Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η Τόνια καλεί εισαγγελείς και επιθεωρητές για τους βιολογικούς καθαρισμούς


Που πήγαν τα λεφτά?

Αν και από τη Φθιώτιδα πέρασαν τρια κοινοτικά πακέτα στήριξης και έπεσαν πολλά εκατομμύρια ευρώ, ο νομός είναι στο σημείο μηδέν.
Το πανηγύρι τελείωσε, είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η οποία ζήτησε την παρέμβαση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ενώ θα ενημερώσει και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το...
"φαγοπότι" που έγινε με τους βιολογικούς καθαρισμούς πολλών Δήμων της Φθιώτιδας.

Από τις απαντήσεις που έδωσαν τα Υπουργεία Οικονομίας και Περιβάλλοντος στην Ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου, σχετικά με τη λειτουργία των Βιολογικών Καθαρισμών Αταλάντης, Μαλεσίνας, Στυλίδας, Σπερχειάδας- Μακρακώμης και Κ. Βούρλων, προκύπτει ότι ενώ έχουν διατεθεί περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους (ΕΑΠΤΑ, ΠΕΠ, ΥΠΕΣΔΑ, ENVIREG) για την κατασκευή τους και παρότι τα έργα έχουν παραληφθεί, δεν λειτουργούν σχεδόν στο σύνολό τους, ενώ είναι εμφανής η απουσία ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η κ. Τόνια Αντωνίου κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Το συμπέρασμα είναι ότι ενώ πέρασαν από τη χώρα μας τρία κοινοτικά πακέτα στήριξης ο νομός είναι στοσημείο μηδέν. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, εγείρονται σοβαρά ζητήματα σε σχέση με τη διαχείριση των χρημάτων και διαπιστώνεται σοβαρό έλλειμμα ελέγχων.
Επειδή ενέργειες όπως αυτές μας έχουν οδηγήσει στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που καλείται σήμερα να πληρώσει ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του προκειμένου να βγούμε από την κρίση, πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι το πανηγύρι τελείωσε.
Για το λόγο αυτό ζήτησα την παρέμβαση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και θα ενημερώσω αρμοδίως τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια, είναι απαραίτητη η άμεση κατασκευή βιολογικών καθαρισμών και αποχετεύσεων σε όλη την παραλιακή ζώνη του Νομού Φθιώτιδας και σε περιοχές με ευαίσθητους αποδέκτες. Σε καμία περίπτωση όμως τα φαινόμενα του παρελθόντος δεν μπορεί να επαναληφθούν».

http://www.lamiareport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: