Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πιστεύουν ότι ο μονόφθαλμος Αντίχριστος του Ισλάμ είναι εδώ (βίντεο)

Φωτογραφίες ενός μονόφθαλμου μωρού που θεωρείται ότι απεικονίζουν τον Ντατζάλ (Dajjal)- Αντίχριστος του Ισλάμ – διέρρευσαν στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες και τις έχουν δει χιλιάδες. Σκοπός είναι να πείσει τους μουσουλμάνους ότι το τέλος είναι κοντά και ότι μόνο οι ενάρετοι θα σωθούν.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος δημοσίευσε αυτές τις φωτογραφίες, αλλά αναλυτές λένε ότι παρόμοια περιστατικά έχουν βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος για να κατατάξει μαχητές από το Ιράκ και τη Συρία.

«Αυτός είναι ο ιδεολογικός πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους, πιστεύουν πολύ σε αυτά», λέει ο Αϊμένα Ζαουάντ αλ Ταμινί (Aymenn Jawad al-Tamimi), συνεργάτης του Φόρουμ Μέσης Ανατολής (Middle East Forum), μια συντηρητική «δεξαμενή σκέψης» (think tank) με βάση την Ουάσιγκτον. «Είναι σίγουρα ένας τρόπος για να στρατολογήσουν νέους».

Οι φωτογραφίες του μονόφθαλμου μωρού είναι αληθινές, αλλά η πηγή δεν είναι γνωστή. Φωτογραφίες από το παρακάτω βίντεο, που δείχνουν τον Αντίχριστο του Ισλάμ στο Ισραήλ, έχουν προκαλέσει... «επιδημία» στο Twitter. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το μωρό γεννήθηκε στη Βολιβία το 2008.




Άλλη μια φωτογραφία, που υποτίθεται επίσης ότι αναπαριστά τον Αντίχριστο, δείχνει ένα μωρό που γεννήθηκε και πέθανε στην Ινδία το 2006. Έχει εμφανιστεί επίσης πολλές φορές στο twitter με παρόμοιες δυσοίωνες προειδοποιήσεις.

Ο άνθρωπος που τράβηξε την φωτογραφία, ο συγγραφέας Σκότ Κάρνι (Scott Carney), έγραψε για τη ζωή και τον θάνατο του μωρού σε ένα άρθρο του Wired. Εκείνη την εποχή, ο Κάρνι υποψιάστηκε ότι το σπάνιο γενετικό ελάττωμα του παιδιού, γνωστό ως κυκλωπισμός, εμφανίστηκε λόγω ενός πειραματικού φαρμάκου για τον καρκίνο που λάμβανε η μητέρα του, με την ονομασία κυκλοπαμίνη (Cyclopamine).

Τρία χρόνια αργότερα, είδε την φωτογραφία να χρησιμοποιείται ως ανακοίνωση της γέννησης του Αντιχρίστου του Ισλάμ.

«Είναι ενοχλητικό να βλέπω την δουλειά μου να χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο», είπε. «Πρόκειται πιθανότατα για τα τρολ (trolls) του διαδικτύου του Ισλαμικού Κράτους. Με όλα αυτά που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι ψάχνουν για σημάδια της Αποκάλυψης».

Στο Κοράνι, υπάρχουν κάποια στοιχεία για την Αποκάλυψη. Για τους Μουσουλμάνους, μεγάλο μέρος της μυθολογίας σχετικά με το τέλος του κόσμου προέρχεται από τα χαντίθ, ρήσεις που αργότερα αποδόθηκαν στον Μωάμεθ, αλλά θεωρούνται δευτερεύοντες. Ο Ντάτζαλ, σύμφωνα με τα γραπτά, θα εμφανιστεί κοντά στο Ιράν και τη Συρία σε εποχές που η ομοφυλοφιλία και η χρήση ναρκωτικών θα είναι κάτι κοινό. Ο Αντίχριστος θα οδηγήσει 70.000 Εβραίους σε πόλεμο ενάντια του στρατού των ενάρετων, που θα ηγείται του Ιησού και ενός πολεμιστή με το όνομα Μάχντι. Οι τελευταίοι θα υπερισχύσουν και θα κυβερνήσουν τον κόσμο μέχρι την Ημέρα της Κρίσης, όταν οι ενάρετοι θα πάνε στον παράδεισο και οι υπόλοιποι στην κόλαση.

Η προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους δεν παρουσιάζει τον αρχηγό του, Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι (Abu Bakr al-Baghdadi) ως τον Μάχντι, αλλά πολλοί βγάζουν αυτό το συμπέρασμα. «Η ίδρυση του χαλιφάτου και οι μάχες στην περιοχή είναι ένα κάλεσμα σε τζιχάντ», είπε η Αν Σπέκαρντ (Anne Speckard), Καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν (Georgetown University) η οποία έχει γράψει εκτενώς για την ψυχολογία της τρομοκρατίας.

Οι περισσότεροι διαννοούμενοι Ισλαμιστές αναφέρουν ότι στα χαντίθ, ο Ντάτζαλ περιγράφεται ως ένας άνδρας που είναι τυφλός από το ένα μάτι, όχι κύκλωπας, οπότε ακόμα και μια ακριβής ερμηνεία του κειμένου ακυρώνει τις προσπάθειες του Ισλαμικού Κράτους για στρατολόγηση.

Όλη αυτή η κοσμοθεωρία είναι αυτό που κάνει την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους τόσο ανησυχητική. Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, είπε πρόσφατα: «Πρόκειται για μια οργάνωση που έχει μια στρατηγική στενά συνδεδεμένη με την θεωρία του τέλους του κόσμου και γι’ αυτό θα πρέπει να ηττηθεί».


tribune.gr
http://www.katohika.gr/2014/10/pistevoun-oti-o-monofthalmos-antixristos-tou-islam-einai-edo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: