Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΤΟΜΙΝΟ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Γενίκευση των καταλήψεων δημαρχείων σε όλη την Ελλάδα με αφορμή αυτή του δημαρχείου Αθηναίων που ξεκίνησε τη Δευτέρα το απόγευμα από τους συναδέλφους τους στην πρωτεύουσα, θα επιχειρήσουν οι συμβασιούχοι.

Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, συζητήθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Συμβασιούχων και αποφασίστηκε ότι πλην της υποστήριξης των συναδέλφων τους του Δήμου Αθηναίων που θα εκφρασθεί τις επόμενες ημέρες με συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα, θα γίνει ενημέρωση στα τοπικά σωματεία των συμβασιούχων προκειμένου και οι συμβασιούχοι των δήμων (και όχι μόνο) στην περιφέρεια να διεκδικήσουν με τον ίδιο τρόπο με αυτούς της Αθήνας τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το θέμα προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση που το τελευταίο που θα ήθελε ήταν να βρεθεί απέναντι σε κύμα καταλήψεων στους δήμους όλης της χώρας.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ετοιμάζεται να συζητήσει την απόσυρση από την ημερήσια διάταξη του δ.σ. της προκήρυξης θέσεων για νέους συμβασιούχους, υπό τον όρο να λήξει η κατάληψη. Αυτό πρόκειται να μεταφέρει στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρο με τον οποίο συναντάται στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης στο δημαρχείο της οδού Λιοσίων παρουσία και των εκπροσώπων των σωματείων εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων.


http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/10695

Δεν υπάρχουν σχόλια: