Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Πως να επικοινωνήσετε με το χαμμένο σας smartphone ή tablet μέσω Google

H Google επιτρέπει στους κατόχους λογαριασμού στις υπηρεσίες της να καλέσουν το τηλέφωνo ή το tablet που έχασαν, ακόμα και όταν πρόκειται για Apple iPhone ή Apple iPad καθώς και να προστατεύσουν το περιεχόμενο του λογαριασμού τους.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε τις νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβάνοντας συσκευές σε ανταγωνιστική πλατφόρμα, γιορτάζοντας την επέτειο ενός έτους από τη δημιουργία του myaccount.google.com -εκεί όπου συγκεντρώνονται τα πάντα για το λογαριασμό σας στις υπηρεσίες της.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε για να αναζητήσετε Android smartphone ή tablet, iPhone ή iPad στο οποίο χρησιμοποιείτε το λογαριασμό σας στο Google, πρέπει να επισκεφτείτε το ... https://myaccount.google.com/

Στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας, αριστερά θα δείτε το «Βρείτε το τηλέφωνό σας» -
https://security.google.com/settings/security/find-your-phone.


Όπως θα διαπιστώσετε, μπορείτε να εντοπίσετε άμεσα συσκευή Google Android, όχι όμως και το Apple iPhone ή iPad σας -για τον εντοπισμό παραπέμπεστε στο iCloud (και τη σχετική υπηρεσία Find my phone της Apple). Από το iOS 7 και μετά, η Apple βελτίωσε το Find my iPhone: κανείς δεν μπορεί να απενεργοποιήσει την λειτουργία εντοπισμού χωρίς το Apple ID και το password του κατόχου και το μήνυμα του κατόχου (π.χ. αυτό το τηλέφωνο έχει χαθεί, καλέστε με στο ....) εμφανίζεται ακόμα και μετά την διαγραφή του τηλεφώνου. Στο Find My iPhone, Apple ID και password απαιτούνται για την ενεργοποίηση εκ νέου ενός κλεμμένου iPhone, δηλαδή «το iPhone παραμένει το δικό σας iPhone».
Έχετε όμως τη δυνατότητα να καλέσετε το iPhone ή iPad με 3G που χάσατε από το myacount.google.com, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούσατε σε αυτό το Hangouts «ή κάποια παρόμοια υπηρεσία», υποθέτουμε της Google.

Μπορείτε επίσης, να αποσυνδεθείτε από το iPhone σας από το myaccount.google.com, δηλαδή να βγείτε από το λογαριασμό σας στο Google, δεδομένου ότι το iPhone σας δεν αποκλείεται να βρίσκεται σε ξένα χέρια και τότε, εάν δεν αποσυνδεθείτε ο νέος κάτοχος θα μπορεί να δει τα e-mail σας, τα Google+ post σας, το ιστορικό σας, τις διαδρομές σας και πλήθος άλλων πληροφοριών που συνδέονται με το ενιαίο λογαριασμό σας σε όλες τις υπηρεσίες της Google.


http://www.pronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: