Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε συνέχεια κάποιους ανθρώπους, ενώ κάποιους άλλους δεν τους πλησιάζουν.

Τα κουνούπια είναι βρωμερά και ενοχλητικά και μπορούν να καταστρέψουν ακόμα και την πιο τέλεια στιγμή.

Το χειρότερο με τα ενοχλητικά κουνούπια είναι οι ασθένειες που μεταφέρουν και μας μεταδίδουν κατευθείαν, μόλις μας δαγκώσουν. Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο σχεδόν 700 εκατομμύρια άνθρωποι νοσούν από αρρώστιες...
, που μεταδίδονται από κουνούπια, και σχεδόν το 1 εκατομμύριο από αυτές τις περιπτώσεις είναι θανατηφόρες.

Η τωρινή κρίση με τον ιό Ζίκα, που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών, προκαλεί πολλά θέματα υγείας. Υπάρχουν, όμως, και άλλες ασθένειες που μεταδίδονται μέσω των κουνουπιών, όπως η ελονοσία, ο δάγκειος πυρετός, η εγκεφαλίτιδα και ο ιός του Δυτικού Νείλου. Καλό είναι να αποφεύγουμε τα κουνούπια, αλλά αυτό είναι αδύνατον, γιατί αν θέλουν να μας τσιμπήσουν, θα το κάνουν ή τουλάχιστον θα πεθάνουν προσπαθώντας.

Ένας τρόπος για να αποφύγουμε τα πολλά τσιμπήματα είναι να μάθουμε τι προσελκύει τα κουνούπια. Αυτό εξαρτάται κυρίως από το πως μυρίζουμε και τα κουνούπια έχουν εξαιρετικούς υποδοχείς και μπορούν να ...μυρίσουν οποιονδήποτε άνθρωπο από πολλά μέτρα μακριά. Δυστυχώς, κατά 85% τα κουνούπια προτιμούν να τσιμπούν κάποιους ανθρώπους λόγω γενετικών παραγόντων. Δείτε παρακάτω μερικούς λόγους που κάποιοι άνθρωποι αποτελούν μαγνήτες για τα κουνούπια:

Γυμναστική και παραγωγή γαλακτικού οξέος: Όσο πιο ιδρωμένοι είμαστε τόσο περισσότερο προσελκύουμε κουνούπια. Οι άνθρωποι που παράγουν περισσότερο γαλακτικό οξύ, το οποίο εκπέμπεται από το σώμα μας μέσω των ιδρωτοποιών αδένων, θα προσελκύσει περισσότερα κουνούπια.
Βακτήρια: Το δέρμα μας είναι κυριολεκτικά γεμάτο με βακτήρια και υπολογίζεται, ότι ο μέσος άνθρωπος έχει περίπου ένα τρισεκατομμύριο βακτήρια στο σώμα του. Τα είδη των βακτηρίων που υπάρχουν στο σώμα μας διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και επηρεάζουν το πόσο ένας άνθρωπος προσελκύει τα κουνούπια ή όχι.
Τύπος αίματος: Έρευνες έχουν δείξει, ότι άνθρωποι με ομάδα αίματος 0 προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια. Δεύτεροι έρχονται όσοι έχουν ομάδα αίματος Β και μετά όσοι έχουν ομάδα αίματος Α.
Διοξείδιο του Άνθρακα: Ακόμα και η αναπνοή μπορεί να προσελκύσει τα κουνούπια, αφού προσελκύονται από το διοξείδιο του άνθρακα που παράγουμε κατά την εκπνοή. Όσοι παράγουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, δέχονται περισσότερα τσιμπήματα από τα κουνούπια.
Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να κρατήσουμε τα κουνούπια μακριά μας. Δείτε πως μπορείτε να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά σας, κόβοντας ένα πλαστικό μπουκάλι και προσθέτοντας μαύρη ζάχαρη, ζεστό νερό και ζύμη. Τα κουνούπια θα παραπλανηθούν από την γλυκιά μυρωδιά της μαύρης ζάχαρης και της ζύμης.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:





http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2016/05/blog-post_647.html#.V1u2RruLS9L

Δεν υπάρχουν σχόλια: