Οι δημότες του Αιτωλικού σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί στη πράξη το σχέδιο Καλλικράτης. Σε αυτή τη περίπτωση την πλήρωσε η ταμπέλα η οποία εκτός από τις χρηστικές οδηγίες που δίνει, υπογράφετε ως δήμος ιεράς πόλεως Μεσολογγίου. Δεν μπήκαν καν στο κόπο να γράψουν ούτε τις λέξεις δημοτική ενότητα Αιτωλικού. Μπήκαν όμως στο κόπο οι Αιτωλικιώτες και διόρθωσαν τα κακός κείμενα. Από την αρχή της εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης, όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν θα πάει καλά. Χαρακτηριστικές ήταν ακόμη και οι συγκεντρώσεις των συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές, οι οποίες στη καλύτερη περίπτωση κατάφερναν να αναγκάσουν να δώσουν το παρόν, 10 έως 15 Αιτωλικιώτες. Το υπόλοιπο σώμα απαξίωσε, καταρχάς το σχέδιο Καλλικράτης και δευτερευόντως όλους τους υποψηφίους που διεκδικούσαν το ψήφο του ώστε να γίνουν μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου της Ιεράς πόλης.
Ο πόλεμος συνεχίστηκε με εκείνη την επαίσχυντη ταμπέλα που κρέμασαν οι γενίτσαροι του Μεσολογγίου, την επόμενη κιόλας των εκλογών η οποία ήταν και η μοναδική σε όλο το νέο ιερό δήμο, όπου έγραφε φαρδιά πλατιά ΄΄Δήμος Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου΄΄. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, ομάδα πολιτών του Αιτωλικού μαύρισε την
ταμπέλα και ανάγκασε τους υπεύθυνους σε άτακτη υποχώρηση.
Αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται μέχρι σήμερα αμείωτος, υποδηλώνοντας ότι ένας νόμος ή ένα σχέδιο, μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στη περίπτωση που τυγχάνει αποδοχής από αυτόν που καλείτε να τον εφαρμόσει.
Το Αιτωλικό δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει ότι δεν έχει καμιά σχέση με το νέο ιερό δήμο του Μεσολογγίου. Οι εκπρόσωποί του όπως η κ. φούντα ή όπως αλλιώς την λένε, φαντάζει σαν σκιά σε ένα κτήριο το οποίο έχει λεηλατηθεί από τους προκατόχους της, γαλάνη-φραγκούλη και αποδεικνύετε ανίκανη στην επίλυση του οποιουδήποτε προβλήματος μικρού ή μεγάλου, αντιπαραθέτοντας το μεγαλειώδες επιχείρημα ότι δεν μπορεί να λάβει η ίδια αποφάσεις.
Τα προβλήματα καθημερινά διογκώνονται μέχρι να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις, πράγμα που θα σημάνει την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των δημοτών του Αιτωλικού.
Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι γενίτσαροι του Μεσολογγίου είναι να προσφύγουν από μόνοι τους στη δικαιοσύνη και να ζητήσουν την αποπομπή του Αιτωλικού από τον ιερό δήμο. Είναι ένα γεγονός που είτε αργά είτε γρήγορα θα έρθει και μιας που θα έρθει, ας μην ακροβατούν πάνω στις σχέσεις και τις ισορροπίες μεταξύ κατοίκων Μεσολογγίου – Αιτωλικού, γιατί αυτό μπορεί να γυρίσει ως μπούμερανγκ στις επιδιώξεις τους. Μπορεί το διαίρει και βασίλευε να δίνει αποτέλεσμα, αλλά μην ξεχνάμε ότι η κατάρρευση όταν έρχεται μετά από μια τέτοια πολιτική, είναι σαρωτική.
Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ
2 σχόλια:
σιγα ρε πολεμιστες, μη σκισετε κανένα καλτσον με τις μπαλάσκες
σε μια εποχή που γινονται συνενωσεις καλως η κακως καποιοι "ανυποταχτοι"ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΑΝΗ ΠΟΛΗ.Λες και δεν εχουν κλοινη ιστορια και κοινα χαρακτηριστικα.Επισης εχουν και κοινη υπαναπτυξη.Το ζητημα ειναι αν το Αιτωλικο ηταν κατι πριν την ενωση.Διοτι ειναι πισω 500 χρονια.Μια πολη νησι,πραγματικα υπεροχη και με ιστορια,που αξιζει να την κυκλοφορησεις ειναι γεματη γυφτους και απιθανους γραφικους τυπους που κανουνε επεισοδια με τον αρη αιτωλικου και εχουν και σωβινιστικες βλεψεις.Απο εκει και περα εχει και γλυκους και καλοκαρδους ανθρωπους.Ομως για την καταντια δεν φταιει το Μεσολογγι.Λες και αυτο ειναι καλυτερο.Αφειστε τα γραφικα λοιπον και τις μαλακιες ολκης και τρεξτε να αντιπολειτευτειτε ,να διεκδικησετε και να προταξετε για την πολη.Ειναι καλο που εχει ενα ενιαιο μετωπο η περιοχη.Καιρος ηταν.Απλα να σεβονται και τις τοπικες κοινωνιες και να προωθουν ζητηματα
Δημοσίευση σχολίου