Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ, μέρος 2ο, ο σαμαντάς

Είχα γράψει στο πρώτο μέρος του αφιερώματός μας, τους λόγους για τους οποίους ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ο ανίκανος δήμαρχος γαλάνης και εμπιστεύθηκε και άφησε στη θέση του, για αυτή τη χρονιά, τον επιτυχημένο στις υποχρεώσεις του επί των έργων αντιδήμαρχου φραγκούλη.
Τώρα έφτασε η ώρα να σας αποδείξω εμπράκτως και με ατράνταχτα επιχειρήματα, γιατί κάνει καλά που εμπιστεύεται ΚΑΙ τον σαμαντά.
Πριν όμως σας αναπτύξω την σχετική επιχειρηματολογία, να σας θυμίσω κάνα δύο πραγματάκια.
Το έχουμε ξαναγράψει αυτό, ο σαμαντάς φροντίζει, όπου βρίσκεται, να διαλαλεί την κακή κατάσταση του Δήμου μας, να βροντοφωνάζει πως μόνο ΑΥΤΟΣ δουλεύει ΚΑΙ ενδιαφέρεται, και να υπενθυμίζει την κακή επικοινωνία που έχει με τους υπόλοιπους. Αυτό το κάνει γιατί πιστεύει ότι έτσι εξιλεώνεται, θα θυμηθούν όλοι ότι αυτός δεν φταίει σε τίποτα γιατί τα έλεγε και έτσι θα είναι το καλό παιδί που θέλει να περάσει προς τα έξω. (φυσικά εάν κανείς θρασύς τον ρωτήσει γιατί ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ, αφού συμβαίνουν όλα αυτά, θυμάται κάτι επείγον και την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια). Ξεχνάει όμως εδώ ότι από καλά παιδιά χορτάσαμε, σας παρακαλούμε όχι άλλα καλά παιδιά.
Δεν μας λείπουν, μας λείπουν οι ικανοί εκείνοι άντρες ή γυναίκες, που θα διοικήσουν και θα διαχειριστούν με υπευθυνότητα τα του Δήμου μας. Και φυσικά μην ξεχνάμε, ότι το γραφείο του, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στου ανίκανου και ανεπαρκή γαλάνη, ως εκ τούτου είναι σε θέση να γνωρίζει όλα τα θέματα που περνάνε από εκεί. Να γνωρίζει ποιος μπαίνει ποιος βγαίνει, ποιος περνάει βόλτα και ρίχνει κι από έναν καβγά ζητώντας ΣΥΝΗΘΩΣ τα χρωστούμενα.
Ένα άλλο πράγμα που ΔΕΝ πρέπει να μας διαφύγει, είναι ότι ο σαμαντάς είναι και ο ταμίας του... Μουσείου, για το οποίο έχουμε ξαναπεί, ότι αγνοούνται οι πρώτες 120.000 ευρώ και είναι άγνωστη η τύχη των χορηγιών που ακολούθησαν.
Δεν πιστεύουμε ότι για τις "εξαφανίσεις" αυτές ευθύνεται ο σαμαντάς γιατί ουσιαστικά ταμίας ΔΕΝ ήταν ποτέ και ως εκ τούτου ΔΕΝ διαχειρίστηκε αυτός τα; χρήματα, ΑΛΛΑ αφού αυτός έστω και τυπικά είχε τον τίτλο του ταμία, ΟΦΕΙΛΕ να γνωρίζει, διότι όταν αρχίσουν οι έλεγχοι άντε να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.
Επίσης δεν παραλείπει να ανακοινώνει το πόσο καλά (όπως νομίζει) γνωρίζει τους νόμους, με αποτέλεσμα να έχει αναλάβει τον ρόλο του φάρου της ορθοδοξίας στην εφαρμογή τους. Αυτό βέβαια (η εφαρμογή των νόμων δηλαδή) γίνεται με συγκεκριμένα κριτίρια που βάζει μόνος του.

Ας δούμε το χρονικό της επιτυχημένης θητείας του σαν αντιδήμαρχο προσωπικού και διοικητικών και αυτοδιορισμένου νομοεκτελεστή.
1. ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ή ΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ?
Αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο από δημοτικούς συμβούλους, για την μη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Τι προέβλεπε ο νόμος για την περίπτωση αυτή νομοεκτελεστή σαμαντά;
2. Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Επώνυμη καταγγελία από πρώην αντιδήμαρχο, για τεράστιο έλλειμα. Τι προέβλεπε ο νόμος για την περίπτωση αυτή νομοεκτελεστή σαμαντά;
3. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ανακοίνωση ψαράδων, με αιχμές κατά πάντων. Τι προέβλεπε ο νόμος για την περίπτωση αυτή νομοεκτελεστή σαμαντά;
4. ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Η ανενεργή ΑΛΛΑ καταχρεωμένη δημοτική επιχείρηση και οι επιπλέον χρηματοδότησή της. Τι προέβλεπε ο νόμος για την περίπτωση αυτή νομοεκτελεστή σαμαντά;
5. ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΜΕΑ
Με παράνομες προεκτάσεις. Τι προέβλεπε ο νόμος για την περίπτωση αυτή νομοεκτελεστή σαμαντά; Το συγκεκριμένο, είναι θέμα διοικητικού, δηλαδή 100% σαμαντάς.
6. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ Φυσικά η απραξία του, τον κατατάσσει στους ενόχους
7. ΣΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ; Δεν διαψεύστηκε ποτέ. Άλλο ένα θέμα 100% διοικητικό.
8. ΚΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ Ως ανωτέρω. 100% διοικητικό.
9. ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ από τον ΔΗΜΟ ΜΑΣ Με την ανάρτηση αυτή ανοίγει το μεγάλο θέμα των απολυμένων, που όπως θα δείτε στις παρακάτω αναρτήσεις, κόστισε και θα κοστίσει πολύ ακόμα στο δημοτικό ταμείο.
10. ΑΡΘΡΟ 91 Δεν ήξερε που μένουν οι φίλοι του; Δεν ήξερε ότι είπαν ψέματα στο Εκλογοδικείο; ΗΞΕΡΕ ΦΥΣΙΚΑ. Τι προέβλεπε ο νόμος για την περίπτωση αυτή νομοεκτελεστή σαμαντά;
11. ΑΡΘΡΟ 75 1ο ΜΕΡΟΣ Οι υποχρεώσεις τους, απέναντί μας, απέναντι στον Δήμο που κλήθηκαν να διοικήσουν. Φυσικά είναι υποχρεώσεις και του σαμαντά.
12. ΑΡΘΡΟ 75 2ο ΜΕΡΟΣ Όπως το προηγούμενο και τα δύο επόμενα
13. ΑΡΘΡΟ 75 3ο ΜΕΡΟΣ
14. ΑΡΘΡΟ 75 4ο ΜΕΡΟΣ
15. Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αφιερωμένο εξαιρετικά
16. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ & ΨΕΜΑΤΑ Τι προέβλεπε ο νόμος για την περίπτωση αυτή νομοεκτελεστή σαμαντά;
17. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (σχεδόν) Επώνυμη καταγγελία υπαλλήλου του Δήμου μας
18. ΜΟΥΣΕΙΟ "Βάσω Κατράκη 1." Είναι ή έστω ήταν ταμίας του Μουσείου και μέλος του Δ.Σ. Άρα έχει λόγο στις αποφάσεις. Το ότι ΔΕΝ πήγαινε ποτέ, είναι δικό του πρόβλημα, όχι του Μουσείου. ΆΡΑ... συνένοχος στις όποιες αποφάσεις και υπόλογος στην όποια, κακοδιαχείρηση
19.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΗΣΕΑΣ Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, περιελάμβανε εκτός των άλλων, μέχρι και αναβαθμίσεις των αυλών των σχολείων. Η πλήρης αδιαφορία. Με την ευκαιρία που είπα σχολεία, να σας θυμίσω ότι ο σαμαντάς είναι ο εκπρόσωπος του Δήμου μας για θέματα παιδείας στην Νομαρχία. Ρωτήστε σας παρακαλώ, αν έχει πατήσει έστω 1 (μία) φορά να διεκδικήσει κάτι για τα σχολεία μας, για τα παιδιά μας. ΠΟΤΕ. Ούτε μια φορά. Πέρασαν κονδύλια που αφορούσαν υποδομές στα σχολεία και ο mister ικανός και καλό παιδί, τα απαξίωσε εντελώς. Πέρασε πρόγραμμα για ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, και αυτός ο κύριος δεν έκανε ούτε μια πρόταση. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΧΑΘΗΚΑΝ, αλλά ο σαμαντάς μας έμεινε αμανάτι, λόγω εξαιρετικών ικανοτήτων. Μπράβο.
20. Μας έγραψαν και οι εφημερίδες. Ο του νόμου εκτελεστής, δεν πήρε χαμπάρι το παραμικρό
21. ΑΜΑΛΘΕΙΑ 100 ημέρες Πως κίνησε τον νόμο που καλά (λέει) ότι γνωρίζει ο σαμαντάς. Απλό, ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΙΝΗΣΕ
22. 100 ημέρες και τα ΣΦΑΓΕΙΑ Έγιναν ακριβώς οι προηγούμενες νομικές διαδικασίες
23. Ο ΖΟΡΡΟ της ΠΑΡΑΛΙΑΣ Το αποκορύφωμα, του εφαρμόζουμε το νόμο εκεί που γουστάρουμε. Αλλά, αναρωτιέται κανείς, δεν έχει υπηρεσίες ο Δήμος να επιληφθούν του συγκεκριμένου θέματος; Είναι δουλειά αυτή του αντιδήμαρχου; Ή μήπως φοβάται ότι οι υπάλληλοι επειδή ίσως μπορεί να έχουν φιλιές με κάποιον μαγαζάτορα δεν θα είναι τόσο αυστηροί στην επιβολή του νόμου, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΕΝΤΙΑ ΤΟΥ;
24. Σε ποιόν ανήκουν τελικά αυτές οι ΕΛΙΕΣ σαμαντά; Ρώτησες; Έμαθες;
25. ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΑΝ ή τους απαξιώσαν, κατά την προσφιλή τους τακτική. Διοικητικά θέματα πάλι. Το αντικείμενο; Η αναδιοργάνωση λέει, των υπηρεσιών του Δήμου. Χωρίς όμως να καλέσουν τις υπηρεσίες.
26. ΗΜΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ. Η ημέρα που ξεφορτωθήκαν καθέ τσίπα. Θα την γιορτάζουμε κάθε χρόνο
27. ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ Φάτε τους έφηβους, καταπνίξτε τους, κάντε τους να το βουλώσουν επιτέλους
28. ΜΟΥ ΕΙΠΕ πως του ΕΙΠΕ
29. ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ Μπράβο σαμαντά, αφού το κατάφερες κι αυτό, είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ
30. Κι ΑΛΛΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Ρώτησες σαμαντά, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ αυτός ο άνθρωπος αυτός; Όχι ρωτάω μιάς και είσαι ο ταμίας του Μουσείου
31. Ο ΔΙΚΟΜΑΝΗΣ Τελειώσαν όλοι οι άλλοι και ήρθε η σειρά των καταληψιών. Πιστεύει ότι εκεί μπορεί να κερδίσει, γιατί σε όλα τα υπόλοιπα, άντε να μην ττο ανοίξω τώρα. Οι πληροφορίες μου λένε, ότι ΔΕΝ έχει ακόμα αποσύρει τη μήνυση.
32. ΤΟ ΕΜΠΡΙΜΕ ΣΕΝΤΟΝΙ Καταλάβατε τώρα γιατί δεν πάει στις επιτροπές παιδείας; Γιατί οι υποδομές των σχολείων μας είναι πλήρεις και δεν θέλει να ξοδέψει άδικα τα λεφτά του Ελληνικού δημοσίου. Άντε τώρα, για να μην λέτε. ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ
33. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΑΛΛΑ μόνο εκεί που μας παίρνει
34. ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΣΑΜΑΝΤΕΙΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
35. ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ, τους είπε. Ποιός πληρώνει τώρα σαμαντά, τις υπηρεσίες πουδεν θα τις χρειαστείς άλλο μάνα μου;
36. ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ 1.
37. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Φυσικά ο σαμαντάς, σαν υπεύθυνος παιδείας του δήμου μας, είχε την τιμητική του
38. ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ 2.
39. ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ 3.
40. ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ
41. ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣ Τι προβλέπει για την περίπτωση της κυρίας προέδρου ο νόμος, νομοεκτελεστή σαμαντά;
42. ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ Τι προβλέπει για την περίπτωση ο νόμος, νομοεκτελεστή σαμαντά;
43. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ορίστε, για να μην λέτε δηλαδή
44. ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Μας ήρθε με μήνυμα. Είναι πέρα για πέρα αληθινό. Τα τσιμέντα είναι ακόμα εκεί. Τι προβλέπει για την περίπτωση ο νόμος, νομοεκτελεστή σαμαντά;


Αυτό είναι το ΚΑΑΑΛΟ ΠΑΙΔΙ του Αιτωλικού. Ο άτενγκτος σαμαντάς, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, όταν πρόκειται για την εφαρμογή των νόμων.
Καταλάβατε τώρα γιατί ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ;
Γιατί επιτέλους, ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ και
ΝΑ μην ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ,
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ μην ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.





Καρακάξα

Δεν υπάρχουν σχόλια: