Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΙΣΟΤΗΤΑ & ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Εισερχόμενο e-mail που έχει έρθει εδώ και μέρες. Το αξιολογήσαμε, το επιβεβαιώσαμε με τον άνθρωπό μας στο Δημαρχείο και το δημοσιεύουμε με μικρή καθυστέρηση λόγω των έκτακτων που προέκυψαν.
Όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας, το μήνυμα μας έδινε το δικαίωμα να δημοσιοποιήσουμε το όνομα της καταγγέλλουσας.
Αλλά εμείς, πιστοί στην αρχή της ψευδωνυμίας, δημοσιεύουμε χωρίς αυτό και στη θέση του ………….
Διαβάστε το μήνυμα που και χωρίς το όνομα, είναι εύκολο για οποιονδήποτε έχει έστω και μικρή άποψη περί της λειτουργίας του Δήμου μας, να το αναγνώσει μέσα από τις ………….

Ισότητα και αξιοκρατία σε όλα τα θέματα της υπηρεσιακής κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων, θεσπίστηκε με το ν.3528/07 στον Κώδικα κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών υπαλλήλων και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ .
Τέσσερις φορές κλήθηκε ο Δήμος Αιτωλικού στο υπηρεσιακό συμβούλιο να…………….
καταθέσει την διαπιστωτική πράξη για την επιλογή προϊσταμένων των υπηρεσιών του Δήμου.
Και τις τέσσερις φορές το υπηρεσιακό έστειλε πίσω τους φακέλους για διόρθωση. 2003-2004-2005-2006-2007-2008-2009 και ακόμα ο Δήμος Αιτωλικού δεν αξιολόγησε μέσω του υπηρεσιακού συμβουλίου, τους υπαλλήλους του!
Μήπως υπάρχει σκοπιμότητα πολιτικής διοίκησης;
Μήπως συμφέρει η ανοργάνωτη αυτή κατάσταση και τους δημοτικούς υπαλλήλους αφού ο κάθε υπάλληλος αμείβεται επιπλέον από Ν.Π.Δ.Δ (γραμματεία σταδίου, δημοτικού συμβουλίου, σχολείων…) Ο.Γ.Α, αλλοδαποί, γι΄αυτό και σωπαίνουν; Γι΄αυτό και υπάρχει αυτό το μπάχαλο της διαφθοράς;
Τα υπηρεσιακά συμβούλια σκοπό έχουν, να αναβαθμίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους και να τους προάγουν σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας τους, στο βαθμό που κατέχουν, στην κατηγορία που ανήκουν , τις δραστηριότητες που έχουν και συνήθως πραγματοποιείται η διαδικασία αυτή με την διαπιστωτική πράξη σε κάθε εσωτερική αλλαγή της υπηρεσίας, που αποστέλλεται στη συνέχεια στο υπηρεσιακό.
Η Δημοτική υπάλληλος ……………… επισκέφτηκε το Δήμαρχο την Μ. Τετάρτη και του υπενθύμισε την απραξία και την νωθρότητα των διοικητικών του υπηρεσιών να φέρουν εις πέρας, ένα καθ΄ όλα σημαντικό θέμα που θίγει την υπηρεσιακή κατάσταση του κάθε υπαλλήλου αλλά και των Δημοτών
«ΚΑΘΟΜΑΙ, Δήμαρχε» του είπε η Δημοτικός υπάλληλος.
Σ΄ ένα γραφείο (ΚΕΠ) που το αντικείμενό του χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί θα καταντήσει κι αυτό σαν τις άλλες υπηρεσίες σου. Παριστάνω τη γλάστρα, γιατί δεν μου παρείχατε τα εχέγγυα για να αποδώσει δυναμικά, στο συμφέρον των πολιτών αλλά και το δικό σου.
«ΚΑΘΟΜΑΙ Δήμαρχε» . Μ΄ αφήσατε χωρίς τις απαιτούμενες γνώσεις (σεμινάρια), μου πήρατε τον υπολογιστή από το γραφείο μου τοποθετώντας σ αυτόν online σύστημα με το δημοτολόγιο, που ποτέ δεν δούλεψε.
Με πήρατε από το αντικείμενό μου (Τεχνική υπηρεσία-εργοδηγός δομικών έργων) και με τοποθετήσατε με το έτσι θέλω σε τούτο το γραφείο, χωρίς την εγκυρότητα των εγγράφων που θα κατοχύρωνε την καινούρια μου θέση. Πέντε χρόνια πέρασαν, πέντε χρόνια και τέσσερις μήνες. Ξέχασα και αυτά που ήξερα! Γέμισε το κορμί μου με σημάδια, από την αγωνία της απραξίας και της υπομονής. Είκοσι πέντε χρόνια υπάλληλος, με δράση και όνειρα για την πόλη μου».
Και δηλώνει:‘Έχασα χρήματα από υπηρεσίες που τους παρείχα (στον Δήμο) γιατί με κορόιδευαν.
Με έστελναν με τον τρόπο τους, να τα διεκδικήσω στα δικαστήρια.
Δεν θέλησα.
«Την αγοράζω την ηρεμία μου»
Τους τα χάρισα.
Έφερα το θέμα μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Με ειρωνεύτηκαν (Γαλάνης) και με αποδοκίμασαν (Φραγκούλης).
Και στο διάλογο που προσπάθησα να κάνω μαζί τους, η κα Πρόεδρος(Β.Τσίντζου) διέταξε το περιβόητο «Απαγορεύεται ο διάλογος».
Τότε οι μνήμες μου αναστατώθηκαν. Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με έστειλε στη θέση μου (τεχνική υπηρεσία). Πως δηλαδή; Με γραμματάκια της οκάς , όλο εμπάθεια και υπεροψία; Λες και γνωριζόμασταν… μόλις τότε; Ήταν ικανοί να με αφήσουν αν έφευγα από το ΚΕΠ, να περιφέρομαι στα πεζοδρόμια για να χλευάζουν ???
Ζήτησα πολλές φορές στο παρελθόν από το Δήμαρχο να με αξιοποιήσει και μη φανταστείτε εις βάρος άλλων συναδέλφων…
Του ζήτησα επίσης να καλέσει όλο το προσωπικό τεχνικό και διοικητικό για να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που συσσωρεύονταν αλλά και κατευθύνσεις δράσεων για την πόλη, αφού προηγουμένως τακτοποιηθούν οι ρόλοι των υπαλλήλων μέσω του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Κι όμως μέχρι σήμερα καμιά ενέργεια σωστή.
Όλα εκ του προχείρου. Αντί για συζήτηση και κατευθύνσεις του προσωπικού στα καθήκοντά τους, τους έστειλαν την Τσικνοπέμπτη να τσικνίσουνε στον Μπανανά με έξοδα… από την «τσέπη» του Δημάρχου. Να μείνει κι αυτός ευχαριστημένος, που τον πίκραναν…
Επίσης η …………… δήλωνει κατηγορηματικά ότι πρέπει να επισπεύσει την επιλογή προϊσταμένων διαφορετικά θα αρχίσει ανοικτό διάλογο στο internet για το θέμα αυτό. Τόνισα μεταξύ των άλλων, ότι η συνέχεια του Δήμου είναι οι υπάλληλοι και όχι οι κομματικοί αιρετοί που σήμερα είναι, και αύριο δεν είναι !!!!
Είμαι μητέρα ενός κοριτσιού (μονογονία επί 28 χρόνια) που με πολύ μεράκι για δουλειά κατάφερε να κρατήσω την αξιοπρέπεια μου, υπηρετώντας την αλήθεια και τους Αιτωλικιώτες που με στήριξαν σε δύσκολες στιγμές.
Επειδή το συμφέρον του τόπου μου είναι και δικό μου συμφέρον, ζητώ από σας να είστε αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλω για να αποτραπεί κάποτε αυτή η βολεψιμότητα που τρώει τα σωθικά του Δήμου και κατά συνέπεια ολόκληρη την πόλη.
Χθες 22/4 κατέθεσα αίτηση για να ενημερωθώ για την απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου το 4ο κατά σειρά ετών.
(Το ΚΕΠ, μια τόσο σύγχρονη υπηρεσία , διατηρείται σε επίπεδο καταστολής, γιατί δεν υπάρχει κεφαλή-προϊστάμενος που θα ελέγχει και θα παροτρύνει υπαλλήλους και δημοτική αρχή για την περαιτέρω ανάπτυξή της. Στέλνουμε τους πολίτες στο Νεοχώρι και Μεσολόγγι προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Το ΚΕΠ λειτουργεί ως αυτοτελές τμήμα του Δήμου.)
Αερικό

Στη συνέχεια ήρθε και δεύτερο μήνυμα, που μας επέτρεπε την δημοσιοποίηση του ονόματος.
Διαβάστε
Αγαπητοί Μ.Ε.Π.
Η ……………… δεν έχει κανέναν ενδοιασμό για την επωνυμία της, αρκεί να μην θεωρηθεί ότι θέλει να προβληθεί.
Η ίδια δηλώνει ό,τι: Για δήμαρχος δεν… κατεβαίνω να αναπτυχθώ ζητάω, να φύγει το τριτοκοσμικό βάσανο από την πόλη μου, όπως πολύ σωστά αναρτήθηκε στους mep. Βρώμικο, μίζερο, ανάπηρο. Και γω προσθέτω, «άτυχο».
Σήμερα στο Δημαρχείο, έψαχναν οι υπάλληλοι το φάκελό μου. Αν είναι δυνατόν! Να χάνεται φάκελος 25ετίας ενεργού υπαλλήλου!!!
Εσείς κρίνετε.
Στις 25 του μηνός έφτασε κι άλλο μήνυμα που αφορά το ίδιο θέμα.
Το δρόμο του εισαγγελέα πήρε η υπόθεση της κας …………….. "δ/ντριας ανευ χαρτοφυλακίου " του ΚΕΠ Αιτωλικού, αφού διαπίστωσε ότι ο υπηρεσιακός της φάκελος έγινε άφαντος σήμερα 24/4.
Η ίδια που έπεπεσε σε παραλλήρημα απελπισίας, σε κεντρικό μαγαζί της πόλης, δηλώνει τη δημοσιότητα των προβλημάτων του Δήμου στον έντυπο τύπο και στο διαδίκτυο, επιστρατεύοντας φίλους και συμπολίτες της στο δίκιο της.
Σημ: Στο λεβητοστάσιο των γραφείων «βοήθεια στο σπίτι» υπάρχει αποθήκη που χρησιμοποιείται από κηπουρό του Δήμου.
Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και τα κασελάκια της Δημοτικής Φιλαρμονικής, αρκετά από αυτά χωρίς τα όργανα.
Άδεια.
Σε λίγο, θα τα δούμε να κοσμούν και τοίχους σπιτιών και καταστημάτων.
Θα ενημερώσω για ότι νεότερο. Αερικό


Ο Γραμματοσυλλέκτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορήστε την υπάλληλο ότι δεν είναι η μοναδική που χάνετε ο φάκελός της. Εδώ χάσαμε ολόκληρο χρηματοκιβώτιο και φακέλους αλλοδαπών. Εδώ χάσαμε τα 3000000 € και κανείς δεν ξέρει που πήγαν. Αυτοί δεν ντρέπονται καθόλου, όταν τους ρωτάς για τα ζητήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σου απαντάνε αυτά τα λένε άγνωστοι στους οποίους έχουμε καταθέσει μήνυση.