Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Για να πάρεις μίζα δεν χρειάζεται να είσαι ξαπλωμένος! Τώρα κατάλαβες γιατί ο γιωργάκης έκανε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛάΟΣ;

Mετά τον κεραυνό της Δικαιοσύνης για offshore εταιρείες και μίζες, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ δήλωσε ότι παραμένει όρθιος. Περίεργο επιχείρημα, γιατί κανείς δεν έχει πει ότι για να πάρεις μίζα, πρέπει να είσαι ξαπλωτός.
Επί της ουσίας τα ερωτήματα παρέμειναν αναπάντητα και καλείται η Δικαιοσύνη να συμπληρώσει το παζλ. Είναι πασιφανές ότι τα κόμματα της πρώτης τρικομματικής κυβέρνησης - στην οποία ο κ. Καρατζαφέρης κυριολεκτικά αλώνιζε – ήταν χωμένα μέχρι τα μπούνια στο χορό με τις μίζες. Τα κόμματα ως προς τις μίζες δεν είχαν την... ονομαστική διαίρεση τους, δηλαδή ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. ή ΛΑ.Ο.Σ.
Αντιθέτως το κόμμα των F16 αποτελούνταν από ανθρώπους και των τριών (Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή ΛΑ.Ο.Σ.) το κόμμα των Μιράζ ή των Σούπερ Πούμα ή των ΤOR MI1 κλπ αντίστοιχα. Οι υποστηρικτικές για τους εξοπλισμούς ερωτήσεις που υποβάλλονταν στη βουλή, ασχέτως αν αυτοί που τις υπέγραφαν (Γεωργιάδης, Πλεύρης και κάποιες Βορίδης) πιθανόν να μην γνώριζαν την ταρίφα τους, ήταν στην ουσία «επί πληρωμή». Ένα πραγματικό αίσχος για το Κοινοβούλιο.
Το χειρότερο απ΄όλα, ίσως να μην είναι η απώλεια δισεκατομμυρίων, που μεταξύ πολλών άλλων οδήγησε στη χρεωκοπία.
Το αίσχιστο είναι ο αργυρώνητος πατριωτισμός, η πατρίδα ως κάλυψη ενός χωρίς όρια χρηματισμού.
Ο κ. Καρατζαφέρης είχε βάλει δίπλα στην πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει αν σ΄αυτό το τρίπτυχο θα προστεθεί και η μίζα, ώστε να γίνει τετράπτυχο.
Ο κ. Καρατζαφέρης εκπροσωπούσε το συντηρητικό όραμα, όταν ο Άκης και ο Γιάννος είχαν αναλάβει την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ετοιμάζονταν να επανέλθει στο ρόλο του πολιτικού μπαλαντέρ, απειλώντας ότι θα φράξει το δρόμο στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προκειμένου να σωθεί η δύσμοιρη πατρίδα. Θα είχε ένα λόγο παραπάνω ο Πρόεδρος, για να μην έρθει πάση θυσία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα πράγματα.
Το σύστημα που στήριξε με νύχια και με δόντια την πολιτική των μνημονίων, ήταν όπως αποδεικνύεται, από διαπραγματευτικής δύναμης, χειροπόδαρα δεμένο. Ασχέτως αν τα χρήματα είχαν πάει σε προσωπικές offshore εταιρείες, ή με σακούλες στα κομματικά ταμεία.
Το σύστημα αυτό, που ενέπλεξε και τις Ένοπλες Δυνάμεις σε περιπέτεια, έπρεπε να είχε συντριβεί προ πολλού. Είναι το ελάχιστο για την κάθαρση της ελληνικής τραγωδίας.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι αποθήκη χρυσοπληρωμένων εξοπλισμών, που σε αρκετές περιπτώσεις, αγοράστηκαν με τη λογική του «τώρα που γυρίζει», χωρίς υποστηρικτικά προγράμματα, με συνέπεια να μένουν ανενεργοί.
Το σύστημα αυτό θα εξυγιανθεί δίνοντας τη δυνατότητα για νέου τύπου, ευέλικτες Ένοπλες Δυνάμεις, που θα κληθούν να αντεπεξέλθουν σε καινούργια σύνθετα στρατηγικά πεδία. Με την κατά το δυνατόν αλλαγή στη σχέση μεταξύ ανελαστικών και λειτουργικών δαπανών, ούτως ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη αξιοποίηση των χρημάτων του Ελληνικού λαού, ο οποίος θα αισθανθεί πιο κοντά τις Ένοπλες Δυνάμεις.


Γιώργος Βαρεμένος, υπεύθυνος της ΕΚΚΕ Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: