Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Στο Μουσείο Αμφίπολης τα μάρμαρα που πέταξε η Ούλεν

Συνολικά 58 κομμάτια πλακών, βάρους περίπου 70 τόνων, που ανήκουν στον περίβολο του λόφου Καστά και τα οποία βρέθηκαν στη λίμνη Κερκίνη, μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αμφίπολης.

Πραγματοποιήθηκε το τελευταίο στάδιο της μεταφοράς των πλακών. Τα μάρμαρα, όπως γείσα, ορθοστάτες και στέψεις, είχαν αποκαλυφθεί πριν από λίγες ημέρες, όταν αποσύρθηκαν τα νερά της λίμνης Κερκίνης.

Τα μάρμαρα είχαν μεταφερθεί, το 1936 από την Ούλεν, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή του φράγματος της Κερκίνης.

Η μεταφορά των μαρμάρων από την περιοχή της λίμνης Κερκίνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης έγινε, πρωτίστως, για λόγους... συντήρησής τους, ενώ στη συνέχεια θα επιστραφούν στο λόφο Καστά – εκεί που ανήκουν – για την αποκατάσταση της περιβόλου.

Το ερχόμενο Σάββατο 29 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της ανασκαφικής περιόδου στον λόφο Καστά από την έφορο Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνα Περιστέρη, και τους συνεργάτες της, στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.

Θα είναι η πρώτη συνάντηση της Κατερίνας Περιστέρη με τους διαπιστευμένους συντάκτες στο ΥΠΠΟΑ, ενώ αναμένεται να δώσουν το «παρών» και αρχαιολόγοι, οι οποίοι και θα συνομιλήσουν μαζί της για συμπεράσματα και εκτιμήσεις σε σχέση με τα ευρήματα.



(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια: