Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ο κυρ’ ΑΝΤΩΝΗΣ ο ΜΠΡΟΥΚΛΗΣ


Θυμόσαστε αγόρια και κορίτσια, εκείνο το χαμό που έγινε τις Απόκριες με τους εξ' Αθηνών συμπατριώτες μας, που θα ερχόντουσαν όποτε γούσταραν, και έτσι έγινε τελικά;
Θυμόσαστε που γιορτάσαμε καρναβάλι και μνημόσυνο μαζί;
Θυμόσαστε που θα ερχόντουσαν να συσφίξουμε τα λύματα μας στον Ντολμά και μετά θα μας αναβάθμιζαν πνευματικά;
Ξέρετε ποιος πλήρωσε το λεωφορείο να έρθουν αυτοί οι μεγάλοι πατριώτες και λάτρεις του Αιτωλικού;
Ο δήμαρχος; Όχι, τι να πρωτοκάνει κι αυτός, θα τους δώσει τα οικόπεδα. Ε πόσο πια.
Η νομαρχία, ο κύριος αντώνης, ο γρίβας βρε, καλά πήγε ο νους σας. Αυτοί οι μεγάλοι πατριώτες, δεν σκοπεύουν να διαθέσουν ούτε μια δραχμή από την τσέπη τους, ούτε για να έρθουν στο χωριό τους, όχι να ξοδέψουν λεφτά στα μαγαζιά.
Διαβάστε τι γράφουν στην ευχαριστήρια επιστολή τους, που δημοσιεύουν τα γεφύρια.
Ο σύνδεσμός τους λοιπόν μαθαίνουμε, ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσει την ιστορική μνήμη και να προασπίσει την Πολιτιστική μας κληρονομιά.
Βασικά ο σύνδεσμός τους κάνει μεγάλη προσπάθεια να πηγαινοέρχεται τζάμπα στο Αιτωλικό.
Ένα λεωφορείο για το δρομολόγιο Αθήνα Αιτωλικό, χρεώνει 600 ευρώ. Στα πενήντα άτομα έρχεται 12 ευρώ το κεφάλι. Σιγά ρε μην σπάστε κανένα αυγό. Δεν κοστίζει ρε ούτε 12 ευρώ η αγάπη σας για τον τόπο;
Και δε μου λέτε ρε μάγκες, αφού κάνετε τόσο μεγάλη προσπάθεια για αυτή τη διατήρηση γιατί δεν πήγατε στο Ντολμά σύσσωμοι, αλλά πήγατε όλοι – όλοι δυό τρείς; Και ποιες ακριβώς είναι οι προσπάθειες που κάνετε; Ο χορός στο Μπάμπη; Καλά ε! οι προσπάθειες σας είναι συγκλονιστικές. ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ.
Αυτοί το κάνουν αυτό παιδιά, αλλά πληρώνουμε εμείς, διότι ο κύριος αντώνης, δεν τα έβαλε τα λεφτά από το πορτοφόλι του, αλλά από τα λεφτά της νομαρχίας, δηλαδή της αυτοδιοίκησης, δηλαδή τα δικά μας, διότι το κράτος δεν δίνει λεφτά για να κάνουν βόλτες οι εξ’ Αθηνών συμπατριώτες μας, τα δίνει για να πιάσουν τόπο.
Αφού σου περίσσευαν κύριε αντώνη και τρωγόντουσαν τα ρημάδια τα λεφτά να βγουν από το ταμείο, γιατί δεν τα έδινες σε ένα σχολείο να πάρει π.χ ένα υπολογιστή, γιατί δεν τα έδινες στο Λαογραφικό Μουσείο που δεν έχει πόρους από πουθενά, γιατί δεν τα έδινες σε μια άπορη οικογένεια;
Μας ρώτησες εμάς κύριε αντώνη μας, εάν θέλαμε να πας εσύ εκδρομή τους ψηφοφόρους σου; Και αφού ήθελες, με γειά σου και χαρά σου. Βγάλε λεφτά και πλήρωσε. Και εγώ σε ψήφισα κύριε αντώνη μου και νομίζω και ο μπατζανάκης μου ένας δευτεροξάφερφος, να περάσουμε και εμείς να μας βάλεις τα έξοδα για μια εκδρομούλα Σαββατοκύριακο Αράχωβα για σκι;
Όχι;
Γιατί όχι κύριε Αντώνη μου;
Τι είπες;
Α! Γιατί εγώ δεν κάνω προσπάθεια να διατηρήσω την ιστορική μνήμη,
ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ, κάνω όμως πολύ μεγάλη προσπάθεια να συγκρατήσω τα νεύρα μου και να μην σας αρχίσω και σένα και τον δικό μας εδώ και τους ιστορικόμνημους διατηροπροσπαθιστές.
Παιδιά να τους χαιρόμαστε, και τους συμπατριώτες μας και τους αιρετούς μας.

Τειρεσίας
Στη φωτό ο κυρ’ αντώνης ο μπρούκλης, ο πάρτε κόσμε χρήμα, ο φέρτε μου ιστορική μνήμη να διατηρήσω και λεωφορεία να πλερώσω, στην ερώτηση των 500 ευρώ.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή την προάσπιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς του Αιτωλικού και τη διατήρηση ιστορικής μνήμης την έβλεπα κι εγώ αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος καταβάλλει αυτές τις προσπάθειες. Μου λύσατε ένα πρόβλημα το οποίο με βασάνιζε για πολύ καιρό. Σας ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλούμε
ο κυρ' Αντώνης ο Μπρούκλης

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλούμε
ο Χασάπης

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλούμε
η κυρία Πρόεδρος

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλούμε
ο σύνδεσμος

Ανώνυμος είπε...

'Ελεος
ο Λιακατάς (όχι ο σύνδεσμος, ο γνήσιος)

Demles είπε...

Einai apla ta pragmata! Aftoi oi sotires tou Etolikou, (oi sotires mas vre pedia!!!!), erxode ka8e argia, trone (tsabe panta), afodevoun (sto dolma) k fevgoun!

KAI GIA OLA AYTA DN PLIRONOUN OUTE TA METAFORIKA GAMO TO KERATO M DLD!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι γειά σας. Ονομάζομαι Σπυρίδων Τρακαδόρος και είμαι ιστορικομνήμων διατηροπροσπαθηστής του εθίμου της λιαστής ντομάτας με σκόρδο ΚΑΙ ρίγανη, και θέλουμε να πάμε με τον σύλλογο μας στο χωριό μας την Πανωράχη κάτω Περδικούλας,γιατί παντρεύεται μια ανηψούλα μου, αλλά η νομαρχία μας δεν μας καλύπτει τα έξοδα, γιατί τα χρησιμοποιεί για έργα κλπ. Θα μπορούσα να έχω το τηλέφωνο του κυρίου Μπρούκλη μήπως και βρούμε καμιά άκρη; Και εμείς στις εκλογές θα δει θα αλλάξουμε νομό και θα ψηφίσουμε κύριο Μπρούκλη. Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας γιατί είμαστε ψωμόλυσσες.
Σας ευχαριστώ
Σπυρίδων Τρακαδόρος

Ανώνυμος είπε...

Θα προσέξατε βέβαια ότι με την επιστολή αυτή μάθαμε ότι στον Ντολμά δεν πολέμησαν αλλά ανατινάχτηκαν σαν τον Καψάλη (γράφει πεντακάθαρα ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ) και ότι καιγόντουσαν δυά μέρες συνέχεια 28.02 μέχρι 01.03.
Α ρε Λιακατά, που ήρθες να πεθάνεις.

Μαύρη ανοικτή χειρ

Ανώνυμος είπε...

Καλέ,η πρόεδρος που υπογράφει είναι "η κυρία με το καπελάκι;"
Κρίμα...δώστε άφεση...

Ανώνυμος είπε...

καλέ ναι.