Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΚΛΑΨΙΑΡΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ



Μέρες που είναι, Καρναβαλιού, γιατί μέρες Ντολμά δεν είναι, άρχισαν να σκάνε μύτη οι «Λιακατάδες», ξέρετε ποιους εννοώ, τους εξ Αθηνών συμπατριωτών μας, αυτούς ντε, τους αγνούς και άδολους εραστές του τόπου που ζητάνε να τον καταπατήσουν। (και πάλι επαναλαμβάνω ότι υπάρχει και μια μερίδα που διαφωνεί με αυτή την ιστορία, αλλά λόγω της συλλογικότητας τους παίρνει και αυτούς η μπάλα). Αυτοί λοιπόν θεωρούν καλό, όταν επισκέπτονται το τόπο, να περνούν και από το γραφείο του δήμαρχου, άλλος γιατί πραγματικά θέλει να δει, γιατί είναι φίλοι, άλλος απλώς για να του θυμίσει ότι υπάρχει και ψηφίζει, άλλος για να ζητήσει λίγες πλάκες στην αυλή του πατρικού του σπιτιού και άλλος για να δει πως πάνε τα μπαζώματα για τα οικόπεδα. Αυτοί λοιπόν, επειδή δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν το τι συμβαίνει στο τόπο, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΕΔΩ, γίνονται το καλύτερο άλλοθι για τον ΚΛΑΨΙΑΡΗ δΉΜΑΡΧΟ. Τι εννοώ και πως το εντόπισα. Διαμαρτυρόταν σε μια παρέα με ντόπιους ένας από τους «Λιακατάδες», ότι ο δήμαρχος με παράπονο και κλαψουρίζοντας, του είπε ότι είναι μόνος του, και ότι κανείς δεν βοηθάει και μας εγκάλεσε τους ντόπιους για την αδιαφορία που δείχνουμε για τα κοινά. Ένας άλλος «Λιακατάς» έλεγε ότι ο δήμαρχος του είπε ότι τελείως μόνος του οργάνωσε τις εκδηλώσεις (τέλος πάντων) για τον Ντολμά, και ότι δεν έχει από πουθενά βοήθεια. Και κάτι τέτοιο αντίστοιχο άκουσα και από τρίτο «Λιακατά».
Έχω λοιπόν δήμαρχε και μοναχικέ καβαλάρη, τις εξής ερωτήσεις να σου κάνω........

1. Μόνος σου δεν διάλεξες συνεργάτες; Μόνος σου δεν διάλεξες βεζίρη και βεζυροπούλα; (μήπως σου τους επέβαλλε κανείς;) Το σκεπτικό σου φαντάζομαι είναι, ότι ήταν ικανοί. Ικανοί για τι πράγμα; Για να σε βοηθήσουν. (η έχουν άλλου είδους κρυφές ικανότητες και χάρες, που εμείς οι αδαείς δεν τις γνωρίζουμε;) Τότε; Τι συμβαίνει και είσαι μόνος σου;
ΑΡΑ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ
2. Δεν έχεις δημοτική επιχείρηση; Σε τι χρειάζεται; Γιατί φρόντισες να την αποδυναμώσεις αφού όπως λες δεν έχεις άλλον. Και εάν δεν μπορεί να διοργανώσει η δημοτική σου επιχείρηση μια εκδήλωση τέτοια τότε πια είναι η χρησιμότητά της; Και γιατί είναι χρεωμένη τόσα λεφτά;
ΑΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΎΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ
3. Άντε και είσαι μόνος σου. Ποιους κάλεσες για να σε βοηθήσουν και αυτοί αρνήθηκαν; Και αυτοί που προσκάλεσες γιατί δεν ήρθαν; Είναι απλώς πεισματάρηδες και σου κάνουν αντιπολίτευση ή είχες φροντίσει εσύ νωρίτερα να τους απαξιώσεις; Εγώ θα περιμένω να μου απαντήσεις (που δεν νομίζω ότι έχεις το ανάστημα να το κάνεις) ποιους κάλεσες σε συνεργασία. Δεσμεύομαι να τους εγκαλέσω δημόσια και να τους ρωτήσω γιατί δεν ήσαν δίπλα σου.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ δΉΜΑΡΧΟΣ.
4. Μήπως είσαι ο μόνος που δεν διέγνωσες την λάθος ημερομηνία του εορτασμού του Ντολμά; Και καλά δεν τη διέγνωσες. Δεν έχεις ΕΝΑΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ για να σε ενημερώσει; Μήπως οι άλλοι που όπως λες σε άφησαν μόνο σου, απλώς δεν δέχτηκαν να Καρναβαλίσουν και να Κανιβαλίσουν τον Λιακατά και την θυσία του; Μήπως οι άλλοι δεν θέλησαν να καταθέσουν στεφάνια στο σωλήνα των λυμάτων, φορώντας αποκριάτικα καπελάκια;
ΡΩΤΑΩ ΜΗΠΩΣ;
Δεν τα γράφω αυτά για να σου χαλάσω το άλλοθι που έχεις για τους «Λιακατάδες» της Αθήνας για τα χάλια που θα αντικρίσουν, όταν με το καλό έρθουν. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΧΑΛΑΣΩ.
Μόνος σου διάλεξες να είσαι μόνος σου. Μόνος σου διάλεξες την επιστροφή φραγκούλη και την διατήρηση της τσίντζου. Μόνος σου διάλεξες να θέσεις εαυτόν εκτός κοινωνίας. Μόνος σου διάλεξες να γίνεις ναπολεοντότερος του Ναπολέοντος, αν και στην πραγματικότητα δεν είσαι παρά ο συνοδός του Τεν-Τεν. Μόνος σου διάλεξες να μην έχεις συμμάχους. Μόνος σου διάλεξες τον μοναχικό δρόμο. Μόνος σου διάλεξες να απομακρύνεις από γύρω σου όλους τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν.Μόνος σου, μόνος σου, μόνος σου....
Γι αυτό δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΘΙ. Το μόνο άλλοθι που μπορούσες να προβάλλεις για το ποιος φταίει Θα το βρεις, αν κοιταχτείς στον καθρέφτη σου.
Άσε λοιπόν τα κλαψουρίσματα, αναλογίσου τις ευθύνες σου, και σώσε οτιδήποτε αν σώζεται. Τον τρόπο τον ξέρεις, και αν δεν τον ξέρεις να μας διαβάζεις πιο εντατικά.

Στη φωτό το εξώφυλλο του δίσκου που μόλις κυκλοφόρησε με διάφορα κλαψιάρικα τραγούδια.Περιέχει τις επιτυχίες ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΦΛΟΜΩΣΑ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ και ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΧΤΗΚΑ, ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΑΓΚΟΎΛΗ,και ΘΑ ΦΥΓΩ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΤΖΑΜΕΣ καθώς επίσης και την παγκόσμια αναγνωρισμένη επιτυχία, ΘΑ ΦΥΓΩ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΙΚΟ ΤΑ ΝΤΕΛΙΚΟ.



Ο Δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: