Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ο ΚΎΡΙΟΣ νίκος μας, ο ΔΙΚΟΜΑΝΗΣ


Κατάληψη στο Λύκειο της πόλης μας και το ερώτημα πλανάτε αμείλικτο μεταξύ ημών. Εννοώ των δήθεν ενηλίκων, που οι πιο πολύ από εμάς έχουμε και ένα παιδί, άλλος ανίψι, άλλος εγγόνι ή βαφτιστήρι τέλος πάντων, που φοιτά σε αυτό, το ας πούμε σχολείο.
Μεγάλη η συζήτηση, είναι νόμιμες οι καταλήψεις ή όχι; Κάνουν καλά ή δεν κάνουν τα παιδιά, φταίνε οι γονείς τους ή δεν φταίνε; Ιδού οι απορίες.
Ανέλαβε να λοιπόν να απαντήσει σε όλα αυτά, ο άτεγκτος, ο άμεμπτος, ο αδιάφθορος, ο τέλειος, ο ακατανίκητος, ο υποδειγματικός, ο βάλτε ότι καλολογικό στοιχείο (που λέγαμε παλιά στο δημοτικό) θέλετε, νίκος Δικομανής (ήθελα να γίνω δικαστής αλλά ήμουν ξύλο απελέκητο) αντιδήμαρχος. Εμείς θα προσθέταμε ο αλλοπρόσαλλος, αλλά όπως έχει πει ο Τειρεσίας, εμείς είμαστε καθάρματα και παλιάνθρωποι.
Πάντως, ο κύριος νίκος μας ο Δικομανής, φρόντισε........, ενεργώντας σαν γονιός (και δικαίωμα του ήταν), να ενημερώσει, να ενεργοποιήσει, να κινητοποιήσει, όποιον μπορούσε για να εμποδίσει ή τέλος πάντων να λύσει την κατάληψη που ξεκίνησε στο Λύκειο της πόλης μας. Εγώ συμφωνώ μαζί του, ποοολύ καλά έκανε. Σήμερα όμως, που επισκέφτηκε εν εξάλλω το σχολείο, παρέα με τον αποτυχημένο και καταδικασμένο δήμαρχο νικολέοντα γαλανάρτη τον αλαζόνα του χήτη (αυτό είναι το πατρώνυμο και από και εμπρός θα αναφέρεται στον τίτλο του) ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕ ΓΟΝΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΊΧΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΜΗΔΑΜΙΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ. Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτό τον τίτλο, που εμείς δυστυχώς φροντίσαμε να πάρει, απειλούσε τους πάντες και τα πάντα. Θεούς, δαίμονες, αγγέλους, διαβόλους ΚΑΙ τριβόλους.
Κραδαίνοντας ωσάν σημαία ιστιοφόρου τον νόμο, Π.Ν.Π. 04-12-1999 (Φ.Ε.Κτ.Α΄/4.12.99) Νόμος Π.Ν.Π. 1999, ο οποίος λέει: «Όποιος καθ΄οιονδήποτε τρόπο παρεμποδί-ζει,διαταράσσει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία των δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή παρανόμως παραμένει στους χώρους λειτουργίας αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλά-χιστον έξι μηνών. Η ποινική δίωξη των υπαιτίων ασκείται αυτεπαγγέλτως» απειλούσε ή έστω απαιτούσε την εφαρμογή του νόμου.
Μπράβο, αυτό λέει ο νόμος, θερμά συγχαρητήρια που τον γνωρίζετε κύριε νίκο μας.
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ στην εφαρμογή του νόμου.
Αύριο το πρωί να ζητήσεις κύριε νίκο μας να κινηθούν οι ποινικές διαδικασίες που προβλέπονται, κατά παντός που παραβιάζει το νόμο. Και εμείς μάρτυρες, στη μήνυση κατά του κατσούλη που έχει καταπατήσει την παραλία και δεν υπάρχει πέρασμα, κατά του δήμαρχου Αιτωλικού γιατί ο νόμος προβλέπει (άρθρο 91 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων) ότι πρέπει να είναι κάτοικος Αιτωλικού και αυτός δεν είναι, κατά της Αμάλθειας για μόλυνση της λιμνοθάλασσας, κατά των σφαγείων για μη τήρηση των όρων υγιεινής, κατά του δήμαρχου Αιτωλικού γιατί απέσυρε μελέτη σχετική με την νέα χάραξη του αιγιαλού και της παραλίας, κατά του δήμαρχου Αιτωλικού για την ποιότητα του νερού που πίνουμε, κατά του δήμαρχου Αιτωλικού για την μη κατάθεση προϋπολογισμών και ισολογισμών, κατά του δήμαρχου Αιτωλικού για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Μουσείο «Βάσω Κατράκη», κατά του δήμαρχου Αιτωλικού για παράνομες προσλήψεις και απολύσεις, για υποψία κατάχρησης δημόσιου χρήματος και για να τελειώνουμε, γιατί απλώς και μόνο και υπάρχει ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, σαν συνυπεύθυνων για όλα τα παραπάνω, και τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή να καταθέσεις μήνυση κατά των παιδιών και των γονιών τους για την κατάληψη του Λυκείου και είπαμε εμείς μάρτυρες.





Κασσάνδρα

γράφοντας αυτό το άρθρο, μου γεννήθηκε μια απορία και θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.
Ο χαζονικολέων γιατί πήγε μαζί του στο Λύκειο, αφού αυτός ο αλλοπρόσαλλος υποτίθεται ότι πήγε σαν γονιός και όχι σαν αντιδήμαρχος, αυτός τι δουλειά είχε; Γιατί αν πήγε για να στηρίξει το αίτημα ενός γονιού, τότε και εγώ ζητάω να έρθει να πάμε μαζί στον γιατρό τον γιό μου, που τον πονάει το τσουτσούνι του, για να του κρατάει στο δρόμο και μετά να καταθέσουμε μήνυση κατά του τσουτσουνιού, για ανάρμοστο πόνο σε ακατάλληλη στιγμή. Και αν δεν ξέρει ποιός νόμος είναι αυτός θα αναθέσουμε στον Alloprosalos Nikos να βρει έναν σχετικό νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: