Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Πληροφορηθήκαμε από άρθρο στο etoliko-news ότι εργαζόμενη του Δήμου απολύθηκε από τον Δήμο λόγο λήξης του επιδοτούμενου προγράμματος από τον ΟΑΕΔ. Μέχρι εδώ όλα καλά, έτσι όριζε η σύμβαση, έτσι και έγινε. Ο εκπρόσωπος του Δήμου, ζήτησε από τον μέχρι τότε εργαζόμενο, να υπογράψει ένα χαρτί που έλεγε ότι, δεν έχει καμιά απαίτηση και για τίποτα από τον Δήμο. Άντε και αυτό ας το φάμε, γιατί είναι μια πρακτική που συνηθίζεται. Μαθαίνουμε όμως ότι, μέχρι σήμερα αυτό το άτομο δεν έχει λάβει δραχμή (ευρώ) από το Δήμο -Προσέξτε, για 4 χρόνια εργασίας-. Ταυτόχρονα όμως, κάθε χρόνο η οικονομική υπηρεσία του Δήμου, εξέδιδε για το άτομο αυτό, βεβαίωση αποδοχών, η οποία κατατίθετο στην εφορία και φορολογούνταν ανάλογα.
Η υπόθεση αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί το άτομο αυτό είναι ΑΜΕΑ. Σε παλιότερο άρθρο μας για την Μαύρη Τρύπα είχαμε αναρωτηθεί, τι γίνετε με τα οικονομικά του Δήμου, μάλιστα απορήσαμε για το τι γίνετε με την αυτοθυσία του δημάρχου μας να πουλήσει και το ίδιο του το πατρικό σπίτι ώστε να βουλώσει τη Μαύρη Τρύπα. Μετά μαθαίνουμε ότι ο αυτοθυσιακός μας δήμαρχος ουδέποτε έχει καταθέσει τιμολόγια και ισολογισμούς, ούτε καν στη συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου. Ανάλογη καταγγελία δεχθήκαμε από τον δημοτικό Σύμβουλο, Δήμο Τ, ο οποίος βέβαια όταν του δώσανε το πιατελάκι της σκυλοτροφής αξίας 250€ το μήνα τα ξέχασε όλα. Σε άλλο άρθρο αναρωτηθήκαμε αν σας έχει μείνει καθόλου τσίπα, αφού βρίσκετε το θάρρος και παρουσιάζεστε σε δημόσιες συγκεντρώσεις. Μετά από αυτό προσπαθήσαμε να βρούμε άλλη λέξη να χρησιμοποιήσουμε, άδικα, είστε άξιοι λύπησης. Βρέστε μόνοι σας τη κατάλληλη λέξη για τον «άνθρωπο» που στερεί ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ από ΑΜΕΑ.
Χωρίς να το παιδεύουμε, το οικοδόμημα που έστησε η τρελοπαρέα του δημάρχου εις βάρος της κοινωνίας με θύμα το παρόν και μέλλον μας, άρχισε να καταρρέει. Ένα οικοδόμημα βασισμένο και χτισμένο στην αδιαφάνεια, στην προσωπική επιλογή, στην επιβολή σιωπής (omerta) με συγκεκριμένα ανταλλάγματα για τους υπόλοιπους συμβούλους, ένα οικοδόμημα που παραμέρισε την συμμετοχή των πολιτών του, απαξίωσε τους θεσμούς και τώρα βρίσκετε ετοιμόρροπο από το βάρος των καθημερινών αποκαλύψεων και σκανδάλων.
Οι προσπάθειες του δημάρχου μας βέβαια δεν είναι να βάλει ένα τέλος στο ακατάστατο φαγοπότι, αλλά να ανακαλύψει τους συντάκτες του etolikomep. Αλλεπάλληλα είναι τα e-mail που δεχόμαστε από πολίτες τους οποίους η Δημοτική μας Αρχή κατηγορεί δημόσια ως συντακτική ομάδα. Δήμαρχε καταρχάς ηρέμησε, εμείς δεν είμαστε οι γυναίκες του συλλόγου να τους υψώνεις την φωνή σου (κράτησε την για καμιά καντάδα), ούτε να τεντώνεις το δάχτυλο απειλητικά. Είμαστε οι άνθρωποι από το στενό σου περιβάλλον, είμαστε οι συνεργάτες σου, είμαστε οι πολίτες αυτού του τόπου, που θέλησαν να ζήσουν το Όραμα για ένα καλύτερο αύριο, είμαστε οι άνθρωποι του καφενείου, της καφετερίας και της ταβέρνας. Είμαστε αυτό που φοβάσαι (η συνείδηση σου), άντε και μας ανακάλυψες, διερωτήθηκες ποτέ ποιος θα χάσει από αυτή την ανακάλυψη; Σταμάτα λοιπόν τα pogrom εναντίων των πολιτών και φόρεσε οικιοθελώς τη ρόμπα που σου δίνουμε.
Εξάλλου τώρα έχεις και το άλλοθι του ανώνυμου!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το πρόγραμμα των ΑΜΕΑ περιλάμβανε και δεύτερη εργαζόμενη η οποία διορίστηκε μόνινη σε άλλο δήμο. Φεύγοντας έκανε αγωγή στον Δήμο για 4.500€ δεδουλευμένα που της χρωστούσαν!