Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΩΚΕΤΑΙ Ο Μ.ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ Εκρηκτικές εξελίξεις: "Δένουν" το ΠΑΣΟΚ με το σχέδιο δολοφονίας του Κ.Καραμανλή

Εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών της Vodafoneκαι του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή ( η δικογραφία έχει συνενωθεί με αυτή που αφορά στο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού), καθώς η ανακριτική έρευνα που είναι σε εξέλιξη, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά σε πρόσωπο που δείχνει να έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση.

Κατά τις πληροφορίες, ο ανακριτής, κ. Δ. Φούκας, που ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει ζητήσει (και έχει ασκηθεί) δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού και πρώην Γενικού Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και επιστήθιου φίλου του Γ.Παπανδρέου, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Η δίωξη σε βάρος του αφορά στο κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απόρρητων μυστικών της πολιτείας.

Δίωξη για φυσική αυτουργία στο αδίκημα που αντιμετωπίζει ο κ. Καρχιμάκης, έχει ασκηθεί και σε ...υπάλληλο της ΕΥΠ, η οποία έχει απολογηθεί στον ανακριτή και έχει αφεθεί ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώπιον του ανακριτή τέθηκε αναφορά που είχε συντάξει υπάλληλος της ΕΥΠ, η οποία υποστήριζε ότι η συνάδελφός της, που πλέον διώκεται, τροφοδοτούσε τον κ. Καρχιμάκη με απόρρητα έγγραφα.

Σύμφωνα με το Μega ο πρώην υπουργός θα απολογηθεί για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική πράξη της παραβίασης μυστικών της πολιτείας, καθώς μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και το γραφείου του κ.Καρχιμάκη εντοπίστηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα με ημερομηνίες, κυρίως από το 2005 έως το 2007.
Πρόκειται για έγγραφα που φέρουν «βαθμό ασφαλείας» και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έφτασαν στα χέρια του κ. Καρχιμάκη από έναν πρώην υπάλληλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Σε ό,τι αφορά τώρα εκείνο το σκέλος της υπόθεσης, που έχει να κάνει με τις υποκλοπές, ο ανακριτής έχει προχωρήσει σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ έχει στα χέρια του και μαρτυρία-«φωτιά».

Πρόκειται για την κατάθεση ενός προσώπου, ο οποίος έχει κατονομάσει έναν αλλοδαπό, που φέρεται να είχε ρόλο-«κλειδί» στις υποκλοπές.

Ακόμη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανακριτής αποστέλλει στο Μέριλαντ των ΗΠΑ νέο αίτημα για τα καρτοκίνητα-σκιές, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κ. Φούκας είχε ζητήσει τη συνένωση των δύο δικογραφιών, δηλαδή των υποκλοπών και του αποκαλούμενου σχεδίου δολοφονίας Καραμανλή, θεωρώντας ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία, που συνδέουν τις δύο υποθέσεις.

Τελικώς, οι δύο δικογραφίες συνενώθηκαν με δικαστικό βούλευμα τον περασμένο Αύγουστο.

Μετά τη συνένωση των δικογραφιών για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του αποκαλούμενου σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, ο τρίτος τακτικός ανακριτής, Δημήτρης Φούκας, προχωρεί στην υποβολή νέου αιτήματος δικαστικής συνδρομής, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία μετά από μια πολύ σημαντική μαρτυρική κατάθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε στον ανακριτή, πρόσωπο, το οποίο έδωσε στοιχεία για αλλοδαπό που βρισκόταν στην Ελλάδα από το 1997 έως το 2010 με άλλη ιδιότητα από την πραγματική του και όπως κατήγγειλε, οργάνωσε το σύστημα υποκλοπών, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: