβέρι (φωτό 3)
Για το Χρυσοβέρι έγινε η επιλογή για φέτος, να γίνει στολισμός με τεχνητό χιόνι (φωτό 4)




φωτό 5.
Καράβι ζήτησαν από την ακμάζουσα δημοτική αρχή, οι δημότες του Αι Λιά και φυσικά τους έγινε το χατίρι


ενώ, όταν έμαθαν ότι θα στολιστεί με τεχνητό χιόνι το Χρυσοβέρι, ζήτησαν να συμβεί το ίδιο και εκεί. Πάλι ανταποκρίθηκε άμεσα η αξιέπαινη δημοτική μας αρχή, και το πραγματοποίησε.
φωτό 6. Φαίνονται στην ωραία μας φωτογραφία, και οι επισκέπτες που κατέκλυσαν το δημοτικό διαμέρισμα και εντυπωσιασμένοι χαζεύουν τον γιορτινό διάκοσμο.


φωτό 7.
Φυσικά ΔΕΝ θα υστερούσε σε στολισμό η Σταμνά, όταν μάλιστα είναι γνωστή η λατρεία που τρέφουν οι κάτοικοί της, για τον κ. Δήμαρχο. Στην φωτό η πλατεία Σταμνάς


Φωτό 8.
Ο στολισμός με τεχνητό χιόνι, επελέγη και για το Κεφαλόβρυσο για έναν πολύ απλό λόγο. Να περνάνε οι επισκέπτες, να εντυπωσιάζονται, να ξεχνάνε που πηγαίνανε, να αποφασίζουν να κάνουν γιορτές στο Αιτωλικό, και αυτό έιχε σαν αποτέλεσμα να είναι γεμάτοι οι 13 δημοτικοί ξενώνες, που με τόσο κόπο δημιούργησε η δημοτική μας αρχή τα προηγούμενα χρόνια, εκταμιεύοντας χρήματα από προγράμματα της Ε.Ε. πράγμα που τα παίζει στα δάχτυλα, μαζί με κάτι άλλο.


Το βράδυ των Χριστουγέννων, μοιράστηκαν μικρά καλαθάκια με συμβολικά δώρα, στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας (φωτό 9) , ενώ κυρίες με παραδοσιακές αγιοβασιλιάτικες φορεσιές, (φωτό 10.) μοίραζαν γλυκά σε ντόπιους και επισκέπτες.




Αλλά βεβαίως, λαμπρά εορτάστηκε και η είσοδος του νέου χρόνου
Με τη σειρά οι φωτογραφίες έχουν ως εξής
φωτό 11.
τα γεφύρια στολισμένα με τα πυροτεχνήματα να σκάνε ακριβώς στις 12
και στη φωτό 12. γαΐτες στολισμένες δίπλα στα γεφύρια, υποδέχονται το νέο έτος. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας και αμοιβαίας αγάπης, της συμπαθούς τάξης των ψαράδων με τον κ δήμαρχο



Φωτό 13.
Ειδική ρόδα ρίψεως πυροτεχνημάτων στήθηκε στη πλατεία της Σταμνάς, ειδικά για την έλευση του νέου έτους


φωτό 14.
Πυροτεχνήματα και στην άρτια αξιοποιημένη και με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ υποδομες, παραλία Αί Λιά, κατ απ τουν Άι Σώματου



Αν και λιγότερο εντυπωσιακά τα πυροτεχνήματα, το Χρυσοβέρι δεν έλειψε από την μεγάλη γιορτή του Δήμου μας
φωτό 15.



φωτό 16. Λαϊκή βραδιά στην πλατεία, οργάνωσε για το βράδι της Πρωτοχρονιάς, η δημοτική μας επιχέιρηση. Η άψογη σε διοργάνωση και εκτέλεση εκδήλωση, είχε κεντρική προσκεκλημένη την Κάιλι Μινόγκ, που βλέπετε στις φωτογραφίες, η οποία στο τέλος της βραδιάς δήλωσε: "είμαι ιντουσιασμένη που γκνώρισα τόπο σας, είμι ταυμάστρια νικουλέον κι ντιμιτρις. Μι εντιπουσιάσαν, ικανότητές τους. Να τους κέριστι"
Τα στελέχη, οι σύμβουλοι και οι δημότες, του Αιτωλικού, ευχαριστούν και ανταποδίδουν.


Φυσικά, κάτι είχε προγαμματιστεί και για την ημέρα των Θεοφανείων.
Από την παραμονή, είχε κουρευτεί το γκαζόν και είχαν φωτιστεί ανάλογα οι εκκλησίες της πόλης μας φωτό 17.


Βεβαίως, πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, είχε η φιλαρμονική του Δήμου μας (φωτό 18.), έργο ΚΑΙ αυτό του νικολέοντος, αμέσως μόλις ανέλαβε τα ηνία του δήμου.

Εεπειδή δεν είχαμε πρόχειρη φωτογραφία της ΔΙΚΗΣ μας φιλαρμονικής, σας βάλαμε μια της φιλαρμονικής Λευκάδας, για να θυμάστε πως είναι, ΑΛΛΑ και για τα παιδιά κάτω των 8 ετών (όσο δηλαδή κάνει τον δήμαρχο ο νικολέων) επειδή ΔΕΝ έχουν δει ποτέ φιλαρμονική.




Ο Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: