Το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ευρωζώνη θα εξετάσει τον επόμενο χρόνο το κοινοβούλιο της Φινλανδίας καθώς μια σχετική αίτηση συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό των 50.000 υπογραφών από πολίτες που επιθυμούν να διεξαχθεί αυτή τη συζήτηση, ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος.
Αν και είναι μάλλον απίθανο να αποφασιστεί η αποχώρηση της Φινλανδίας από το ευρώ, η απόφαση να διεξαχθεί αυτή η συζήτηση –για πρώτη φορά σε μια από τις 19 χώρες μέλη της Ευρωζώνης — είναι μια ένδειξη του υψηλού βαθμού δυσαρέσκειας των Φινλανδών από την οικονομική απόδοση της ... χώρας τους έπειτα από τρία χρόνια ύφεσης.
«Στις αρχές του επόμενου χρόνου θα ελεγχθούν οι υπογραφές και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στο κοινοβούλιο τους επόμενους μήνες», δήλωσε η Μάγια-Λίνα Παάβολα.
Παρά τη συγκέντρωση υπογραφών και τη σχεδιαζόμενη συζήτηση στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο αυτού του μήνα, το 64% των Φινλανδών υποστηρίζει το κοινό νόμισμα.
http://olympia.gr/
Το πρωτοσέλιδο του Κυριακάτικου Documento του Κώστα Βαξεβάνη
-
Αποκαλυπτικό και αυτή την Κυριακή το Documento του Κώστα Βαξεβάνη.
Το πρωτοσέλιδο του Κυριακάτικου Documento του Κώστα Βαξεβάνη - olympia
Πριν από 41 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου