Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΚΛΑΝΕΙ Ο ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ;

Ο τίτλος είναι μια προσφιλή έκφραση που ακούγεται στο Αιτωλικό σε περιόδους δημοτικών εκλογών. Εμείς θα προσθέσουμε ότι μπορεί να μην κλάνει, αλλά να κουνά το δάκτυλο σε γηραιούς πολίτες του Αιτωλικού μπορεί! …όπως ακριβώς και ο κύριος της φωτογραφίας. Φαίνεται όμως ότι εκεί στο Δήμο το κούνημα του δακτύλου έγινε συνήθεια και άρχισαν να το κουνάνε όχι μόνο σε όποιον εκφράσει αντίθετη άποψη, αλλά και σε όποιον νομίσουνε ότι σκέφτεται να εκφράσει άποψη (ψάχνουμε εθελοντές να εκφράσουν αντίθετη άποψη κατάματα, ουδεμία ευθύνη αναλαμβάνουμε για το αποτέλεσμα).
Μετά την αποτυχία της Δημοτικής Αρχής να μαζέψει συλλόγους για την επέτειο του Ντολμά, ο Δήμαρχος κάλεσε τους διευθυντές Λυκείου και Γυμνασίου για να βάλουν ένα χεράκι, μπας και γλιτώσουν τον εξευτελισμό. Φαίνεται ότι οι ήρωες!... εν Αθήναις Αιτωλικιώτες, είναι ελάχιστοι για το μεγαλείου του Καρναβαλιού και της Καθαρής Δευτέρας.
Η συζήτηση λόγο πρωτοκόλλου άρχισε με την παράκληση του Δημάρχου για συμμετοχή στις εκδηλώσεις. Η ένσταση των διευθυντών ήταν, ως προς την αναγνώριση της επετείου από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιτωλικού. Για όσους δεν το ξέρουν η επέτειος της μάχης του Ντολμά δεν είναι αναγνωρισμένη από το Δ.Σ. του Δήμου μας. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ο διευθυντής αν μαζέψει τα παιδιά και τα στείλει έστω και για κατάθεση στεφάνων, φέρει αποκλειστική ευθύνη για ότι συμβεί. Αν νομίζετε όμως, ότι καιγότανε κανενός καρφάκι για την επέτειο και τις εκδηλώσεις αυταπατάστε. Το ζητούμενο ήταν η παρουσίαση και η προβολή του βιβλίου της ανιψιάς του Δημάρχου. Συγνώμη για την παρένθεση, αλλά και εσύ βρε κοπελιά καλή και μπράβο η προσπάθειά σου, αλλά δεν σου φτάνει η μάζωξη στην Αθήνα; τα τρανταχτά ονόματα που ήρθαν να τιμήσουν τον Δήμαρχο; Η χλιδή της ξενοδοχειακής παρουσίασης; Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή για να βρούμε την ζωή μας εμείς και την δρόμο σου εσύ ;
Εάν τώρα με αυτή την εμπειρία που έχεις, έγραψες χίλιες λέξεις για το Αιτωλικό, τι να πω! Αν ζήσεις εδώ θα γράψεις ένα εκατομμύριο και τα έξοδα θα στα δώσουνε οι κάτοικοι αυτού του τόπου. Όσο για τα έσοδα που θα πάνε λέει στο Μουσείο, πες του μπάρμπα σου να βάλει στη θέση τους αυτά που λείπουν από τον ανύπαρκτο ισολογισμό που κατέθεσε για το Μουσείο και τα δικά σου έσοδα από το βιβλίο, ξόδεψέ τα το καλοκαίρι στο Αιτωλικό. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίσεις και τον τόπο που αναφέρεις στο βιβλίο σου, Αιτωλικό λέγετε. Γυρίζοντας στο θέμα μας, η συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ Λυκειάρχη και Δημάρχου σε όλα τα θέματα (συνειδητά από τον Λυκειάρχη ότι παρανομεί). Και τότε έγινε η παρέμβαση του ενός του μοναδικού και άπαιχτου Μαραντόνα της Δημοτικής αρχής κ. Φραγκούλη, ο οποίος έτσι στα καλά του καθουμένου άρχισε να ειρωνεύεται τον διευθυντή του Λυκείου. Ποιος είστε κύριε Δελβινιώτη και με ποια ιδιότητα βρίσκεστε σήμερα εδώ; Ο διευθυντής νόμισε στην αρχή ότι αστειεύεται αλλά μετά το πράγμα χόντρυνε. Το ξέρετε κύριε Δελβινιώτη ότι όταν θα έρθει το κόμμα μας στη εξουσία θα περάσετε από αξιολόγηση; Το ξέρετε ότι όταν θα έρθει το κόμμα μας στην κυβέρνηση θα απολογηθείτε για την στάση σας καθ όλη τη διάρκεια εξουσίας της κακιάς Δεξιάς; Η αντίδραση του διευθυντή ήταν άμεση, παίρνει τα μπογαλάκια του και αποχωρεί. Φανταστείτε να μην συμφωνούσε και με τον Δήμαρχο για τις εκδηλώσεις, τι να τον περίμενε άραγε; Εγώ προτείνω λαιμητόμο στη πλατεία και πριν το κόψιμο, να του αφαιρεθούν όλα τα στυλό, τα μολύβια και οι γομολάστιχες που έχει στη κατοχή του ως ένδειξη ατίμωσης. Τα δε παπούτσια του να καούν και να πεταχτούν στο μπουντρούμι της Δημαρχίας ως ένδειξη σωφρονισμού για τις νεότερες γενιές.
Δεν σταματά η υπόθεση εκεί, ο διευθυντής όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω αλλά άρχισε να καταγγέλλει το γεγονός σε όλα τα επίπεδα, από τα καφενεία μέχρι και την τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ.(τα θέλει και σένα το ποπουδάκι σου, καλά τα παιδιά σου δεν τα σκέφτεσαι! τις κότες στον Αϊ Θανάση, ποιος θα τις ταΐζει;). Το παράπονο του διευθυντή ήταν, εφόσον συμφώνησα σε όλα γιατί απειλήθηκα; Το άλλο ερώτημά του ήταν, για ποια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μας μιλά ο κ. Φραγκούλης, ποιού ΠΑΣΟΚ; όλοι ξέρουν ότι είναι ενάντια του Προέδρου. Συμπέρασμα, μάλλον οι προσπάθειες του είναι μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια εκ μέρους της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μη βγει ποτέ κυβέρνηση με Παπανδρέου Πρωθυπουργό. Η επόμενη κίνησή του ήταν να το βάλει θέμα για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της Τ.Ο. του κόμματος. Από ότι φαίνεται η Δημοτική Αρχή έχασε και ψυχραιμία και ήθος και στόχους, δεν μιλάμε πλέον για οράματα γιατί αυτά ποτέ δεν υπήρχαν. Η σωτήρια όμως παρέμβαση του Σωτήρα του Δήμου μας, βάζει αρκετά ερωτηματικά για την λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Ο κ. Δελβινιώτης είναι αυτή τη στιγμή Διευθυντής Λυκείου χωρίς αξιολόγηση; Τα κόμματα μπορούν να διορίσουν τον οποιοδήποτε σε θέσεις κλειδιά, με μοναδικό κριτήριο την κομματική ταυτότητα; Η ανατροπή ενός κόμματος μπορεί να λειτουργεί εκβιαστικά για κάποια πρόσωπα; Και καλά τα πρόσωπα, αλλά και θεσμών; Με ποια ιδιότητα ο κ. Σωτήρας απειλεί, προκαταλαμβάνοντας ακόμη και τις ενέργειες που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ αν έρθει στην εξουσία; Και μάλιστα σε τομέα όπως αυτός της παιδείας, όπου δεν έχει ούτε άποψη αλλά ούτε και επαφή; Δηλαδή οι κύριοι του συγκεκριμένου χώρου βάζουν άσχετους για να κρίνουν; Αν γίνονται αυτά για την θέση ενός διευθυντή, τι θα γίνει αύριο με τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους; Θα πρέπει να δηλώσουμε υποταγή και να κάνουμε δεήσεις, σε εμφανές σημείο, για να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ώστε να μας διορίσει ο Σωτήρας; Πάντως οι πληροφορίες μας λένε ότι παλαιότερα σε ψηφοφορία μεταξύ των καθηγητών του γυμνασίου ο κ. Δελβινιώτης ήρθε πρώτος σε προτιμήσεις. Το κόμμα όμως του Σωτήρα, απέρριψε ακόμη και αυτή την δημοκρατική διαδικασία, διορίζοντας ετσιθελικά τον αρεστό του κόμματος ως διευθυντή.
Εμείς όμως αμερόληπτα καλούμε τον κ. Φραγκούλη αν έχει να καταγγείλει κάτι ενάντια του Δελβινιώτη να μας στείλει e-mail στο etolikomep@gmail.com υποσχόμαστε να το δημοσιεύσουμε, αν έχει πρόβλημα με το όνομα μπορεί να χρησιμοποιήσει ψευδώνυμο.
Τελειώνοντας θα θελα να ρωτήσω. Μήπως για αυτά τα οράματα μας μίλαγε ο Δήμαρχος και εμείς δεν τον καταλάβαμε; Και μήπως για αυτό απορεί και ο ίδιος με την κριτική που του γίνετε; Έχει όμως ένα δίκιο που δεν του το τρως με τίποτα, μας τα πε, μας τα πε!!!
Η ΓΕΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: