Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ψάχνοντας το θέμα της παράνομης πρόσληψης, τα λαγωνικά μας , αλλά και από τρία σχετικά e-mail που λάβαμε διαπιστώσαμε ότι έχει περισσότερο παρασκήνιο από ότι νομίζαμε.
Υπάρχουν λοιπόν δυο περιπτώσεις και όχι μια όπως αρχικά νομίζαμε.
Αυτό που έγραψε το etolikonews και καταγγέλλουν οι συμμετέχοντες, αφορά το μαγείρεμα στην πρόσληψη του Παιδικού σταθμού (μία θέση Νηπιαγωγού) και γράφτηκε και στην Μεσολογγίτικη εφημερίδα "Αιχμή".
Το θέμα όμως που ξεκινήσαμε εμείς, αφορούσε την πρόσληψη ενός λογιστή. Αυτή είναι η υπόθεση που εμπλέκεται πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Καραδήμας, αφορά άλλη πρόσληψη (λογιστής στο Δήμο).
Και οι δύο περιπτώσεις είναι σε εξέλιξη και μαγειρεύονται κατάλληλα.
Για την πρώτη υπόθεση αναζητούμε και άλλα στοιχεία.
Για την δεύτερη υπόθεση, λάβαμε ένα e-mail από άνθρωπο που γνωρίζει όλο το παρασκήνιο, Στο e-mail γράφονται και τα ονόματα των εμπλεκομένων τα οποία όμως μας ζήτησε να τα κρατήσουμε στη διάθεσή μας, σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να αμφισβητήσει το θέμα, αλλά να μην τα δημοσιεύσουμε, φοβούμενος ότι μπορεί να έχει συνέπειες στη δουλειά του μιας και είναι υπάλληλος του δημαρχείου. Εμείς λοιπόν θα σεβαστούμε την επιθυμία του, και θα τα χρησιμοποιήσουμε μόνο και αν προχωρήσει η εισαγγελική έρευνα και κληθούμε.

Το ρεζουμέ λοιπόν του μηνύματος είναι το εξής...

Πέρυσι έγινε διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για μια θέση λογιστή στον Δήμο. Όταν τέλειωσε η προθεσμία ο Δήμος Αιτωλικού έβγαλε την κατάταξη των υποψηφίων (η κατάταξη γίνεται πάντα από τους Δήμους και αν υπάρξουν ενστάσεις κοινοποιείται στον ΑΣΕΠ) και την ανάρτησε. Πρώτος ήρθε ένας λογιστής από το Μεσολόγγι, ο οποίος είχε ήδη κάποια συνεργασία με τον δήμο μας σαν εξωτερικός συνεργάτης. Δεύτερη ήρθε μια κοπέλα από το Αγρίνιο που ο άντρας της είναι ξάδελφος του Καραδήμα (αντιδήμαρχος τότε). Τρίτη και τέταρτη κοπέλες εκτός Αιτωλικού (η μία από το νομό Ηλείας), οι οποίες ανακάλυψαν όμως τυχαία, ότι η επιτροπή που επεξεργαζόταν το θέμα της πρόσληψης, προώθησε στη δεύτερη θέση την γυναίκα του ξαδέλφου του Καραδήμα δίνοντας μόρια για εντοπιότητα ενώ κατοικεί μόνιμα στο Αγρίνιο. Έκαναν ένσταση στο ΑΣΕΠ και δικαιώθηκαν έτσι η Αγρινιώτισσα (η ξαδέλφη) κατετάγη τελικά τέταρτη θέση. Οι δικοί μας μάγκες άρχισαν τον πόλεμο (ειρωνείες έμμεσες απειλές κλπ) στους υποψηφίους με σκοπό να τους κάνουν να παραιτηθούν. Τα κατάφεραν με τους δύο πρώτους (άντρας από Μεσολόγγι και κοπέλα από Ηλεία) οι οποίοι σιχάθηκαν τα όσα έγιναν και παραιτήθηκαν όπως μας είπαν, από την διεκδίκηση της θέσης. Τώρα παλεύουν και την τρίτη υποψήφια να φύγει από τη μέση για να προσληφθεί τελικά η ξαδελφονύφη του Καραδήμα.
Τον αρχιτέκτονα της ίντριγκας δεν χρειάζεται να σας τον πω, ένα είναι το αρχιλαμόγιο του Δήμου. (η πρόταση αυτή δεν είναι δικιά μας, υπήρχε στο e-mail)
Ο διορισμός του πρώτου έφτασε από το ΑΣΕΠ την 20-2-2009, αλλά δεν τον αποδέχτηκε και προτίμησε να εργαστεί σε άλλον Δήμο και ας είναι πολύ πιο μακριά από το σπίτι του.
Το μήνυμα των Μ.Ε.Π.
Αγαπητό αρχιλαμόγιο του δήμου μας. Η μαγκιά δεν είναι να κάνεις αρχιλαμογιές, η μαγκιά είναι να κάνεις αρχιλαμογιές και να μην πιάνεσε. Εσύ όμως αποδεικνύεσε ανίκανος ακόμα και για τον τίτλο του αρχιλαμόγιου. Τώρα πιάστηκες στα πράσα, μικρούλη ανίκανε αρχιλαμογιούλη.

Ο Δημοσιογράφος
Στη φωτό ( paparazzi) το αρχιλαμόγιο του δήμου συζητά φιλικά με τον πρώτο επιτυχόντα και του ζητάει να μην αποδεχθεί τον διορισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: