Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Άλλη μια θλιβερή επέτειος για τη χώρα μας, αυτή της γυψοποίησης του ελεύθερου πνεύματος, από κάποιους που εκμεταλλευτήκαν τις ανησυχίες και τους φόβους του απλού κόσμου και εγκαθίδρυσαν τη δημοκρατία της μη ελευθερίας. Να σας πω την αλήθεια όμως, ένα ερώτημα μου τρυπά το μυαλό όλη τη μέρα σήμερα και δεν μπορούσα να γράψω λέξη για αυτή την επέτειο. Για αυτή τη δημοκρατία, πάλεψαν γενιές και γενιές; Για την ελευθερία της ρεμούλας, του βολέματος, της αρπαχτής, την ελευθερία της λαμογιάς; Την ελευθερία της .....



σημερινής τηλεόρασης, που ψάχνουμε με το μικροσκόπιο να δούμε εκπομπή με καθημερινούς ανθρώπους και καταστάσεις; Στην οποία ότι πιό ανώμαλο και διεστραμμένο, μας σερβίρεται ως εξέλιξη και πρόοδος; Την ελευθερία των εφημερίδων που ανάλογα με το τι προστάζει το αόρατο κέντρο που κατευθύνει τις εξελίξεις, αυτές διαμορφώνουν συνειδήσεις και αλλάζουν κυβερνήσεις και ποσοστά σε 24 ώρες; Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλοι μα όλοι τους για έμβλημά τους έχουν τον αγώνα και την αυτοθυσία για τον λαό. Τι απέγινε η γενιά του Πολυτεχνείου; Όσοι δεν κατάφεραν να γίνουν υπουργοί έγιναν «υπηρεσιακοί παράγοντες» μερικοί έγινα «στελέχη» και οι υπόλοιποι διευθυντές και μετά δήμαρχοι και έφτιαξαν την Ελλάδα της ψωροκώσταινας που βιώνουμε αυτή τη στιγμή. Οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη πεθάνει από παχυσαρκία, άλλοι μετρούν τα κέρδη τους από την δήθεν κρίση και κάποιοι ξεχασμένοι μείνανε στη γωνιά τους γιατί απλώς ήταν οι πραγματικοί αγωνιστές. Είναι αυτοί τους οποίους η Χούντα τους πήγαινε στα ξερονήσια γιατί οι άλλοι, οι μετέπειτα δημοκράτες τους είχαν καταδώσει. Αλήθεια πόσοι από τους σημερινούς εθνοπατέρες μας δεν συνεργάστηκαν με την Χούντα; Γιατί δεν είδαν το φως της δημοσιότητας τα ονόματα των συνεργατών της; Α ξέχασα, αυτό ονομάζετε διχασμός. Το ίδιο θα πουν και κάποιοι άλλοι όταν θα ρωτήσω για τον τόπο μας. Που κατατάσσετε η σημερινή Δημοτική μας Αρχή; Σε ποιο είδος δημοκρατίας; Και θέτω το ερώτημα ώστε να απαντήσει ο καθένας ξεχωριστά και να κρατήσει αυτή την απάντηση μέσα του, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είναι ο κατακριτέος. Που θα κατατάξω κάποιον που δεν δίνει λόγο σε κανέναν; Που δεν παρουσιάζει ισολογισμό στα οικονομικά του δήμου; Που έχει την ίδια συμπεριφορά απέναντι στα οικονομικά του Κατρακείου, και του γηπέδου; Πως λέγετε αυτός που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους νόμους του κράτους; Που δεν σέβεται ούτε το σήμερα, αλλά ούτε και το χθες αυτού του τόπου; Μήπως για τους ποιο πάνω λόγους δεν εγκαλούμε τους χουντικούς; Α ξέχασα, γίνομε διχαστικός.

Που κατατάσσετε αυτός που είναι αποδέκτης καταγγελιών για μόλυνση από μονάδες της περιοχής και σφυρά αμέριμνος; Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί; Εδώ κάποιοι θα χαμογελάσουν, γιατί η απάντηση είναι προφανέστατη. Φτάνουμε λοιπόν στο αρχικό μας ερώτημα.
ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΛΕΨΑΜΕ;

Η Γλύνα
Με την ευκαιρία της χθεσινής "εθνικής" επετείου, το ιστολόγιο μας παρουσιάζει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, το νέο σήμα της πόλης μας, όπως το φαντάζονται και θα ήθελαν να είναι οι δημοτικοί μας άρχοντες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Ξέρω, δεν τελείωσε ακόμα της δυστυχίας η γιορτή...Μα θα τελειώσει,δεν μπορεί..."
aeriko