Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Καταγγελία: Άφησαν το Αγρίνιο χωρίς μαγνητικό τομογράφο για να πηγαίνει ο κόσμος στον αδερφό του Καραγκούνη

Ένας αχρησιμοποίητος επί της ουσίας μαγνητικός τομογράφος «σκουριάζει» στο νοσοκομείο του Αγρινίου προκειμένου ο κόσμος να ωθείται σε ιδιωτικό που διατηρεί ο αδερφός του εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη, Βελισσάριος..., πληρώνοντας 30 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στο koutipandoras.gr ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ Ευάγγελος Παπαγεωργίου....


Η καταγγελία

Ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ δημοσιοποίησε το θέμα αρχικά με αφορμή την αήθη, όπως αναφέρει, επίθεση κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου. Την επανέλαβε και στο koutipandoras.gr τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ή συντονισμένη επίθεση κατά του Γιώργου Κατρούγκαλου αποσκοπεί στην κατάργηση της έννοιας του υπερασπιστή δικηγόρου υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και αποδεικνύει τον ύπουλο πόλεμο που πρόκειται να εξαπολύσουν τα πάσης φύσεως συστημικά κέντρα και παράκεντρα κατά των στελεχών της Κυβέρνησης.

Όμως επειδή «η καμήλα δεν κοιτά ποτέ την καμπούρα της…» μπορεί ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραγκούνης να μας απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα;;; «Γιατί τόσα χρόνια δεν χρησιμοποιείται στο Νοσοκομείο του Αγρινίου ο ολοκαίνουργιος μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος σαπίζει στις αποθήκες του, και έτσι όλα τα παραπεμπτικά που χορηγούνται στους ασθενείς για μαγνητική τομογραφία από τους ιατρούς του Νοσοκομείου καλύπτονται κατ’ ανάγκη μόνο από ...το ιδιωτικό ιατρικό διαγνωστικό κέντρο “ΕΥΗΝΩΡ” (Ηρακλείτου 14 – Αγρίνιο, περιοχή Γιανούζι), συμφερόντων του ιδίου και του αδελφού του Βελισσάριου Καραγκούνη, αφού αυτό είναι το μοναδικό που διαθέτει στο Αγρίνιο μαγνητικό τομογράφο;;;»

Ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ μάλιστα έστειλε και την ακόλουθη εξώδικη απάντηση στον αδερφό του Κώστα Καραγκούνη της ΝΔ, Βελισσάριο



Η απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη
Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος ανέφερε πως: «Εδώ γελάμε τώρα. Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης φταίει διότι το κυβερνών κόμμα δεν λειτουργεί τον τομογράφο; Έχω ζητήσει επανειλημμένα την στελέχωση του μαγνητικού τομογράφου.
Ρωτήστε πόσες φορές έχω πάει στον αρμόδιο υπουργό σχετικά με αυτό. Πρόκειται για τον τόπο μου και ενδιαφέρομαι. Το ερώτημα είναι η κυβέρνηση έχει φέρει τους απαραίτητους επικουρικούς; Το κονδύλι έφυγε τώρα.
Του αδερφού μου λειτουργεί τους τελευταίους μήνες μόνο και ο κόσμος πηγαίνει σε αυτόν διότι έχει γίνει μια πολύ μεγάλη επένδυση και είναι ένας από τους καλύτερους της χώρας. Ελπίζω να μην είναι κατακριτέα η ιδιωτική πρωτοβουλία στη χώρα.
Ο ιδιώτης θα κάνει την δουλειά του. Το κράτος είναι αυτό που πρέπει επίσης να κάνει την δουλειά του. Ο Καραγκούνης φταίει που δεν πάνε γιατροί; Τόσο πολύ ελέγχει τα πράγματα στο Αγρίνιο ο Καραγκούνης;
Θα βάλω τα γέλια σε λίγο. Ρωτήστε να μάθετε ωστόσο πόσες παρεμβάσεις έχω κάνει για να πάνε γιατροί στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Γιατί δεν πάνε; Γιατί τα κονδύλια για τους επικουρικούς χάθηκαν. Τα πήγαν στα ταμειακά διαθέσιμα. Θα καταθέσω μάλιστα και σχετική ερώτηση και όχι μόνο για τον μαγνητικό αλλά και άλλες ειδικότητες όπως του νεφρού».
Τι λένε στο νοσοκομείο
Επί κυβερνήσεως ΝΔ δεν διορίστηκε ποτέ εξειδικευμένος ακτινολόγος γιατρός προκειμένου να λειτουργήσει ο μαγνητικός τομογράφος του νοσοκομείου του Αγρινίου
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο koutipandoras.gr υψηλά ιστάμενη πηγή του νοσοκομείου, από την ημέρα που ξεκίνησε το νοσοκομείο ουδέποτε υπήρξε ειδικευμένος γιατρός ακτινολόγος που να μπορεί να τον λειτουργήσει.
Όπως μας ανέφερε η ίδια πηγή, λόγω των περικοπών έχουν απομείνει πέντε γιατροί ακτινολόγοι από τους 8 που προβλέπονταν αρχικά εκ των οποίων ένας με δική του πρωτοβουλία και παραίνεση των υπολοίπων, έχει αρχίσει να εκπαιδεύεται στην χρήση του μαγνητικού τομογράφου στην Αθήνα με τα έξοδα μετακίνησης από την τσέπη του. Η εκπαίδευσή του αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.
Για την σωστή λειτουργία του μαγνητικού χρειάζονται κανονικά δύο γιατροί ακτινολόγοι.


http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2015/04/blog-post_794.html#.VTp8rPB27mf

Δεν υπάρχουν σχόλια: