Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

ΑΙΤΩΛΙΚΟ: 29/10/2014 ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 2
Πληροφορίες: Γ. Σφυρής 6979552389 gsfiris60@hotmail.com
Ειρ. Λαχανά 6940588813 irinilahana@gmail.com
ΠΡΟΣ:
Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου
κ. Καραπάνο Νικόλαο
Κοινοποίηση: αντιδήμαρχο Αιτωλικού κ. Σταράμο Παναγιώτη, Τοπικό Συμβούλιο Αιτωλικού, κ.κ. διευθυντές Γυμνασίου, Λυκείου Αιτωλικού, «τα γιοφύρια», «τα νέα του Αιτωλικού», «αιχμή», onairnews, etolikonews, etolikomep, radio92

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
Αξιότιμε κ. δήμαρχε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια προβλήματα, που έχουν σχέση με το Λύκειο Αιτωλικού και θέλουν άμεση αντιμετώπιση. Αυτά είναι:

-Ασφάλεια μαθητών . Τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, κατά τη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών μας στα σχολεία (1ο Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος, λόγω υπερβολικής και πολλές φορές άναρχης κίνησης οχημάτων. Ο κίνδυνος αυξάνεται όταν έρχονται και αναχωρούν τα λεωφορεία μεταφοράς μαθητών και ειδικότερα όταν ο καιρός είναι βροχερός.
Παρακαλούμε να προβείτε σε τέτοιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σημάνσεις και ότι άλλο χρειάζεται, γύρω από τα σχολεία, που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια στις μετακινήσεις.
-Φύλαξη σχολείου. Λόγω συχνών κλοπών και φθορών στο σχολείο μας, καθώς επίσης και σ ΄ άλλα σχολεία του Αιτωλικού, πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα με φύλαξη και κυρίως κατά τις βραδινές ώρες.
-Πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α. Ως μέγιστη προτεραιότητα, επιβάλλεται η δημιουργία όλων των απαιτούμενων υποδομών δια την ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες (μαθητών και επισκεπτών) στους χώρους χρήσης του σχολικού συγκροτήματος.
-Εγγραφή μαθητών Αιτωλικού σε σχολεία του Μεσολογγίου. Έχει παρατηρηθεί, με την ανοχή της πολιτείας, εγγραφή μαθητών β΄θμιας εκπαίδευσης, που κατοικούν μόνιμα στο Αιτωλικό, σε σχολεία του Μεσολογγίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της μαθητικής κοινότητας της πόλης μας με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.
Παρακαλούμε να ερευνηθεί εκ μέρους σας και να προβείτε στις ενέργειες που προβλέπονται γι αποκατάσταση, καθώς επίσης να μην συμβεί ξανά στο μέλλον.
-Μαθητές Β΄θμιας εκπαίδευσης από Φραγκουλέικα. Κανείς μαθητής από τα Φραγκουλέικα δεν έρχεται στο Γυμνάσιο –Λύκειο Αιτωλικού. Κυρίως πηγαίνουν στο Αγρίνιο, αν και η κοντινότερη πόλη είναι το Αιτωλικό. Και επειδή είναι και δημοτικό διαμέρισμα του δήμου μας, παρακαλούμε να υπάρξει ενδιαφέρον εκ μέρους σας ώστε οι πιο πάνω αναφερόμενοι μαθητές να έρθουν στα σχολεία μας. Οι απομάκρυνση απ αυτά, εκτός των άλλων, κόβει και τους μεταξύ μας δεσμούς .
-Μεταφορά μαθητών. Να γίνεται ταχτικός έλεγχος των λεωφορείων που μεταφέρουν τους μαθητές, σε καθημερινή βάση αλλά και στις εκδρομές.
- Καθαριότητα. Να υπάρξει μέριμνα καθαριότητας των χώρων του σχολείου που χρησιμοποιούνται και από συμπολίτες μας εκτός των μαθητών μας (π.χ. γυμναστήριο)
-Γυμναστήριο. Να γίνει ο έλεγχος και όποια επισκευή χρειάζεται, από τους αρμοδίους, για να σταματήσουν να εισέρχονται τα νερά της βροχής και στη συνέχεια να υπάρχει η δυνατότητα αποκατάστασης φθορών του.
-Αύλειος χώρος. Αναμόρφωση του χώρου με δενδροφύτεψη, κατασκευή υπόστεγου, επισκευή περίφραξης, τοποθέτηση ποδηλατοβάσεων, επισκευή και καθαρισμός φρεατίων όμβριων, βελτίωση φωτισμού.
-Πυρασφάλεια. Έλεγχος και βελτίωση πυρασφάλειας, καθώς και επιμόρφωση χρήσης των μέσων της.
-Αίθουσα συνεδριάσεων – εκδηλώσεων. Κατασκευή αίθουσας.
-Εργαστήρι φυσικών επιστημών. Κατασκευή αίθουσας ή παραχώρηση κοντέινερ.
-Ανακύκλωση. Επικοινωνία με την εταιρίες ανακύκλωσης, για έντυπο ενημερωτικό υλικό, σακούλες και τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης χάρτου- πλαστικών καθώς και καμένων λαδιών.
-Φωτοβολταϊκά στέγης. Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στέγης, που θα έχει αποτέλεσμα την εξασφάλιση των λειτουργικών αναγκών του σχολείου και όχι μόνο.
-Εξωτερικός χώρος του σχολείου. Καθαρισμός φρεατίων όμβριων υδάτων στην είσοδο του σχολείου, εξωραϊσμός του χώρου που βρίσκεται το άγαλμα του φιλέλληνα Άστιγγς, επισκευή του διπλανού υπαίθριου γηπέδου μπάσκετ, απομάκρυνση των χωματερών εκατέρωθεν αυτού, κατασκευή της πρώην παιδικής χαράς, κατασκευή υπόστεγου για την προστασία των μαθητών κατά την μεσημεριανή τους αναμονή των λεωφορείων, ασφαλτόστρωση των δρόμων μεταξύ των σχολικών συγκροτημάτων Γυμνασίου - Δημοτικού.
-Ασφαλής διάβασης γεφυριών. Οι μετακινήσεις των παιδιών μας, επί των γεφυριών, καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προς και από το σχολείο, για φροντιστήρια, αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες είναι επισφαλείς, διότι τα υπάρχοντα πεζοδρόμια, που είναι στενά, σε πολλά σημεία είναι κατεστραμμένα και ανύπαρκτα, καθώς επίσης υπάρχει ελλιπής φωτισμός στα δυτικά ενώ στ ανατολικά δεν υπάρχει καθόλου. Είναι απαραίτητο, επί των γεφυριών, να γίνει αποκατάσταση του ελλιπούς έως ανύπαρκτου φωτισμού, η επισκευή και κατασκευή πεζοδρομίων, όπου δεν υπάρχουν, με τις απαραίτητες σημάνσεις διάβασης πεζών και γενικότερα σημάνσεων βάσει του ΚΟΚ.
Με την ευκαιρία της επιστολής μας αυτής ζητάμε να συναντηθούμε για να συζητήσουμε τα πιο πάνω προβλήματα.
Ευχαριστούμε και είμαστε στη διάθεση σας για ότι αφορά το σχολείο, την ασφάλεια, την μόρφωση και την ψυχαγωγία των μαθητών.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιώργος Σφυρής Ειρήνη Λαχανά

Δεν υπάρχουν σχόλια: