Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ΣΥΜΜΑΧΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ Υπ. Δήμαρχος Πάνος Παπαδόπουλος



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία. Οι δημότες του διευρυμένου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θα κληθούν στις 18 και 25 Μαϊου να επιλέξουν την μελλοντική Δημοτική αρχή που θα τους εκπροσωπήσει για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια. Το τοπίο συσκοτίζουν οι πολλές υποψηφιότητες, οι συνεχείς μεταγραφές και αποχωρήσεις, η εμφάνιση στο προσκήνιο φθαρμένων προσώπων του παρελθόντος, η απέλπιδα προσπάθεια της δημοτικής αρχής να περισώσει ότι μπορεί και κυρίως οι συντονισμένες προσπάθειες ανακοπής του ισχυρού ρεύματος ανατροπής που ο συνδυασμός μας εκφράζει. Ταυτόχρονα οι λογικές της συναλλαγής βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη με σκοπό να επιτείνουν αφενός μεν ακόμη περισσότερο την σύγχυση των εκλογέων και αφετέρου να οδηγήσουν στον πάτο του βαρελιού την προγραμματική αντιπαράθεση των υποψήφιων Δημάρχων.

Πλην του συνδυασμού μας που έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις-επεξεργασίες κανείς άλλος συνδυασμός μέχρι σήμερα δεν μιλάει για την ταμπακιέρα: δηλαδή: τι θα κάνει για τον Δήμο Μεσολογγίου σε κάθε τομέα ευθύνης αλλά και προοπτικής του. Και επειδή τα προβλήματα, οι θέσεις και οι προτάσεις έχουν αποδέκτες και περιεχόμενο, θα θέλαμε να ρωτήσουμε ιδιαίτερα τους θιασώτες της φιλελεύθερης αντίληψης στο χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καραπάνος- Μουρκούσης) τα παρακάτω:

Α) Είστε υπέρ της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας των υπηρεσιών του Δήμου ναι ή όχι; Αν όχι τεκμηριώστε με σαφήνεια την άποψή σας.

Β) Θεωρείτε την ύδρευση και την αποχέτευση κοινωνικό αγαθό; Η Δημοτική αρχή πρέπει να τις παρέχει στους δημότες όπως αρμόζει στις σύγχρονες κοινωνίες; Ποια είναι η άποψη σας για την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της αποχέτευσης;

Γ) Ποια η άποψη σας για τον σχεδιασμό εργοστασίων ανακύκλωσης; Ο Δήμος πρέπει να έχει ρόλο, πόσο μάλλον ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων;

Δ) Ποια είναι η θέση σας για την ιδιωτικοποίηση των Αλυκών Α.Ε.; Η πρόσφατη περιβαλλοντική αθλιότητα στην Πλώσταινα δεν σας ακουμπάει καθόλου; Γιατί η Πλώσταινα να μην επανενταχθεί στην λιμνοθάλασσα και ο Δήμος Μεσολογγίου με την μορφή μονομετοχικής Α.Ε. του Δήμου να έχει κυρίαρχο ρόλο;

Ε) Ποια η άποψη σας για Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και την τύχη της Μαρίνας; Θεωρείτε χρησιμότερο να πάει στο ΤΑΙΠΕΔ; Αν ναι, αιτιολογήστε το.

ΣΤ) Πώς θα αντισταθείτε στους μνημονιακούς φίλους σας και τους τοπικούς τους εκφραστές για το μέγα ζήτημα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου; Θα ακολουθήσετε την ίδια τακτική που μέχρι σήμερα ακολουθείτε καλύπτοντας ή κάνοντας παιχνίδια με όσους και με την βούλα αλλά και με την δική τους ψήφο βάζουν καθημερινά ταφόπλακα στην ομαλή λειτουργία του; (Σαλμάς –Καραγκούνης)

Ζ) Γιατί κάνετε τον αδιάφορο για το θέμα του ΤΕΙ, προσδοκώντας την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος για τα μελλούμενα από τον Σεπτέμβριο του 2014;

Η) Γιατί δεν κουνήσατε το δαχτυλάκι σας στην κατάργηση της Ακαδημίας της Ελευθερίας από τους κυβερνητικούς βουλευτές;

Αυτά και άλλα πολλά να γνωρίζετε εκ των πραγμάτων θα μπουν στην προσεχή προεκλογική ατζέντα, όσο και αν κάποιοι στο όνομα της «ηρεμίας» και της «κοσμιότητας» αλλά και της πολιτικής αφασίας και ένδειας επιχειρημάτων θα λέγαμε εμείς, δεν επιθυμούν να συζητηθούν και βέβαια οι προοπτικές και το αναπτυξιακό μοντέλο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Να πούμε τέλος ότι οι συνεχιζόμενες πρακτικές δεκάδων αναθέσεων, κατατμήσεων, μικροεξυπηρετήσεων – σε πείσμα όλων όσων αποδίδουν στις πιο προηγούμενες Δημ. Αρχές αυτή την πρακτική -  δεν αναδεικνύει την διαφορετικότητα μιας δημοτικής αρχής που έχει ανάγκη ο τόπος. Επιπρόσθετα οι φθαρμένες αντιλωσης ﷽﷽﷽﷽﷽αν σε όλα τα επίπεδα πομΤΕ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ!

ήψεις του παρελθόντος που δοκιμάστηκαν, απέτυχαν και απαξιώθηκαν σε όλα τα επίπεδα καλό θα είναι να μην εμφανίζονται με τον μανδύα της ύστερης δικαίωσης.

Οι δημότες γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ!

Υπηρετούμε το νέο και την ανατροπή και είμαστε σίγουροι ότι θα το πετύχουμε!



Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: