Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Τα 12 ΔΕΝ των Μ.Ε.Π.


Βρέθηκα σε μια συζήτηση (και αυτή τη φορά μιλάω πολύ σοβαρά, δεν είναι από τις συζητήσεις που ξέρετε) και το θέμα ήταν το Μ.Ε.Π. Φυσικά δεν γνώριζαν ότι είμαι ένας Μ.Ε.Π. και έτσι είχα την ευκαιρία να ακούσω ανθρώπους που επισκέπτονται τη σελίδα μας, και το τι γνώμη έχουν για μας. Υπήρχε ένα θέμα που συζητήθηκε πολύ. Που το πάνε; Τι σκοπούς έχουν; Θέλουν να πολεμήσουν ή να ρίξουν το Γαλάνη; Είναι τσακωμένοι με τον Φραγκούλη; Είναι κάποιος ο οποίος θέλει να είναι ο επόμενος δήμαρχος και στρώνει το έδαφος πολεμώντας και αποδυναμώνοντας τον Σταράμο και τον Γαλάνη; Τι ζητάνε; Είναι ο Μπρούνος; Είναι ο Μπότας; Είναι η Δέσποινα; Είναι ο Σφυρής; Είναι ο Πολιτιστικός έτσι γενικά; Είναι ο Ζαφείρης; Είναι ο Βασιλείου; Είναι οι ψαράδες; Μέχρι και ο Νίκος Σαμαντάς ο αντιδήμαρχος έπεσε στο τραπέζι. Και το σπουδαίο είναι ότι για όλους αυτούς στο ερώτημα «γιατί να είναι αυτός;» για όλους υπήρχε ένα διότι. Ποιος είναι τελικά και τι θέλει; Και κατέληξε ο «σοφός» της παρέας. Πάντως εγώ είμαι σίγουρος ότι σε λίγο καιρό θα δείτε θα το γυρίσουν το παραμύθι και θα αρχίσουν σιγά-σιγά να φανερώνονται και να στηρίζουν κάποιο υποψήφιο δήμαρχο και έτσι θα καταλάβουμε ποιοί είναι.
Επειδή λοιπόν φανταζόμαστε ότι αυτό το ερώτημα θα το έχετε πάρα πολλοί, αισθανόμαστε ότι πρέπει να απαντήσουμε.
1ον Σταματήστε πιά να προσπαθείτε να γίνετε Ηρακλής Πουαρώ. Δεν είμαστε κανένας από όλους αυτούς, (δεν πέτυχαν ειλικρινά κανέναν), αλλά είμαστε... όλοι μαζί ταυτόχρονα οι δημότες αυτής της πόλης. Είμαστε μέλη της μικρής μας κοινωνίας, αγανακτισμένοι από τα αδιέξοδα, την υποκρισία και την αδράνεια που βιώνει ο τόπος μας.
2ον Δεν είμαστε ομάδα στήριξης κανενός υποψήφιου δήμαρχου. Δεν θα στηρίξουμε και δεν θα υπερασπιστούμε κανέναν που θα ξεκινήσει στα καλά καθούμενα ουρανοκατέβατος ένα χρόνο πριν τις εκλογές να έρθει να μας σώσει. Έχουμε ήδη τοποθετηθεί σε μια περίπτωση που έπεσε στην αντίληψή μας και τους αποκαλέσαμε ποντίκια. (Δεν δημοσιοποιήσαμε το όνομα γιατί δεν τοποθετήθηκε επίσημα, και μάλλον μετά τα άρθρα μας το σκέφτεται πολύ σοβαρά). Η ίδια αντιμετώπιση περιμένει και τους άλλους υποψήφιους Μεσσίες. Το πρόβλημά μας δεν είναι ποιόν θα στηρίξουμε. Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε καμία αξιόπιστη λύση να σας προτείνουμε.
3ον Δεν υποκινούμαστε από φιλοδοξία να γίνουμε εμείς οι ίδιοι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι με σκοπό να βιοποριστούμε με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε επαγγελματίες, με σταθερές δουλειές και εισόδημα, και δεν είμαστε αρχο και εξουσιο-μανείς. Ταυτόχρονα όμως είμαστε και ανήσυχοι για το μέλλον μας.
4ον Δεν μας βάζει κανείς να το κάνουμε, και δεν έχουμε καθοδηγητές και υποκινητές.
5ον Δεν πιέζουμε κανέναν να ασπαστεί και να υποστηρίξει αυτά που γράφουμε. Εσείς διαβάζετε και μόνοι σας βγάζετε συμπεράσματα.
6ον Δεν φανταζόμαστε τα θέματα που γράφουμε, αλλά είναι αυτά τα ίδια για τα οποία μιλάει όλη η πόλη. Εμείς απλώς διαλέξαμε τον δικό μας τρόπο να τα προβάλλουμε. Διαλέξαμε την σάτιρα και το αστείο, όχι για να γίνει πιο εύπεπτο το θέμα, αλλά γιατί έχουμε ανάγκη να γελάσουμε κάτι το οποίο λείπει από την πόλη μας εδώ και πολύ καιρό.
7ον Δεν είμαστε αναρχικοί, όπως μας αποκάλεσε ο Φραγκούλης, γιατί σε αντίθεση με τον ίδιο, σεβόμαστε τους θεσμούς και την αυτοδιοίκηση, πράγματα τα οποία φρόντισε η δημοτική μας αρχή να καταρρακώσει.
8ον Δεν χρηματοδοτούμεθα από κανέναν και δεν κατασπαταλούμε δημόσιο χρήμα χωρίς στόχο και σκοπό.
9ον Δεν εκβιάζουμε κανέναν και δεν βγάζουμε από την τσέπη την κομματική μας ταυτότητα, προκειμένου να πετύχουμε τον σκοπό μας.
10ον Δεν γράφουμε, σε αντίθεση με άλλους μεγαλοεκδότες, ορμώμενοι από την προσωπική μας πικρία, από τα δικά μας μικροσυμφέροντα, από μια συμφωνία που χάλασε, από ένα χατίρι που δεν μας έγινε।
11ον Δεν λέμε όχι στην κριτική που σας έχουμε καλέσει πολλές φορές να μας κάνετε, και είμαστε εδώ, να δημοσιεύσουμε ακόμα και την κριτική εκείνη που θα μας κάνετε και δεν θα μας αρέσει.
&
12ον Δεν χρησιμοποιούμε αυτή την σελίδα σαν βήμα που θα θέλαμε να έχουμε και δεν μας έδωσαν, άλλα σαν δίαυλο επικοινωνίας με εσάς που έχετε τους ίδιους προβληματισμούς με εμάς।
Συντακτική ομάδα των Μ.Ε.Π.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα θέλαμε πάρα πολύ (και πολλοί) να πιστέψουμε ότι λέτε την αλήθεια με αυτά τα 12 ΔΕΝ. Μην μας απογοητεύσετε.

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

ελπίζω, ότι ΔΕΝ σας απογοητεύσαμε
Μ.Ε.Π.