Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Ρουκέτα» στην διαπραγμάτευση η εξεταστικη για το μνημόνιο!

Δεν ηταν καθόλου τυχαία η ανακοινωση της κυβερνησης για την σύσταση εξεταστικής για το μνημονιο, την παρούσα στιγμή. Και βέβαια δεν απευθύνεται στα πολιτικά απολιθώματα που έντρομα έσπευσαν να αντιδράσουν.

Η ανακοινωση αυτής της ιστορικής πρωτοβουλίας ειναι η απάντηση της κυβέρνησης στον εκβιασμό της...
τελευταίας στιγμής που επιχειρείται από την ΕΚΤ προκειμένου να πιέσει την κυβέρνηση ωστε να υπαναχωρήσει από τις προτάσεις της, παρότι αυτές βασίζονται στην πολιτική συμφωνία του Φεβρουαρίου.
Με την ανακοινωση της εξεταστικής η κυβερνηση πετά το γάντι προαναγγέλοντας στην ουσία ετοιμότητα για ρήξη. Στην οποία όμως θα έχει η Ελλάδα τα πρώτο χέρι και όχι όσοι επιδιώκουν άτακτη χρεοκοπία.
Το σκεπτικό είναι απλό: Η νομική κατάρριψη του μνημονίου είναι δεδομένη όχι μονον από τις όποιες νομικές αποφάσεις στην Ελλάδα, αλλά κυρίως επειδή αντίκειται στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο, το ευρωπαϊκό δίκαιο, την χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ.
Η διαδικασία όμως μετακύλισης του χρέους ιδιωτών (γερμανικων & γαλλικών τραπεζων) αλλά και η προνομιακή ανταλλαγή ομολόγων της ΕΚΤ μέσω PSI, τεκμηριώνει μια σειρά κακουργημάτων, από την προνομιακή μεταχείριση, αθέμιτο ανταγωνισμό, εσωτερική πληροφόρηση εώς την σύσταση συμμορίας. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι επιτελείς της ΕΚΤ και βεβαια το ΔΝΤ. Η προαναγγελία της ποινικής δίωξης για το μνημονιο λοιπόν, είναι η σοβαρότερη προαναγγελία συντεταγμένης ρήξης, με νομική δράση ούτως ώστε να ακυρωθεί κάθε πράξη που οδήγησε ένα ομολογιακό χρέος προς ιδιώτες να μεταμορφωθεί σε διακρατικό χρέος ώστε να θησαυρίσουν κάποιοι ιδιώτες. Μιλάμε λοιπόν για νομική αμφισβητηση των υποχρεώσεων της Ελλάδας χωρις πολιτικαντισμούς.
Σε αυτή την ρουκέτα λοιπόν, το Βερολίνο, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα πρέπει να επιλέξουν απέναντι σε μια στάση πληρωμών εντός Ευρώ, με έλλογη νομική υπόσταση, άρα την σίγουρη καταστροφή ή την υιοθέτηση των Ελληνικών προτάσεων χωρις αστερίσκους με την άμεση παροχή ρευστότητας. Όχι ρευστότητας με το σταγονόμετρο, αλλά πλήρη αποδοχή των Ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ.
Αίσθηση μας είναι πως οι παράφρονες του Βερολίνου δεν θα γίνουν νέοι πιλότοι αυτοκτονίας – εξαιρετικά σημαδιακή η τραγωδία της Germanwings και θα προτιμήσουν τον έντιμο συμβιβασμό με την Ελλάδα.
Σε αντίθετη περίπτωση, πάμε για συντεταγμένη ρήξη με ´αμεση εφαρμογή μέτρων οικονομικού πατριωτισμού και προστατευτισμού από την Ελληνική κυβέρνηση, σχέδιο που ήδη έχουν επεξεργαστεί σοβαρά πολιτικά μυαλά με ανθρώπους της ελεύθερης οικονομίας.
Ας πρυτανεύσει η λογική, εμείς πάντως είμαστε συνηθισμένοι στον Γολγοθά. Μόνο που τωρα θα εχει και ανάσταση.


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2015/04/blog-post_57.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: